Kaudella 2011-12 divari pelataan yhdessä 14 joukkueen lohkossa. Kauden päätteeksi sarjan voittaja nousee suoraan Salibandyliigaan. Sarjan toiseksi sijoittunut karsii noususta Salibandyliigan runkosarjassa 13. sijoittunutta vastaan ja divarin kolmanneksi sijoittunut Salibandyliigan 12. sijoittunutta vastaan. Divarin kolme viimeistä joukkuetta putoaa miesten 2. divisioonaan.
 
 
Divarin joukkueet 2011-12
Ilves, Tampere
FoSu, Forssa
Blue Fox, Uusikaarlepyy
Woodcutters, Vaasa
Indians, Espoo
PSS, Porvoo
ÅIF, Sipoo
Blackbirds United, Kerava
Papas, Kajaani
OLS, Oulu
SalBa, Rauma
Rangers, Kirkkonummi
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
FT Trackers, Hämeenlinna
 
*****
 
FOSUN ENSIMMÄISESSÄ OTTELUSSA VASTAAN ASETTUU PAPAS
 
Hyvin sujuneiden treenimatsien rohkaisema Papas saapuu Forssaan vieraisille varmasti itseluottamusta uhkuen ja niinpä FoSu saakin laittaa koko osaamisensa peliin, jotta pistetili saadaan auki heti ensimmäisestä matsista alkaen. Viime vuonna itälohkossa pelannut Papas kohtasi Fosun kerran kotikaukalossaan ja tuolloin kotijoukkue oli niukasti jatkoajalla parempi lukemin 7-6. Viime vuonna Papas sijoittui 26 pisteellä itälohkossa kuudenneksi ja Fosu länsilohkossa neljänneksi saalistaen 30 pistettä. Maaleja Papas nakutteli 167 ja Fosu 217, joten siinä mielessä puntit ovat suhteellisen tasan lauantai-illan otteluun lähdettäessä.
 
Seuraamisen arvoisia pelaajia toki löytyy vierasjoukkueesta useita, mutta suurinta ratkaisijan viittaa kantanee harteillaan joukkueen henkinen liideri rähinäremmiä käsipuolessaan kantava Mika ”Kemppi” Kemppainen, joka etenkin ylivoimalla on äärimmäisen vaarallinen. Ylivoimalla pelatessaan Papas on muutenkin ollut viime vuosina tappavan tehokas ja isoa roolia powerplay-pelaamisessa on joukkueessa tarjolla varmasti myös viime vuoden kainuulaisjoukkueen parhaalle pistemiehelle, Matti Kauppilalle (27+24). Boksista on siis syytä pysyä poissa mikäli FoSu mielii hoitaa homman kunnialla himaan.
 
Viime vuonna Papas pelasi hieman kuritonta peliä ja mailanlyöntiä sekä huitomista nähtiin jopa divaritasolle yllättävänkin paljon. Joukkueen johdossa ollaankin tiedostettu asia ja lauantaina sitten nähdään käytännössä onko valmennus onnistunut kitkemään kurittomuudet pois. Etenkin vierailijoiden varakapu Ilkka ”Ile” Kantola oli viime vuonna kovinkin korkealla jäähytilastoissa otettuaan 25 pelatussa ottelussa peräti 16 jäähyä eli yhteensä 32 minuuttia. Nähtäväksi kenellä kestää kasetti ja nouseeko hermokontrolli keskeiseksi tekijäksi voittajaa ratkaistaessa. Entä millainen on tuomarilinja ja pysyykö ”paketti” kasassa, sillä ensimmäisessä pelissä saattaa hyvinkin olla puolin ja toisin ylilatausta ja ylimääräistä hermostuneisuutta otteissa.
 
Vierailijan tavoin myös Fosun treenimatseista saapuneet viestit ovat olleet positiivisia ja päävalmentaja Kannoston vaatimustason tuntien sarjadebyytissä tullaankin näkemään varmasti liikkuva ja nälkäinen kotijoukkue. Muutoksia kotijoukkueen rosteriin ei ole sitten viime vuoden juurikaan tullut ja kovia tehoja tullaan varmasti myös tänä vuonna näkemään ja odottamaan tutuilta hyökkäyspään virtuooseilta; Laitilan Juhalta, Mäkeläisen Peteltä ja Aaltosen Teemulta.
 
TIIMITYÖ ON NYKYAIKAA, YKSINÄISET SUDET KUULUVAT HISTORIAAN
 
Pelaajarintamalla ei juurikaan ole tapahtunut muutoksia sitten viime kauden, mutta taustoilla muutoksia on jonkin verran. Tuttu Exel vaihtui uuteen mailamerkkiin eli Oxdogiin ja valmennukseen saatiin lisävoimaan niin, että päävalmentajan tukena on tulevalla kaudella kokonainen valmennustiimi.
 
 Päävalmentaja Leikkilä siirtyi valmennustehtäviin sarjaporrasta alemmaksi II divariin Loimaalle ja tilalle tuli päävalmentajan postia hoitamaan tuttu mies forssalaisille, Jani Kannosto. Kannoston aisaparina jatkaa tuttuun tapaan Timo Suomi. Kannoston ja Suomen lisäksi valmennustiimiin liittyvät myös täksi kaudeksi Tomi Siren sekä fyysisestä valmennuksesta vastaavat serkukset Nina-Pajanti Raudus ja Jorma Koskinen. Lisäksi katsomosta vinkkejä antaa Pasi Lehtonen. Rajusti vahvistuneella valmennuksella yritetään vastata uuden valtakunnallisen salibandydivarin koveneviin haasteisiin.