OSA 1 : POIKA VARJOISILTA KUJILTA (päivitys 14.10.2011)
 
 
PROLOGI
 
Tämä tarina voisi olla tarina meistä kenestä tahansa, mutta näin ei ole, tämä tarina kertoo lyhyen elämäntarinan Santeri ”Holmi” Pesosesta, kenties ainoasta kansainväliset mitat täyttävästä suomalaisesta playboysta.
 
***
 
Andalusian kuulas aamuaurinko nousi kelmeänä Sierra Nevadan vuorijonon takaa niin kuin sillä vain on tapana. Holmi Pesonen huljutteli granaattiomenan kokoisia pallejaan kylmässä jäillä täytetyssä mahongista valmistetussa saavissa ja siemaili emalimukista sangriaa. Holmin genitaalialueet olivat olleet eilen kovassa rynkytyksessä. Eilen pallit olivat olleet työssään, sillä eilen ”runtua” olivat Holmin lanteet antaneet niin kaupungin pormestarin vaimolle, Germana Ruiz-Gonzalezille kuin 19-vuotiaille kaksoistytöille Julianalle ja Violetallekin. Nyt Holmia väsytti, syystäkin, moisen yöllisen takomisen jälkeen.
 
Holmi Pesonen oli aikoinaan muuttanut Espanjan aurinkorannikolle, Marbellaan, ystävän suosituksesta reilu kolme vuotta sitten rattopojaksi. ”Pikku veljeään” säästämättä tämä ”oikeaa” työtä vieroksuva herrasmies oli elättänyt itsensä naisia viihdyttäen ja lakanavalssia tarjoten. Joku irvileuka saattaa varmasti kuvitella, että panomiehen työ on helppoa, mutta näin ei ole sen voi näin suoralta kädeltä sanoa, niinpä Holmi olikin niin psyykkisesti kuin fyysisestikin aivan piipussa riutuen burn outin partaalla. Holmin työnkuvasta joku saattaisi käyttää ehkä barbaarista termiä, ”mieshuora” tai ”gigolo”, mutta Holmi ei ollut koskaan nähnyt asiaa näin negatiivisessa sävyssä, vaan käytti pikemminkin ammatistaan nimitystä ”romantiikan tuottaja”.
 
Nyt Holmi oli joka tapauksessa uuvuksissa. Jokainen varmasti ymmärtää, että pissavehkeiden kanssa puuhastelu on mukavaa, mutta kun on reilu kolmen vuoden ajan henkensä pitimikseen on saanut heilutella nahkanuijaa päivittäin, alkaa pelkkä rönttösen näkeminenkin korpeamaan. Näin oli käynyt Holmillekin ja rakastelu oli alkanut maistua työltä ja tunnetustihan töissä ei ole kivaa.
 
Holmi oli vuosien saatossa kerännyt mukavan pesämunan kikkelitempuillaan säästöön ja vaikka Holmi olikin nauttinut suuresti niin espanjalaisesta ilmastosta, elämäntyylistä kuin ruokakulttuuristakin ei Holmi tulisi koskaan kaipaamaan takaisin etelän lämpöön. Holmi oli päättänyt jättää Puerto Panuksen jet set-elämän taakseen ja muuttaa takaisin Suomeen kotikonnuilleen, Forssaan. Mutta miten Holmi sitten oli aikoinaan päätynyt Espanjaan ja niinkin eksoottiseen ammattiin kuin rakkauden ammattilaiseksi? Palataanpa Holmin lapsuuteen, aina vuoteen 1979.
 
***
 
Holmin ensimmäisiä parkaisuja saatiin todistaa vuonna -79 ja synnytys sinänsä meni hyvin yleisesti totutun kaavan mukaisesti, vaikkakin kyseessä oli syöksysynnytys kotioloissa. Holmi näet syntyä mätkähti keskelle kotinsa olohuoneen mattoa ja koska potra poika ei olisi muuten mahtunut äitinsä kupeilta ulos jouduttiin sairaalassa käytetyn imukuppilaitteen sijaan turvautumaan kotikonsteihin ja vetää poika ulos wc:n puhdistukseen tarkoitetulla imukupilla. Sinänsä hyvin harmiton tapahtuma aiheutti kuitenkin sen, että osa vasemmasta aivolohkosta ”tuhoutui” rytäkässä ja tämä saattaakin olla yksi keskeinen syy siihen ettei Holmilla ole aina aivan ”kaikki muumit laaksossa” ja suosikkijoukkueeksikin mies tunnustaa Helsingin Jokerit, joka osaltaan viestinee jonkinlaisesta järjen köyhyydestä.
 
Holmi asui lapsuuden ja nuoruuden yhdessä perheensä kanssa pahamaineisella Haudankorvan asuntoalueella. Alue ei ollut levoton tai rauhaton, vaan pahamaineinen asuinalue oli siksi, että sillä oli niin pahamaineinen nimi. Sukkelasta synnytyksestä huolimatta Holmin elämän alkutaival sujui suotuisissa merkeissä ja Holmi kasvoi ja kehittyi hyvin normaalilla tavalla. Toimeliaan pikku pojan arkeen kuuluivat leikit naapuruston lasten kanssa ja erilaiset pallopelit, kuten Forssassa hyvin suosittu koripallo.
 
Holmi oli luonteeltaan utelias, vilkas ja äärimmäisen kokeilunhaluinen niinpä Holmi tutustui jo ennen puberteetin alkua asioihin joihin noin pienillä pikku pojilla ei vielä olisi ollut tarvetta tutustua. Uusien ystävien myötä kääntyikin uusi lehti siihen mennessä varsin kiltin ja huomaavaisen pojan elämässä. Urheilullisen nuoren miehen päivät täyttyivät jatkossa päihteistä, pikku rikoksista ja nuorista herkkuperseisistä (ja kevytkenkäisistä) opiskelijatytöistä.

 

Seuraava jakso (osa 2 : KOHTAAMISIA SAUNASILLALLA) ilmestyy viikolla 42 tai 43.