Suomalaista A-maajoukkuetason maalia jalkapallossa ei ole nähty Budapestissa 88 vuoteen, eikä nähty nytkään. Eilen tiistaina 11.10. Suomi pelasi maalittoman tasapelin Unkarin kanssa. Paatelaista jäi harmittamaan maalin tai maalien puuttuminen, mutta oli muilta osin eiliseen Suomen esitykseen vieraskentällä tyytyväinen.
 
-0-0 ja erittäin hyvä esitys, toteaa Paatelainen pelin jälkeen ja muistuttaa samaa hengenvetoon, että Unkari  vieraissa ei ole koskaan helppo paikka vastustajalle.
 
”STONDISVERKKARIMIES” KIRALY PITI MAALINSA KOSKEMATTOMANA
 
Valmentajan toki tulee olla positiivinen ja kannustava, mutta kyllä Mixu-setä vetää nyt ihan huiput. Televisio-lähetyksen studiossa YLEn jalkapalloasiantuntijat, Reini ja Lehtola, näkivät kenttätapahtumat (Paatelaisesta hieman poiketen) täsmälleen samoin tavoin kuin Siltanenkin; ilon aiheita ei valitettavasti ottelussa juurikaan näkynyt (Vaiko onko vaatimustaso kyseisillä herroilla materiaaliin nähden liian kova?). Jos hyviä asioita ja onnistujia lähdetään hakemaan voidaan ehkä sellaiseksi mainita Timo Furuholmin suhteellisen pirteä esitys (kentälle 66 min. kohdalla) ja maalivahti Otto Fredrikssonin nollapeli. Ehkä positiivisena asiana voidaan mainita myös Roman Eremenkon muutama todella komea syöttö, vaikkei ”Pikku-Jere” ollutkaan eilen parhaimmillaan. Huippumaalintekijä olisi mitä luultavammin viimeistellyt näistä ne tarvittavat maalit, mutta Väyrynen ja Furuholm eivät siihen tällä kertaa pystyneet. Tätä taustaa vasten on suorastaan ihmeellistä miten Paatelainen voi suoltaa tv-kameroiden edessä tuollaista potaskaa. Jotakin futiksesta ymmärtävät eivät kyllä sulata Mixun kommentteja nielemättä ja päävalmentajan artikulointi alkaakin sisältää jo voimakkaasti tragikoomisia piirteitä. Enää odotetaankin vain sitä, koska Paatelaisen "posi, posi, pusi, pusi"-linjasta alkavat viihteen ammattilaiset, Aku Hirviniemi ja kumppanit, vääntää sketsejä...
 
TULEVAISUUTTA ODOTETAAN SUURELLA MIELENKIINNOLLA 
 
Paatelainen on useasti todennut, että on havainnut monia hyviä asioita Suomen maajoukkueen pelissä, jonka varaan voidaan tulevaisuutta rakentaa. Tämä pitääkin paikkansa. Suomen maajoukkueen uusi pelitapa on mennyt ryminällä eteenpäin, mutta silti parannettavaa ja hiomista riittää. Yksi ongelma on ollut hyökkäyskolmanneksella tehtävien ratkaisujen laatu. Vaikka pelit menivätkin näiden karsintojen osalta penkin alle merkkejä toki paremmasta ollaan viime kuukausien aikana saatu, joten mielenkiinnolla jäädään odottamaan kuinka ”rakennusprojekti” etenee ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

--