Keskiviikkona 21.12. otellaan Iittala-hallissa sarjapisteiden lisäksi myös Kanta-Hämeen herruudesta, kun salibandyfaneille tarjoillaan Kim Kardashianin kroppaakin kuumempi ”paikallisderby”, Steelers vs. FoSu.
 
 
 
*****
 
 
Hämeenlinnan ja Forssan välillä on koettiin aikoinaan hurjia ja tunteita nostattavia vääntöjä kiekkokaukalossa kuplahallin uumenissa ja samaa saagaa ollaan viime vuosina päästy kirjoittamaan akselilla Forssa-Riihimäki sekä Forssa-Hämeenlinna salibandyssä. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Forssassa Suupparit olivat askeleen vierailijoita edellä ja niinpä sarjapisteet jäivätkin Forssaan selkein lukemin (7-2). Suupparien agitaattori Jukka ”JR” Rantanen, joka on huomattavasti kovempi jätkä kuin Southforkin karjatilalla Teksasissa aikoinaan hääräillyt JR, on masinoinut joukkoineen Iittalaan jopa fanibussia, joten mitä luultavammin lehtereillä tullaan näkemään ”reggaerekan” tuomana myös vankka forssalaisedustus, jonka mielen syövereissä lienee muutakin kuin Joulurahan julistus.
 
 
Marraskuussa KuituAreenalla käyty joukkueiden edellinen kohtaaminen sai kliimaksinsa viimeisillä minuuteilla vierasjoukkueen kapteenin Kaj Palmrothin polttaessaan päreensä pahemman kerran. Millaisiin sfääreihin lämpö nousee keskiviikkona Iittala-hallissa, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen? Nähdäänkö jälleen turhautuneiden miesten ylilyöntejä? Kenellä kestää kasetti? Millaiseen rooliin nousee roolipelaamisen prinsiipit ehkä Forssan salibandygenressä parhaiten sisäistänyt Aki ”Shatter” Vihreäsaari? Aikoinaan Iittalan pelipaikka tunnettiin yleisesti nimellä Kauhujentalo, mutta onko lähes 600 henkeä vetävä urheiluhalli enää nimensä veroinen? Ja jos talo osoittautuu kauhujen taloksi niin kenelle se sitä on?
 
 
FoSun valmennustiimi koki viime viikolla muutoksia, kun joukkueen suorasukainen piiskuri Jani ”Länä” Kannosto jätti joukkueen ja niinpä tulikasteensa ottelussa saa mielenkiintoinen valmennustroikka; Siren, Suomi ja Lehtonen. Millainen on herrojen työnjako käytännössä ja näkyykö ”Länän” poissaolo penkin takana? Entä millaisessa vireessä on Joulun alla Palmrothin viime kohtaamisessa kolhima Fosun ”kultaranne” Juha Laitila tai metsänpuolelta pomminvarmasti limppua verkkoon tinttaileva Sami Romu? Tai Niksipirkan lailla näppärä Teemu Aaltonen? Tai entäpä kellon tarkasti vuodesta toiseen pisteitä nakuttava kliininen viimeistelijä Petri Mäkeläinen?
 
 
Parhaimmillaan FoSun ylivoima on toiminut kylmästi ja tehokkaasti kuin poliisin karhuryhmä, mutta vastaavasti Steelers on onnistunut kauden aikana esittämään erinomaista alivoimapeliä halliten Divarin av-tilastoa. Kuka vetää tällä kertaa pidemmän korren? Edellisessä kotipelissään Ilvestä vastaan Steelers oli tuloksellisesti pahasti varjojen mailla, joten joukkueen mentaalipuolen voitaneen olevan haavoittuvassa tilassa. Onko edelliskierroksen rökäletappio onnistuttu nollaamaan, ja kuinka tehokkaasti?