Uusi kalenterivuosi nytkähti liikkeelle mukavasti ja heti kalenterivuoden vaihteen myötä ollaan päästy myös FJK:ssa työn touhuun talkoiden ja treenien muodossa. Mutta jotakin ikävää joudutte, hyvät lukijat, kohtaamaan; Siltasesta ette pääse eroon vielä tänäkään vuonna.
 
Tänään 2.1. jo lähes kulttimaineen vuosien varrella saavuttanut Pampa Boys astuu Eerikkilän lähes neitseelliselle muovitatamille ja edustusjoukkue pääsee samaa atmosfääriä haistelemaan tammikuun puolivälin korvilla. Miesjoukkueiden osalta voidaan siis todeta olevan tekemisen hienosti aikataulussa.
 
Äärikriittinen ja niin itseltään kuin muiltakin kohtalaisen kovaa tekemisen tasoa vaativa ja edellyttävä Siltanen on saanut tällä kertaa ”piinapenkkiinsä” FJK:n edustusjoukkueen piiskurin Jussi Kinnusen, joka valottaa tunnelmia kauteen lähdettäessä kysymyspatteriston muodossa.
 
HAASTATTELUSSA EDUSTUSJOUKKUEKÄSKYTTÄJÄ JUSSI KINNUNEN
 
Viime vuonna lähdit jälleen pienen hengähdystauon jälkeen mukaan edustuksen valmennukseen ja sitouduit toteuttamaan ”kolmen vuoden projektia”. Mikä veti miehen takaisin kentän laidalle?
2009 kauden jälkeen tuli olo että valmennushommat oli siinä ja oli tarkoitus keskittyä ihan muuhun, mutta   jo puolen vuoden päästä aloin pyöriä kentän laidoilla, kävin päivittäin katselemassa milloin minkäkin joukkueen treenejä ja pian olinkin Joonan apuna edustuksessa. Kauteen 2011 oli tulossa paljon uusia kuvioita , nuorien esiinnousu ja Joonan jalka alkoi olla siinä kunnossa, että pystyisi taas auttamaan joukkuetta kentän puolella, näin siinä tilaisuuden pyrkiä kehittämään paikallista joukkuetta pitemmällä tähtäimellä ja kotona puhuttuani asiasta toin ajatukseni julki seuralle ja joukkueelle.
 
Suurimmat henkilökohtaiset vaikuttajat jalkapallosta puhuttaessa?
Turkulainen Erkki Ojala, joka valmensi minua nuoruusvuosina. Pelureista ehdottomasti Timo Nummelin, jonka kanssa pelasin 80-luvun lopulla, miehellä on asenne kohdillaan.
 
Viime kausi oli edustusjoukkueelta varsin kaksijakoinen. Lyhyt analyysi viime kaudesta?
Tarkoitus oli ajaa nuoria sisään joukkueeseen joka onnistui hyvin, pelillinen puoli meni huonosti, harjoiteltiin paljon pienpelejä ja yritettiin pelata nopeaa lyhytsyöttöpeliä, mutta ehkäpä aloin peluuttaa tällä taktiikalla liian aikaisin ja lunta tuli tupaan ovista ja ikkunoista . Kesäkuun alkupuolella oli pakko muuttaa pelitapaa yksinkertaisemmaksi ja suoraviivaisemmaksi, joka osoittautui tulosten valossa hyväksi ratkaisuksi, eihän se kaunista ole, mutta putoamisviiva jäi selkeästi taakse.
 
FJK on aloitellut jo valmistautumista tulevaan kauteen. Miten harjoitukset ovat lähteneet mielestäsi käyntiin? Lenkeillä on käynyt enemmän pelaajia kuin vuosiin , kiitos siitä kuuluu nuorille , kokeneet pelaajat voisivat ottaa opiksi ja alkaa myös käydä....mutta varsinaiset pallotreenit alkaa tammikuun puolessa välissä.
 
Millaista tulevaa kautta odotat? Onko joukkueen pelillisiä tai kilpailullisia tavoitteita jo määritelty?
Turha kai sitä on kiistää, että odotan joukkueen taistelevan noususta. Se on henkilökohtainen tavoite ja toivottavasti myös pelaajat ovat samaa mieltä. Tavoitetta tarkennetaan ennen kauden alkua kun joukkue on täysin kasassa. Pelillisesti jatketaan edelleen pallollisen pelin harjoittelua eli en aio tinkiä vielä omasta tavoitteestani saada FJK:ia pelaamaan lyhytsyöttöpeliä ja hallitsemaan sitä kautta pelejä, katsotaan miten tänä vuonna edetään asiassa.
  
Mitkä asiat näet FJK:n vahvuuksiksi ensi kesän sarjassa?
Hieman vaikea kysymys kun joukkue ei ole ihan 100 % tiedossa, mutta jos puolustus jättää viime vuoden hölmöt virheet pois niin meille on todella vaikea tehdä maaleja, sanotaan joukkueena puolustaminen....
 
Entä missä asioissa on vielä kenties riittää kehitettävää?
Tämä taas on helppo eli pallollinen pelaaminen ja erikoistilanteet molemmissa päissä.
 
Viime vuosina edustusjoukkueen materiaali on ollut todella kapea. Onko tähän tulossa ensi kesäksi muutosta?
Toivotaan näin , ilman muuta joukkue kaipaa lisää kokemusta ja taitoa, nuoret ovat ihan pelureita, mutta kuten viime vuonna nähtiin B-jun. vs. Pampa pelissä liikaa junioreita kentällä yhtaikaa ei toimi aikuisia pelaajia vastaan. Verkot ovat vesillä, mutta aika näyttää tuleeko kunnon saalista.
 
Arvioi lyhyesti FJK:n pelin eri osa-alueet (maalivahtipeli, puolustus, keskikenttä, hyökkäys).
Maalivahtipeli : Löytyy kokemusta ja nuoruutta, sopiva keitos.
Puolustus:    Puolustukseen on paljon vaihtoehtoja ja on hyvällä mallilla.
Keskikenttä: Pieni ongelmakohta, puolustavia kk-miehiä on paljon ja hyviä, ns. pallollisia rakentavia vaihtoehtoja vähän. Ratkaisua olen miettinyt ja muutama ”hajatelma” asiasta on olemassa.
Hyökkäys:   Maaleja FJK on aina tehnyt eikä vähiten Ivon ansiosta, katsotaan mitä tapahtuu, luotan nuoriin tässä jos maestro lopettaa.
 
Mikä on parasta ja mikä pahinta (Siltasen Cornerin epämääräisten haastattelujen lisäksi) FJK:n edustusjoukkueen valmentajana toimimisessa?
Parasta antia on kun näkee pelaajien kehityksen ja kasvamisen niin pelaajana kuin ihmisenä muutenkin sekä pelillinen onnistuminen joukkueena. Nuoren joukkueen kanssa on aina pelko mihin kukakin lähtee armeijaan, opiskelemaan tai muuten vaan vaihtaa paikkakuntaa eli seuraavan vuoden joukkueen kasaaminen.
 
Lopuksi veikkaus. Mikä on kolmen kärki Tampereen piirin IV divarissa syksyllä kauden päätteeksi?
Loiske, Toijala, FC Tampere, FJK , niistä löytyy 3 parasta sekä mustana hevosena VaKP . Järjestys on pienistä
asioista kiinni, tolppa sisään, tolppa ulos voi ratkaista nousijan.
 
Onko vielä jotakin jota haluaisit sanoa tai kommentoida. Sana on vapaa.
Tänä talvena on aloitettu todenteolla työnteko Forssalaisen jalkapalloilun nostamiseksi korkeammalle tasolle, ja tällä tarkoitan loistavaa taustaryhmää, kiitokset heille. Toivottavasti myös Forssalaiset jalkapallon ystävät löytävät tiensä Lamminrannan urheilukentälle uudella volyymillä. Tervetuloa nostamaan FJK uudelle tasolle.