Luojan kiitos vuodenvaihde alkaa olla taputeltu ja edessä siintää paluu arkeen. Siltasella alkaa olla elettyjä maileja takana siinä määrin paljon, että enempää Joulun pyhiä ei kerta kaikkiaan kunto (lue: maksa) enää kestäisikään.
 
Viime viikonloppuna vietettiin loppiaista ja tämähän antoi mainion syyn, kera polttarijuhlien, pieniin peijaisiin. Tällä kertaa tapahtumien päänäyttämönä toimi niinkin eksoottinen pitäjä kuin Toijala, ja sen suurin synninpesä eli ravitsemusliike Kruuna ja Klaava. Siltasen kanssa samaan seurueeseen oli eksynyt muiden muassa eräskin TKT:n keskikentän dominaattori, nykyinen liikuntakeskusmoguli ex-TPV power forward ja muutama salibandyliigaa höntsäävä pilipalipeluri, joten arvatenkin puheenaiheet jossain vaiheessa iltaa eksyivät myös urheiluun ja tarkemmin sanottuna jalkapalloon. Illan kääntyessä yöhön ilonpito alkoi jo ”riemuliiterissä” olla sellaisissa sfääreissä, että jos juhlakunto olisi ollut yhtään tuimempi olisi Siltasen ja yhden jos toisenkin harteille jo soviteltu punaista Toip 49:n pelipaitaa. Onneksi kuitenkin järki tässäkin tapauksessa voitti. Joka tapauksessa puheet Toijalan pojilla oli kemuissa sen suuntaiset ensi jalkapallokauden suhteen, että kauteen joukkue on lähdössä kovat piipussa ja ilman käsijarrua. Sarjan käynnistyessä sitten nähdään pitääkö kovat puheet paikkansa…
 
POSITIIVISUUDEN KAUTTA UUTEEN KAUTEEN
 
Positiivinen suhtautuminen asioihin on kehittymisen ja oppimisen kannalta tärkeää sen varmasti tiedostavat kaikki, mutta käytäntö kertoo toisinaan ihan muuta. Mutta miksi positiivinen suhtautuminen sitten on niin tärkeää? Jos lähtöasenne asioihin on negatiivinen, eli ongelmakeskeinen, ei motivaatio pysy pitkään korkealla vastoinkäymisten yllättäessä. Kun tulee takapakkia (niin kuin aina kaikille meille välillä tulee), on negatiivisella elämänasenteella helppoa jäädä soimaamaan itseään tai toisia. Tällöin huomio kiinnittyy siihen, mikä meni pieleen – ei siihen, miten tästä päästään eteenpäin. Positiivisella asenteella on sen sijaan mahdollista tarkastella tulevaa uusin silmin; vaikka nyt tulikin takapakkia, ei se tarkoita sitä, että tähän pitäisi tyytyä. Omilla toimilla on valtavan paljon aikuisten oikeasti vaikutusta.
Negatiiviselle asenteelle on tyypillistä vastoinkäymisistä surkuttelu ja tulevaisuudesta murehtiminen. Nämä reaktiot tulevat muikeimmallekin bumtsibumille itsestään, eikä niitä kannatakaan torjua. Mutta ei niihin kannata jäädä vellomaankaan. Positiivinen asenne tarkoittaa nykytilanteen hyväksymistä: nyt kävi näin. Lisäksi se tarkoittaa uskoa tulevaan: kun vaan löydän oikean tavan toimia, tulevaisuus järjestyy varmasti hyvin.
On olemassa kahdenlaista positiivisuutta. Tekopirteä muikeilu on lähinnä ärsyttävää, ja pahimmassa tapauksessa jopa tuhoisaa. Mutta ratkaisukeskeinen ajattelu – siis optimistinen elämänasenne – on erittäin tärkeää. Pitäisi saada asennettua pään sisälle malli: miten asia hoidetaan, kunhan pohdin ja kokeilen riittävästi, uusi ratkaisu löytyy kyllä.
Aito positiivisuus on ratkaisukeskeistä ajattelua, jossa katse pidetään päämäärissä ja tavoitteissa – mutta myös ongelmat huomioidaan silloin kun niitä matkan varrelle sattuu. Kuten positiivisen psykologian kärkitutkija, professori Barbara Fredrickson linjaa teoksessaan Positivity, positiivisuus ei ole Bjurström-tyylistä “naminami, ihanaa!” -tyyppistä muikeilua. Myös negatiivisille tunteille on tärkeä roolinsa elämässä. Mutta miksi sitten Siltanen jauhaa megalomaanista jargonia positiivisuudesta, kun pitäisi jauhaa itse pelistä? Siksi, että vain positiivisuuden kautta syntyy tuloksia (tämä ei poista sitä tosi seikkaa ettei asioita silti voisi tarkastella kriittisen objektiivisesti). FJK:ssa kaivataan paitsi tekoja, mutta ihan aluksi ideologisen ajattelun muutosta kaikessa tekemisessä; entistä optimistisempaa asennetta, lujempaa sitoutumista ja avoimuutta kaikessa kommunikoinnissa, sillä tieto ei saa levätä vain muutamien ihmisten takana.
 
Positiivisuus kannustaa rikkomaan rajoja.” -Tuntematon
 
 
DUUNIA YHTEISEN HYVÄN ETEEN
 
Forssalaisen jalkapalloilun edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä nelosdivarissa ja viime aikoina edustusjoukkueen taustajoukkoja on pyritty aktivoimaan siinä tarkoituksessa, että mahdollinen toiminnan kehittäminen ja kenties sarjanousu olisi järkevällä tavalla mahdollista tulevaisuudessa. Tämä vaatii taustajoukoilta ennakkoluulotonta ja työtäpelkäämätöntä asennetta sekä yhteen hiileen puhaltamista, mutta myös kärsivällisyyttä. Toiminnan tavoitteellisuuden ja tekemisen laadun lisäämistä tämä vaatii myös taustajoukkojen lisäksi itse edustusjoukkueelta, sillä toimintaa terävöitettäessä sen on ulotuttava läpi organisaation ja etenkin sen lippulaivaan, edustusjoukkueeseen, joten tietynlaista ulkoista ”painetta” / ”haastetta” on lyöty tulevalle kaudelle myös kentän puolelle. Toivottavasti tämä tietynlainen ”vaatimustason nousun” edellytys on ymmärretty terveellä tavalla myös ruohunjuuritasolla, sille pelaajillehan tätä hommaa taustoilla tehdään eikä valitettavasti ”vapaamatkustajiin” tiukasta taloudenpidosta johtuen ole varaa.
 
POSITIIVISIA UUTISIA
 
Positiivisia uutisia futisrintamalta ollaan saatu kuulla viime viikkoina useita. Suomen maajoukkueen nuoret kyvyt, Pukki ja Ring, ovat antaneet Saksanmaalla väkeviä näyttöjä osaamisestaan ja samaa trendiä koittaa toteuttaa myös germaanien pariin niin ikään singahtanut Timo Furuholm.
 
Positiivisista asioista ollaan saatu nauttia myös paikallisessa futiksessa, sillä Siltasen tietoon kantautuneiden huhujen mukaan Forssaan ollaan kasaamassa entistä kilpailukykyisempää edustusjoukkuetta ja mikäli kaikki taivaankappaleet tulevat olemaan FJK:n puolella tulee rosteri olemaan sarjatasoa ajatellen vähintäänkin tulevalla kaudella kohtalainen. Aika tosin näyttää kuinka ”uusien viritysten” kanssa käy…
 
Uusia tuulia on puhaltamassa myös reservijoukkuerintamalle, sillä muutaman vuoden tauon jälkeen on FJK kasaamassa kakkosjoukkuetta mikä on kokonaisuuden kannalta kerrassaan mainio asia. Hyviä uutisia ollaan saatu kuulla myös Pampa Boysien puolelta, sillä Marko Tienhaara ja kumppanit pyrkivät kasaamaan joukkuetta myös ”nuoremmalle ikämiesryhmälle” eli kolmevitosille. Toivottavasti molempiin joukkueisiin saadaan haalittua riittävästi pelaajia ettei koko homma kaadu veren vähyyteen.
 
Ja kun positiivisten uutisten alkuun päästiin sellaiseksi voidaan mainita tietyllä tapaa myös se, että kolmosdivarista ei Tampereen piirin neloseen tippunut joukkueita lainkaan ja kun FC Tamperekin jättäytyi pois sarjasta (tilalle ParVi?) voitaneen todeta edellytykset aivan sarjan kärkeen FJK:lla olevan enemmän kuin realistiset. Urheilullisesti yllä mainitut asiat ovat toki harmillisia, mutta forssalaisten menestysmahdollisuuksien kannalta tapahtuminen kulku nykyiseen tilaansa on toki merkittävä. Nyt voidaankin todeta FJK:lla olevan jos ei nyt tuhannen taalan, niin ainakin muutaman satasen paikka iskeä. Kunhan vielä edustusjoukkueen johdossa ollaan hereillä sarjaohjelman laadinnan suhteen ja harjoituskentällä saadaan vedettyä laadukkaita treenejä hyvällä intensiteetillä niin sarjapeleihin voidaan lähteä pitkästä aikaa erittäin toiveikkain mielin.