Aletaan elää helmikuun puolta väliä ja paukkuvien pakkasten laantuessa alkaa pikku hiljaa näyttää siltä, että kevättä ja valoa kohti aletaan olla menossa. Tästä kielii osaltaan myös se, että monien kesäsarjojen ilmoittautumisen ”deadline” alkaa olla käsillä ja lajiharjoituksissa aletaan peruskunnon lisäksi suunnata katseita jo hieman pelillisiin asioihin sekä harjoitusotteluihin.
 
****
 
HISPAANIT GYNTTERILANDIAAN
 
Tänään 14.2. pelataan Saksanmaalla mestarien liigan neljännesvälieriä. Leverkusen saa vieraakseen todella yllättävästi viime aikoina kompastelleen FC Barcelonan. FC Barcelonalla on kasassa kuuteen edelliseen otteluun ainoastaan kaksi voittoa. Viime vuosina jalkapallomaailmaa hallinnut joukkue on jäänyt omassa liigassaan jo 10 pistettä arkkivihollisestaan Real Madridista. Kataloniassa eletään vaikeita aikoja, siitä osoituksena viime viikonloppuna tappio Jukka Raitalan Osasunalle 2-3.
 
FC Barcelona lähtee toki illan otteluun ennakkosuosikkina, mutta ollessaan hyvin haavoittuvainen ”Sami Hyypiän Leverkusen” kyllä omaa jopa pienet mahdollisuudet yllätykseen, varsinkin kotikentällään, onhan Mestarien liigassa kaatunut kotikentällä niin Genk, Valencia kuin Chelseakin. Ottelu nähdään myös televisiossa klo 21.35 alkaen.
 
FURKKA JA MUUT NUORET URHOT EUROOPASSA
 
Suomen A-maajoukkue tullee tulevaisuudessa turvaamaan paljolti Ringin, Pukin ja kumppaneiden kaltaisiin pelaajiin ja niinpä onkin mielenkiintoista seurata kyseisten herrojen kehitystä ja saamaa vastuuta seurajoukkueissa. HJK:sta Borussia Mönchenbladbachiin siirtynyt Ring on ainakin toistaiseksi joutunut tyytymään seuraamaan pelejä vaihtopenkiltä, mutta vanhimmat penkkiurheilijat muistanevat varmasti hyvin, että tovin sai myös Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija, Jari Litmanen, odottaa debyyttiään Ajaxissa, joten toivotaan, että myös Ringille tullaan vielä antamaan vastuuta jatkossa ja mies onnistuu sen myös käyttämään.
 
Teemu Pukki sitä vastoin on päässyt haistelemaan Bundesliigan vauhtia, mutta matkaa vakiokokoonpanon pelaajaksi Teemulla vielä on. YLE näytti joitakin viikkoja sitten dokumentin Pukista, jossa haastateltiin mm. Schalke-faneja ja kovassa huudossahan Pukki tuntuu Saksanmaalla olevan. Toivottavasti Pukki onnistuu jatkossa raivaamaan tiensä yhä useammin kentälle.
 
Tammikuussa kakkosbundesliigajoukkue Fortuna Dusseldorfiin siirtynyt ”Furkka” sai tulikasteensa Eintracht Frankfurtia vastaan ja onnistui kalastelemaan joukkueelleen rangaistuslaukauksen pelin loppuminuuteilla. Toivottavasti Furuholm saa väkevien näyttöjen myötä jatkossa lisää peliaikaa. Ohessa linkki ”kalastuksesta”. Oliko rankkarin paikka?
 
 
TUNNETTA JA TAHTOA
 
Tulevalla kaudella Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue pelaa Tampereen piirin nelosdivisioonaa. Muut ”rautaliigassa” vastaan tulevat joukkueet ovat: Jags, KaVo, Kristallipalatsi, LaVe, Loiske, NePa, PP-70, TP-49, VaKP ja YlöR.
 
FJK pyrkii vahvistamaan kokoonpanoaan vielä kevään aikana ja aika näyttää mihin neuvottelut johtavat. Tulevalla kaudella rakennetaan suurelta osin luonnollisesti tulevaa, mutta toki urheilulliseen menestykseen jo pelkästään uskottavuuden takia tulee tähdätä jo tulevalla kaudella. Ennakkokaavailuissa menestymismahdollisuudet sarjassa jo nykyiselläkin pelaajaringillä tulevat olemaan jo tällä kaudella hyvät jos peli saadaan uomiinsa ja joukkue pelaa sillä tavalla kuin se parhaimmillaan osaa löytyyhän joukkueesta paitsi nuoruuden intoa myös kokemuksen tuomaa suoritusvarmuutta.
 
Nyt onkin tehtävä treenirintamalla oikeita asioita ja löydettävä esiin pelien alkaessa ne piilevät kyvyt ja taidot jota joukkue omaa, sillä ihan varmaa on, että jokainen joka ryhmässä on mukana osaa pelata futista. Pelureiden siis tulee kunnioittaa paitsi itseään myös pelikaveria ja vastustajaa. Kentällä onkin syytä unohtaa tarpeeton vaatimattomuus, olla reilusti ja reippaasti ylpeitä omasta seurasta ja joukkueesta (mikä ei tietenkään tarkoita ylimielisyyttä). Liikkeellä tuleekin olla tukevalla itseluottamuksella ja realistisella asenteella. Ollaan nöyriä, muttei nöyristellä, niin lopputulokseen saavat varmasti kaikki olla tyytyväisiä.  
 
****
 
Nyt koittaa kissanpäivät pelimiehille. Siltasen Cornerissa myynnissä on uusia jalkapallokenkiä reilusti alle seura- ja ovh-hintojen.
 
Malli: Umbro SX Valor Strom (black/white) hinta: 60 eur (koko: 41,5)
 
Malli: SX Valor II HG - Navy with white hinta: 75 eur (koko: 42,5)
 
Malli: Umbro Speciali Anat -A HG White/Black hinta: 75 eur (koko: 41,5)

 

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan kengät, ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi "kommentit"-kohtaan. Tarvittaessa kenkiä saa toki tulla sovittamaan.