FJK sai sunnuntaina 29.4. vastaansa sarja-avauksessa Nekalan Pallon, joka järjesti nuorelle forssalaisryhmälle Vapun kunniaksi todellisen ilotulituksen. Nepa nuiji taululle tylyt lukemat 5-2, vaikka FJK sai jopa pelata osan ottelusta yhden miehen ylivoimalla. Murheellisen ottelun jälkeen joukkueen piiskuri; Jussi Kinnunen, ei lähtenytkään selittelemään mitään, vaan totesi mm. forssalaispaikallislehdelle ykskantaan, että parempi joukkue voitti.

 

Tampereella FJK:lla oli koossa lähes paras kokoonpanonsa, poissa olivat ainoastaan kokeneemmasta kaardista Jerry Aho ja Vesa-Pekka Valtonen sekä pelikentille paluuta pohtivat "try out"-miehet, Ville Lintula ja Petri Mäkelä. Poissa tällä kertaa oli kokoonpanosta myös ykköskassarin statusta forssalaisjoukkueessa kantava Mika Filppu.

 

RYHMÄDYNAMIIKKA KAIPAA TERÄVÖITTÄMISTÄ

 

Sunnuntaina kentällä nähtiin muutamia harmittavia ja perin kohtalokkaita virheitä henkilökohtaisella tasolla, mutta kun tarkastellaan tarkemmin isoa kuvaa, voidaan ennemminkin pohtia syitä siihen miksi niitä tulee niin paljon? Miksi syöttövirheitä tai huonoja pallokosketuksia tulee paljon lähes joka pelissä? Tai muita karkeita hasardeja? Nämä ovat hyviä kysymyksiä, mutta jos niihin olisi antaa varmoja vastauksia, tässä voisi kierrellä ympäri suomenniemeä pitämässä kalliita luentoja. Urheilun kiehtovuus piilee juuri siinä, että sitä ei voi hallita eikä ole olemassa yleispäteviä ja kaikkiin tilanteisiin toimivia reseptejä. Joitain lainalaisuuksia voidaan kuitenkin aina löytää ja sellaisia ovat tässä tapauksessa mm. palloton liike, pelaajien etäisyydet ja syöttölinjojen peittäminen keskikentältä ja jopa hyökkäyksestä alkaen. Välillä keskikentästä ollaan tultu läpi luvattoman helposti ja tämä kielii siitä, että vaikka pakkaa on pyritty pitää tiiviinä ovat roolit hieman epäselvät.

 

TSEMPPIÄ, TSEMPPIÄ, TSEMPPIÄ

 

FJK kärsi murheellisen tappion kauden avauksessaan, mutta täytyy muistaa, että sarja on vasta aluillaan. Nyt siis kaivataan joukkueelta kovaa tsemppiä ja vielä hieman lisää tsemppiä.