JALKAPALLO PALJASTI YLLÄTYKSELLISYYTENSÄ

 

Eilen Chelsea yllätti Camp Noulla FC Barcelonan ja antoi taas meille kaikille konkreettisen näytteen siitä, että vaikka vastassa on selkeästi pallolliseasti parempi joukkue voi ottelu kääntyä yllätyksellisesti altavastaajan hyväksi. Jopa huipputasolla voi siis tapahtua pelin sisällä mitä tahansa. Osuutensa on aina niin taktisilla ratkaisuilla kuin onnellakin.

 

Vierasjoukkueen kapteenin, John Terryn, hölmöillessä itsensä pihalle varmasti kovinkaan moni ei uskaltanut liputtaa lontoolaisten jatkoon menon puolesta. Katalaanit päästivät kuitenkin löysähköllä pelaamisellaan Chelsean mukaan peliin ja kun keskeltä läpipuskeminen ei tuottanut toivottua tulosta eteni Chelsea vastoin kaikkia ennakko-odotuksia jatkoon.

 

Voi vain kuvitella mitä ajatuksia Josep Guardiolan päässä pyöri ottelun jälkeen. Mies näytti kasvoiltaan yhtä tuskaiselta kuin Sakari Oravan vastaanotolta tultaessa 90-luvun alussa. Siltanen käväisi näyttämässä selkäänsä huippulääkäri Oravan vastaanotolla Turussa ja todellakin samaisella lääkärillä edellinen potilas oli ei enempää eikä vähempää kuin FC Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen "Pep" Guardiola. Vasta jälkeenpäin Siltanenkin oivalsi, että Oravan työhuoneen seinällä olleet AC Milanin ja Barcelonan viirit eivät olleetkaan hankittu mistään fanipuodista, kuten Siltasen vastaavat. Tuohon aikaanhan Orava ei ollut kovinkaan kuuluisa (paitsi urheilijoiden keskuudessa) ja oikeastaanhan suuren yleisön tietoisuuteen Orava nousi leikatessaan vasta Beckhamin koiven jokunen vuosi sitten. Guardiolan otsarypyissa oli kieltämättä jotakin samaa silloin kuin myös nyt.

 

Eilinen peli herätti muutaman kysymyksen ja keskustelua siitä kuinka Chelsea "raukkamaisesti" pelasi ja pakitti tiiviiseen puolustussumppuun. Kritisoijille voisi kuitenkin esittää vasta kysymyksen, vaikka Barca-fani 80-luvulta alkaen olenkin, miten Chelsea olisi voinut toisella tapaa pelata? Vastassa oli kuitenkin Barcelonan tasoinen joukkue ja miesvajaalla olisi päästävä jatkoon ja turvana oli hyvä tulos edellisestä osaottelusta. Jälkeenpäin varmasti jokainen on samaa mieltä siitä, että Di Matteo teki aivan oikeat ratkaisut brittijoukkueen penkillä...

 

VIIKONLOPPUNA ALKAA FJK:LLA TOSI PELIT

 

Jaahas treenimatsit alkaa olla lätkytelty ja on aika kiristää pläägän nauhat seuraavan kerran astetta kireämmälle, sillä viikonloppuna alkaa tosipelit FJK:n edustusjoukkueen osalta Tampereella. Vaikka ensimmäinen sarjaottelu kolkutteleekin ovella on syytä kuitenkin pitää mielessä, että väkisin ei voiteta mitään. Rentous on voittamisen salaisuus. Forssalaisilla on koossa suhteellisen nuori nippu, mutta liikaa ei sovi pallon jalassa polttaa.

 

Viime sunnuntaina FJK pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjan alkua ja forssalaisten päivän kunnon Eerikkilään saapui testaamaan sarjaporrasta alempana pelaava ViiPv. Ottelu ei mitään ylenpalttisia hienouksia tarjonnut, mutta toimi toivottavasti siinä tarkoituksessa valmennukselle mitä sen oli tarkoituskin eli antoi arvokasta tietoa siitä missä mennään tällä haavaa pelaamisen suhteen.

 

Itse treeniottelussa voittajaksi selviytyi varsin odotetusti kotijoukkue FJK lukemin 5-2 vaikkakin Viiala  johtikin ottelua aluksi jo 0-2 kokeneen ja otteluennakossakin hehkutetun Miika Innalan aloittaessa maalinteon vapaapotkusta. FJK:lla oli käytössä peräti 17 miestä ja peliaikaa saivatkin kaikki pukeneet pelaajat hyvänlaisesti ja lopulta tuoreiden jalkojen myötä kotijoukkue menikin menojaan toisella jaksolla.

 

Ensi viikonloppuna vastus Pirkanmaan sydämessä on piirunverran kovempi kuin treenimatsissa ja vaikka nyt poissa olikin muutama kokenut konkari kotijoukkueen rosterista on pelin oltava toisennäköistä mikäli Mansen reissulta aiotaan poistua täysi pistepotti mukana. Jos forssalaisryhmä kuitenkin pelaa sillä tasolla kuin sillä on edellytyksiä pitäisi kyllä tuloksekinn olla kaikkia tyydyttävä ja sen pitäisi kyllä riittää hyvin voittoonkin saakka.