FJK on aloittanut kauden 2012 hieman kangerrellen uutta pelitapaa sorvaten, mutta koska sarjasta on ennakoitu todella tasaista ei mitään ole aivan kärkipaikkojenkaan suhteen vielä menetetty. FJK on kerännyt viidestä ottelusta seitsemän pistettä ja sijoituskin sarjassa on viides, joten ihan mukavasti ovat forssalaiset iskuetäisyydellä ja mahdollisuudet ovat vaikka mihin onhan kausi pitkä ja voimasuhteet tulevat muuttumaan kauden edetessä vielä moneen kertaan. Tekemisen laatuun tosin on saatava petrausta mikäli joukkue mielii niistää pisteitä myös kärkipään joukkueilta.

 
RAHOLASSA EDUSTUS SAA VASTAANSA MÄKELÄN LUOTSAAMAN PP:N
 
Torstaina 31.5. FJK kohtaa Raholassa Länsi-Tampereen ylpeyden, PP-70:n. Kotijoukkueen rosteri ei allekirjoittaneen muistin sopukoissa herätä minkäänlaisia tuntemuksia, mutta ilmeisen kyvykkäästä porukasta on kyse, kun kaikista matseista joukkue on poistunut mukanaan täysi pistepotti. Jos joukkueen kokoonpano ei pullistelekaan nimimiehiä niin kohtalaisen kova nimi löytyykin sitten penkin päästä. Joukkuetta luotsaa entinen huippufutari ja PP:n oma kasvatti, Janne Mäkelä, jonka monet varmasti muistavat aktiivivuosien pitkästä liinatukasta ja terrierimäisestä asenteesta.
 
Kotijoukkue PeePee on viidessä pelaamassaan ottelussa raapinut kasaan 15 pistettä ja tehtyjä maalejakin joukkue on onnistunut viimeistelemään mukavanlaisesti eli reilun kolmen ja puolin maalin keskiarvolla, kun omiin on mennyt keskimäärin yksi ottelua kohti. FJK:n vastaavat luvut taasen ovat: 12 tehtyä, 15 päästettyä. Harjoitusotteluiden lopputulokset joukkueiden välillä tasattiin keväällä ennen sarjan alkua niin, että molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen kotonaan, joten siinä mielessä asetelmat otteluun ovat kerrassaan kutkuttavat.
 
Statistiikka sarjan osalta on vahvasti PP:n puolella, mutta kaikki avaimet voittoon ovat forssalaisillakin, sillä onnistuessaan sinivalkoiset Tyykikylän kasvatit kykenevät kyllä voittamaan hyvänä päivänä minkä tahansa joukkueen. Kysymys kuuluukin onko torstaina se ”hyvä” päivä? FJK on onnistunut pelaamaan ehkä parhaat pelinsä viime vuosina ennakkoon parempaa joukkuetta vastaan, sillä materiaali sopinee kuitenkin ehkä paremmin siihen, joten onnistuisiko FJK jopa aiheuttamaan ensimmäiset pistemenetykset PP:lle? Mikäli joukkue saa hurmoksen päälle ja ”kasetti” kestää PP:n tiukassa rumputulessa ovat eväät joukkueella mihin vain.
 
KAKKOSJOUKKUE HURJASSA ISKUSSA
 
FJK:n kakkosjoukkue on aloittanut sarjansa väkevästi kuutosdivarissa. Viimeksi  joukkue kaatoi komeasti kotonaan Lamminrannan Urheilukentällä FC Lopen lukemin 5-1 joukkueen tosin ollessa vahvasti edustusjoukkuepelaajien miehittämä. FJK/2 johtaa lohkoansa kolmen pelin jälkeen. Kolmesta ottelusta saldona on kaksi voittoa ja yksi tasapeli.
 
FJK YHTEISTYÖHÖN SOVON JA KJS:N KANSSA

 
Karkkilan Jalkapalloseura, Forssan Jalkapalloklubi ja Someron Voima ovat alkaneet kehitellä yhteistyötä juniorivalmennukseen liittyen ja tämähän jos mikä on kerrassaan mainio asia. Ja mikä hienointa toimintaa ovat vetämässä äärimmäisen osaavat futismiehet FJK:n kotisivujen uutisoinnin mukaan, Miika Forsten ja Janne Laine. Kerrassaan hienoa! Yhteistyössä on voimaa.
 
SOMERON VOIMA
 
Someron Voiman edustusjoukkueessa on vahva forssalaisedustus, joten tästä syystä seurataan palstalla jonkun verran myös Sovon esityksiä kaudella 2012. Someron Voima sai hiljattain lisää täydennystä forssalaiskiintiöönsä Ville Lintulan muodossa, joka sai tulikasteensa kentällä tulleessa kentälle vaihdosta, jo lauantaina 26.5.
 
SoVo aloitti sarjan kolmosessa pirteästi, mutta sittemmin on ollut hieman hiljaisempaa. Viime kierroksella SoVo nyhjäsi kotonaan 1-1 tasapelin TuTon kanssa ja ainakin tuossa pelissä Janne Eerikäinen ja Teemu Tuominen forssalaisista joutuivat tyytymään seuraamaan peliä penkiltä käsin. Nähtäväksi jää mikä on miesten rooli jatkossa. Ennakkoon jotkut kuuluttivat jo SoVon menevän heittämällä kakkoseen, mutta nyt ainakin tässä vaiheessa kautta joukkue löytyy Turun piirin kolmosdivarista vasta viidenneltä sijalta FC Bodan dominoidessa sarjaa. Eroa sarjakärki Bodaan Sovolla on tosin vain 5 pistettä ja tunnetusti Tuomo "Kini" Lehtinen (Someron Hjallis) on toiminnan mies ellei tossu ala liikkumaan toivotulla tavalla.
 

 

HUUHKAJAT YLLÄTTIVÄT TURKIN
 
 
Siltasen Corner seuraa maajoukkueen edesottamuksia ja viime viikolla Huuhkajat kohtasivatkin Salzburgissa harjoitusottelussa kivikovan Turkin, jonka kaikkien yllätykseksi Suomi kukisti niukasti lukemin 3-2. Ottelu sinänsä oli historiallinen, sillä Suomi on ani harvoin kyennyt kukistamaan pallopelissä pelillisesti ylivertaista vastustajaa, etenkään ollessaan ensin tappiolla. Ja vielä harvemmin lisäajan viimeisillä sekunneilla.
 
Suomi ei pelillisesti pärjännyt Turkille, mutta Suomen joukkueelle voitto teki joka tapauksessa hyvää ja oli taas meille kaikille osoitus siitä, että pelillisesti heikompi joukkuekin voi voittaa pelin. Riemunaiheet suomalaisessa futiksessa ovat olleet viime aikoina harvassa ja erityisen hieno asia on, että onnistumiset sattuivat nimenomaan ”oikeille” pelaajille; Eremenkolle, Hetemajlle ja Pukille, siis potentiaalisille tulevaisuuden vastuunkantajille.
 
Vaikka Suomi ei pystynyt hallitsemaan peliä muutamaa lyhyttä painostusjaksoa lukuun ottamatta, oli pelissä löydettävissä positiivisia aineksia. Varmasti ainakin itseluottamuksen kannalta voitto oli joukkueelle tärkeä vaikkakin voitto tuli ns. merkityksettömässä ottelussa. Vielä ei Paatelaisella ole aihetta kuitenkaan henkseleiden paukutteluun. Voitto Turkista antoi kuitenkin uskoa tulevaan. Seuraavan kerran maajoukkue on tulessa jo tulevana viikonloppuna, kun Virossa pyörähtää käyntiin Baltic Cup.