Perjantaina 11.5. matkasi FJK:n edustusnippu Kangasalalle, jossa vastaan asettui Kangasalan Voitto, joka ei kylläkään ole ollut nimensä mukaisesti kovinkaan voitokas viime aikoina, sillä kyseessähän on joukkue jota monet ovat ennakkospekulaatioissa veikkailleet aivan lohkon häntäpäähän. Kyseessä oli siis mitä suuremmassa määrin forssalaisittain asiaa tarkasteltuna "pakkovoitto" mikäli joukkueen tavoite, eli sijoittuminen kärkipäähän, kyettäisiin saavuttamaan.

FJK oli ottelussa alkutunnustelujen jälkeen niskanpäällä ja niinpä voitto Lounais-Hämäläisille suhteellisen hyväkuntoisella, mutta lyhyellä, hiekkakentällä lukemin 3-4.

*****

FJK oli treenannut koko kuluneen viikon Kuhalan hiekkakentällä ja tavoitteena oli luonnollisesti totutella taas siihen kuinka pallo käyttäytyisi hiekkakentällä. Kenties juuri sopeutumattomuudesta alkeellisiin oloihin johtuen FJK aloittikin ottelun hieman alavireisesti ja kotijoukkue KaVo pääsikin livahtamaan jo 2-0 johtoon ennen kuin jakson loppupuolelle mentäessä forssalaisetkin alkoivat saada konettaan käyntiin. Jo ensimmäisen jakson lähestyessä loppuaan näytti jopa siltä, että KaVolla alkoi jalka painaa ja tauolle lähdettiinkin lopulta lukemista 2-1 Mika Järvenpään kirjauttaessa tehomerkinnän nimiinsä.

Toisella jaksolla FJK jatkoi siitä mihin ensimmäisen lopetti ja tahtipuikkoa heiluttelikin väkevästi vierailija. FJK sai vapaapotkun n. 35 metristä jota antamaan asettui lähes miljoonan pelatun alasarjaottelun kokemuksella leipäänsä paikallisessa makkaverstaassa ansaitseva Joona Murtolahti. Monissa liemissä keitetty kokenut pelimies tiesi täsmälleen mitä nahkakuulalle tulee vastaavanlaisessa tilanteessa tehdä ja ja niinpä kenellekään ei liene yllätys, että pian palloa vietäisiin kohti keskiympyrää maalin merkiksi. Ison ratkaisevan ja panoksen maaliin antoi järkelemäinen Eetu Heikkilä, jonka pusku vapaapotkusta oli jo mennä suoraan maaliin, mutta maalivahti pääsi kuitenkin näppeineen väliin Dankovin ollessa kärppänä haaskalla. Rebound-maali siis Dankoville. Seuraavan maalin FJK teki kulmapotkusta ja tällä kertaa asialla olivat kulmapotkun antanut Valtonen ja todelliseksi ilmantilan pelotteeksi äitynyt Eetu Heikkilä. Viimeisen ja lopulta voittomaaliksi jääneen forssalaismaalin viimeisteli Jarno "Adedi Kempo" Kemppainen jäätävällä nostolla noin 25 metristä. Toisella jaksolla FJK:lla oli useita paikkoja tehdä lisämaalejakin, mutta ottelun viimeisen maalin tekikin yllättäen KaVo komealla laukauksella n. 25 metristä ohi forssalaismaalissa pelanneen Enckelmanin.

*****

Ansaitut pisteet haastavissa olosuhteissa kuitenkin siis Forssaan. Seuraavassa ottelussa joukkue saakin sitten kotonaan hieman erityyppisen joukkueen, Ylöjärven Ryhdin, joka ainakin rosterin perusteella vaikuttaa olevan täysin toista maata kuin umpisurkea KaVo.