Päällikkövirkailija, jumalasta seuraava, herra Siltanen pääsee tällä kertaa julistamaan viikottaisessa epistolassaan todellista ilosanomaa. Ennakossa Siltanen profetoi, että jos FJK pelaa omaa peliään taitojen edellyttämällä tavalla eikä lähde vastustajien kävelyyn mukaan tulee se nappaamaan pisteet vaivatta Kristallipalatsilta kotonaan, ja näin myös kävi. Oikeutettu lopputulos Forssaan lukemin 4-0 (2-0).

KRISTALLIPALATSI VÄSYI FJK:N VAUHDISSA

Ottelun ensimmäiset minuutit vierasjoukkue Kristallipalatsi jaksoi pyristellä vastaan, mutta kun vastassa oli urheilullisuudessaan täysin eri tasolla oleva joukkue hiipi lopulta väsy puseroon. Tampereen kupeesta, Nokialta kotoisin oleva vierailija pysyi kyydissä noin 30 minuuttia, kunnes tossu alkoi painaa silminnähden eikä vierasjoukkueen pelurit keskikenttää myöden kerta kaikkiaan jaksaneet lähteä hyökkäyksiin mukaan tukemaan, vaikka paikkaakin olisi ollut. Mitä pitemmälle ottelu eteni sitä enemmän FJK otti hallintaa kentän tapahtumista ja tapahtumat alkoivat vyöryä pitkälti käsikirjoituksen mukaisesti. Toisella puoliajalla kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue, FJK. Forssalaisjoukkueesta maalien makuun pääsivät Dankov, Kemppainen ja Järvenpää. Yksi FJK:n maaleista, jossa viimeisenä forssalaisena koski pelivälineeseen Valtonen, merkittiin kaiketi omaksi maaliksi.

Tärkeä ja ennen kaikkea ansaittu voitto siis Forssaan. Hyviä asioita nähtiin eilen kentällä paljon ja jotenkin Siltasella on sellainen kutina, että kotikentälle päästyään joukkueen pelaamisessa alkavat palaset loksahtelemaan pikku hiljaa paikoilleen. Jotenkin vire ja tekeminen on viimeaikoina ollut aikaisempaa parempaa ja niinpä Siltanen povaakin joukkueelle suhteellisen vahvaa loppukautta. Aika sitten näyttää kuinka lopulta käy. Ainakin yleisö oli tätä mieltä ja oli löytänyt tiensä lehtereille varsin kiitettävällä tavalla.

Olosuhteet eilen olivat Forssassa kerrassaan loistavat ja kaiken kaikkiaan kokonaisuutena torstaina 7.6. Forssassa saatiin nauttia varsin leppoisasta futisillasta. Eilisestä ottelusta erityismaininta täytyy antaa ottelun päätuomarille, joka oli varmasti molempien joukkueiden mielestä paitsi osaava, myös oikeudenmukainen. Toisen erityismaininnan ansaitsee vierasjoukkue, joka piti turvat tukossa tappioasemasta huolimatta ja osoitti näin oivaa urheilumieltä.

TALSOILAN GRAVESEN “MAN OF THE MATCH”

Mihinkään aivan maagisiin urotekoihin forssalaispelureista ei eilen kukaan yltänyt, eikä siihen tosin ollut tarvettakaan, mutta illan onnistujia mainittaessa ei voine unohtaa kotijoukkueen Jarno ”Talsoilan Gravesen” Kemppaista ja Kristoffer Enckelmania. Maalinsuulla Enckelmanin torjui kaiken voitavan eli piti maalinsa koskemattomana vaikkei kovinkaan kummoista painetta kyllä vierasjoukkue FJK:n maalille onnistunut luomaankaan ja kokenut Jarno Kemppainen taasen teki hyvällä työmoraalilla töitä molempiin suuntiin ja saalisti näin ottelusta parhaan pelaajan palkinnon (ja tekaisipa Jarno komean maalinkin).

Positiivisia viboja siis riitti ottelussa paljon, mutta niin on ikävän kriittinen mies tuo Siltanen, että jotain jäi hampaankoloon tästäkin pelistä. Paljon on länkytetty pallollisesta pelistä viime aikoina, mutta edelleen sitä kauan kaivattua lyhytsyöttöpeliä jäätiin katsomossa kaipaamaan. Pelinopeus oli etenkin eilen niin alhainen, että tuossa temmossa ei kerta kaikkiaan voi tila ja aika loppua kesken (ainakin jos tavoitteet ovat korkeammalla kuin IV divarissa), ja jos niin käy, eivät pallottomat liiku riittävästi. Vai oliko vastustaja eilen niin huono, että välillä tuntui jopa unohtuvan ne jalkapallon perusprinsiipit; syöttö ja liike, sekä hakeutuminen pois syöttövarjosta.