Viime aikoina Forssan suunnalla ollaan saatu nauttia sarjapisteistä mukavaan tahtiin ja pisteitä edustusjoukkue onkin napsinut pelaamistaan otteluista mukavanlaisesti. Pelaamisessa riittää toki vielä parannettavaa, mutta suunta on oikea. Näin vanhemmiten sitä usein tajuaa, että miten vähän sitä pelaamisesta tietääkään. Ei sillä , että pelaamisessa sinänsä olisi jotain erikoista, mutta hieman ovat taidot vuosien saatossa rapistuneet, fysiikka verottanut entisestäänkin verkkaista vauhtia ja käsitys pelaamisesta on vuosien saatossa muokkaantunut siitä yhdestä totuudesta kokonaisvaltaisempaan pelin ymmärtämiseen. Välillä saattaa myös tulla sellaisia ajatuksia, että onko sitä jalkapalloa koskaan pelannutkaan, vai olikohan se vain niin, että jalat on väärinpäin perseessä kiinni. Mutta yhtä kaikki, valmiiksi ei tulla koskaan. FJK lähti opettelemaan uutta pelitapaa kauden alussa mikä ei varmasti ainakaan kokeneelle kaardille ole sinänsä uusi tai mullistava, mutta on naiivia kuvitella, että uusi tapa omaksutaan kädenkäänteessä, mutta juuri nyt näyttää vahvasti siltä, että parempaan suuntaan on menty pelaamisen suhteen isosti. Vielä varmasti pelaaminen ei ole sillä tasolla mitä sen valmennuksessa toivottaisiin olevan, mutta tällä hetkellä joukkueessa on niin positiivinen ja nälkäinen draivi, että helpolla joukkue ei tule pisteitä kenellekään sarjassa menettämään. On ihmeellinen asia, että kun voittoja tulee on ilmapiiri väistämättäkin hyvä, askel kepeä ja kaikilla itseluottamus kunnossa. Voittaminen ruokkii itse itseään ja silloin täytyy vain varmistua siitä, että jalat pysyy maassa eikä pääse tapahtumaan ns. leijuntaefektiä. Parempaa kohti ollaan siis väkevästi forssalaisessa futiksessa menossa, vaikka tuumaakaan ei auta jäädä lepäämään laakereille.

 
FJK/2
 
Forssan jalkapalloklubin kakkosjoukkue pelaa tällä kaudella Tampereen piirin kuutosdivisioonassa, lohkossa 1 ja kun kyseessä on joukkue vailla pelillisiä tavoitteita on joukkueen pelit lähteneet käyntiin ihan mukiin menevällä tavalla. Viidestä pelatusta ottelusta on saldona kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Viime kierroksella FJK/2 koki tappion sarjakärki Janakkalalle, jossa joukkue jäi JanPan lanaamaksi peräti luvuin 5-0. Seuraavan kerran joukkue on tulessa tiistaina 26.6. klo 20.00 jolloin vastaan asettuu TNS TFT ja 30.6. onkin sitten luvassa todellinen ”alasarjojen titaanien taistelu” UrPS/2 vs. FJK/2.
 
 
SOVO JA SUVIHEINÄ
 
Naapuriseura SoVo lähti kauteen kovin tavoittein, mutta hieman nihkoisasti on Someronkin peli välillä kulkenut. Huonosti forssalaisilla pelureilla kyllästetty joukkue ei kuitenkaan missään nimessä ole pelannut, kun peilataan rosteria mikä ei kuitenkaan varsinaisia nimimiehiä pullistele. Toistaiseksi maalintekoon pelatuissa 11 ottelussa forssalaisista ovat yltäneet Matinaro, Karjalainen ja Jaakkola, kukin kertaalleen. Sarjassa joukkue sijaitsee kuudentena, tosin kärkeen tasaisessa sarjassa Sovolla on vain 6 pistettä.
 
Viikonloppuna Somerolla vietetään tuttuun tapaan Suviheinä-viikkoja ja viikkoon kuuluukin olennaisena osana myös Suviheinä-futispuulaakiturnaus, joka mielletään kaiketi urheilutapahtumaksi, mutta kyllähän kyseessä on turnaus jossa suurin mielenkiinto keskittyy lähinnä muihin aspekteihin. Menossa mukana ovat taas tänäkin vuonna puulaakijoukkueiden kiintotähdet; FC Kivijalka, AC Steel, FC Africa Eximio, Reggae Boyz, Kyljys, FC Sarjavastus, FC Alapään Kosketus, FC Munahaukat, Häntälän Rotkot…
 
EM-KISOISSA ALETAAN ELÄÄ RATKAISUJEN HETKIÄ
 
Futiksen EM-kisat ovat edenneet vaiheeseen, jossa jäljellä ovat neljä Euroopan tämän hetken parasta futismaata. Näin todellakin on, sillä oikeastaan jäljellä ovat pitkälti ne joukkueet joita sinne jo etukäteen osattiin kaavaillakin (mikäli Hollanti jätetään pois laskuista). EM-välierissä kohtaavat keskiviikkona Portugali ja Espanja, torstaina Saksa ja Italia.
 
Väriä kisoihin ovat tuoneet ilahduttavalla tavalla todelliset persoonat (valmentajille varsin vaikeat valmennettavat) Ibrahimovic ja Balotelli. Paitsi, että herrat osaavat olla vaikeita persoonia niin osaavathan nämä kundit myös pelata. Loistavia persoonia, sillä värittömiä pelaajia on jo ihan liikaa. Onneksi kentiltä löytyy vielä isoja egoja.
 
Italia eteni pilkkukisan jälkeen jatkoon, mutta ”Hodari” teki mainiota työtä Englannin piiskurina. Eritysen hienoa on, että ”Hodari” ei jäänyt murehtimaan muutaman runkomiehen poisjääntiä eikä lyhyttä valmistautumista, vaan teki sen mitä oli tehtävissä. Ammattimies viimeisen päälle, joka osaa roolittaa puolustuksen viimeistä nippeliä myöten. Miten pärjäisi Suomi jos Roy olisi jäänyt maajoukkueen peräsimeen?
 
Positiivinen piirre on EM-kisojen kisastudiot, joihin on onnistuttu löytämään paitsi sanavalmiita, myös osaavia kommentaattoreita, kuten maajoukkuepelaajia ja entisiä pelimiehiä. Etenkin kommentointipuolella ovat onnistuneet Jari Litmanen, Juha Reini sekä aina yhtä intohimoinen Erkka V.Lehtola. Kunpa vielä joku YLEllä ymmärtäisi heivata Malisen ja Kuuselan johonkin hevon kuuseen niin studiokommentointia katsoisi enemmän kuin mielellään.
 
 
LUSITAANIT HAASTAA HISPAANIT SUOMI-RUOTSI OTTELUHENGESSÄ
 
Keskiviikkona kohtaavat äärimmäisen taitava Espanja ja C.Ronaldon ja Nanin tähdittämä Portugali. Espanjan taidot tietävät tätä nykyä kaikki, mutta silti myös Portugalilla on omat mahdollisuutensa, sillä C.Ronaldo on löytämässä hyvää pelivirettään juuri oikeaan aikaan. Portugali elää kuitenkin liian vahvasti Ronaldon ja Nanin onnistumisista, joten on kyllä kuitenkin vaikea uskoa Portugalin mahdollisuuksiin. Espanja sitä vastoin on taitava niin kuin kaikki tietävät ja viime vuosina on totuttu siihen, että kentän kapellimestarina häärää Xavi, mutta näissä kisoissa orkesteria on johtanut koko keskikenttä. Etenkin Silva ja Iniesta (sekä myös viime pelin maaleillaan ratkaissut Xabi Alonso) ovat olleet suorastaan huikaisevan hyviä. Espanjan puolustus on kuitenkin kysymysmerkki, mutta kun maalinsuulla on yksi maailman parhaista maalivahdeista ei maalin tekeminen Espanjalle tule olemaan helppoa. Kaikesta menestyksestäkin huolimatta puolustus on niin Espanjan kuin Portugalinkin kohdalla kysymysmerkki. Espanjan Pique ei ole aivan elämänsä keväässä ja kausi Barcelonassa ei ole ollut paras mahdollinen, olisiko Pique se heikko lenkki, jos edes Espanjan ollessa kyseessä sellaista on mahdollista löytää? Toinen asia mikä Espanjan pelissä on tökkinyt on laitojen käyttö. Espanja on puskenut keskeltä toistaiseksi, mutta löytääkö joukkue eväitä Portugalin puolustuksen murtamiseen laitojen kautta? Portugalin peli on ollut vaihtelevampaa ja erityisesti Coentrao on esittänyt väkeviä laitanousuja. Miten Espanja aikoo tukahduttaa Portugalin vastahyökkäykset? Portugalin mahdollisuudet lepäävät pitkälti erikoistilanteissa ja kahden (Ronaldo + Nani) edellä mainitun herran onnistumisessa. Vai olisiko ”targettina” kunnostautuneesta Hugo Almeidasta ratkaisijaksi? 
 
KUMPI VIE PIDEMMÄN KORREN NEUER VAI BUFFON?
 
Toisessa otteluparissa kohtaavat todella kovakuntoinen Saksa ja rankkareilla Englannin jatkosta tiputtanut Italia. Siltanen on aina ihaillut italialaisen jalkapalloilun taktista neroutta ja tälläkin kertaa Fiorentinan peräsimessä kausina 2005-2010 kannuksensa hankkinut Cesare Prandelli on onnistunut rakentamaan puolustuksen suorastaan hämmästyttävän tiiviiksi, vaikka saapasmaassa riehuva futisskandaali on taatusti painanut takaraivossa. Paljon on kulunut aikaa sitten Catenaccion, mutta noista päivistä alkaen Italia on onnistunut vuosi toisensa jälkeen tilkitsemään puolustuksensa niin, että Italia on todella vaikeasti lyötävissä. Peliä rakentavat keskikentällä suorastaan huikaisevan taitava Marchisio, takuuvarma Pirlo ja monipuolinen Daniele De Rossi ja kun keskikenttää tukee erinomainen pallollinen puolustaja Federico Balzaretti (kuin ilmetty Zambrotta) saa Saksa tehdä täyden päivätyön jotta kykenee Italian kaatamaan, vaikka kieltämättä lähteekin ennakkosuosikkina otteluun.