KINNUSEN JOUKOT HURJASSA ISKUSSA
 
Forssan Jalkapalloklubi on kauden edetessä onnistunut petraamaan otteitaan kuin sika juoksuaan ja joukkue löytyykin yhdeksän pelatun ottelun jälkeen jaetulta toiselta tilalta sarjataulukosta. Sarjaa johtaa Ylöjärvi ja heti takana iskuetäisyydellä puuskuttavat PP-70 ja FJK. Kaulaa kärkeen kaksikolla on viisi pistettä. Kausi ei ole tosin ehtinyt vielä edes puoleen väliin, joten henkseleiden paukutteluun ei ole todellakaan ole vielä aihetta ja miksi olisikaan onhan kärkeen vielä matkaa.
 
Itse pelaaminenkaan ei ole aina ollut forssalaisilla kovinkaan kummoista ja kiire kentällä tuntuu välillä olevan lähes ylitsepääsemätöntä, mutta parempaan suuntaan ollaan kokoajan menossa ja tästä kertovat lahjomattomalla tavalla myös tulokset. Viimeisessä kahdessa ottelussa joukkue on takonut kahdeksan nyyttiä ja omiin on mennyt vain kaksi mikä on suorastaan kelpo suoritus. Joukkueella on käytössään pelaajamäärältään laaja materiaali, joka tulee pitkässä juoksussa olemaan merkittävä etu viimeistään siinä kohtaa kun korttitilit yhdeltä ja toiselta joukkueelta alkavat täyttyä. Liikkeen ollessa kunnossa, kun pelaamiseen löydetään kontrolli ja aika ajoin peliä pystytään tarvittaessa myös rauhoittamaan, ei sarjasta löydy yhtään joukkuetta, joka kykenee forssalaiset kukistamaan. FJK:n seuraavat vastustajat ovat ParVi ja Jags, joten mielenkiinnolla jäädäänkin odottamaan millaisissa asemissa päästään aloittamaan Forssassa toinen sarjakierros…
 
TSEKKI JA PORTUGALI ALOITTAVAT EM-KISOJEN PUDOTUSPELIT
 
Torstaina, kesäpäivänseisauspäivänä, on jalkapallon EM-mittelöissä edetty vaiheeseen, jossa alkavat ”tosipelit”, vaikka itse asiassa EM-kisojen lohkojärjestelmäkin on niin ankara ettei lepsuiluun ole kyllä aihetta lohkovaiheessakaan. Toistaiseksi kisoissa on päästy näkemään muutamia yllätyksiäkin ja eittämättä yksi suurimmista lienee Hollannin tippuminen jatkosta. Pienehkö yllätys on myös, että Venäjä ja Ruotsi jäivät jatkopeleistä rannalle, sillä monet veikkailivat joukkueita jatkoon alkulohkoistaan.
 
Hollannin joukkueessa oli osaamista vaikka muille jakaa ja etenkin hyökkäyskalusto oli sitä luokkaa, että syitä heikkoon menestykseen Alankomaissa tullaan puimaan vielä pitkään. Joukkue ei ollut joukkue, vaan joukko individualisteja, jotka eivät saaneet konettaan käyntiin oikeastaan missään vaiheessa ja etenkin Huntelaar oli koko kisojen ajan täysin yössä. Hollannin puolustuslinjaa on kritisoitu paljon, mutta ehkä kuitenkin suurimmat ongelmat joukkueen puolustuksessa kulminoituvat kovaotteisiin herroihin, De Jong ja van Bommel, joista etenkin jälkimmäinen alkaa olla liikkeeltään jo niin verkkainen ettei kerta kaikkiaan tahdo enää nuorempien vauhdissa pysyä. Niin tai näin, Hollanti on kisoista pihalla ja näin lyhytsyöttöpelin suurena kannattajana voi sen tietysti todeta olevan sääli.
 
Kisojen kenties suurin yllättäjä / venyjä on (taasen kerran) Kreikka, joka vastoin kaikkia odotuksia eteni jatkoon alkulohkostaan. Vai onko helleenien menestys enää kenellekään sitten edes yllätys? Rehhagelin luoman pelityylin jäänteitä hyödyntävä Kreikka saa kylläkin vastaansa jatkozembaloissa kivikovan Saksan, joten mikäli joukkue etenee puolivälieristä jatkoon voidaan puhua vähintäänkin yhtä suuresta ihmeestä kuin mitä tapahtui vuonna 2004 Portugalissa. Toinen yllättäjä kisoissa lienee ”Hodarin” Englanti, jolta kukaan ei odottanut mitään, vaikka joukkueesta löytyykin kansainväliselläkin tasolla taitonsa osoittaneet Gerard ja Rooney. Vastaansa Englanti saa Italian, joka on kautta aikain tunnettu nimenomaan erinomaisesta puolustuksesta, joten varmaankaan mitään aktiivisen jalkapalloilun riemuvoittoa tuskin tullaan näiden joukkueiden välillä näkemään. Kehityssuunta on kuitenkin ”yllättäjien” suhteen pelottava, onko todella Englannin ja Kreikan tapa pelata futista ”pienemmille” maille tai materiaaliltaan heikommille maille ainoa menestyksekäs tapa pelata? Toivottavasti pelityylin seuraajia ei tulla kansainvälisessä futiksessa näkemään liiaksi asti.