Tiistaina 31.7. Lamminrannan urheilukentälle saapuu forssalaisten vieraaksi Kangasalan Voitto, joukkue, joka kaatui keväällä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa hiekkakentällä Kangasalalla FJK:n käsittelyssä lukemin 3-4.
 
Viimeisissä kahdessa pelaamassaan ottelussa KaVo on ollut vahva; ensin Kavo pelasi kotonaan tasan (1-1) Loiskeen kanssa ja viime kierroksella Kavo järjesti todellisen jymy-yllätyksen kaatamalla sarjakärki Ylöjärven vieraissa (2-3). Kotijoukkue FJK taasen kärsi niukan tappion (0-1) Loiskeelle viime kierroksella vieraissa, joten sarja antoi taasen kerran oivan näytteen yllätyksellisyydestään ja tasaisuudestaan. Kuntopuntari on viimeaikaisiin esityksiin viitaten lievästi vierailijoiden puolella, mutta helpolla FJK ei kotiyleisönsä edessä nahkaansa myy, vaan taistelee varmasti vimmatusti sen eteen, että pisteet Forssaan jäävät. Luvassa on siis varmasti näkemisen arvoista paikallista futista josta ei puutu bodya, sportia ja tsemppistä.
 
FJK kärsi viime kotiottelussaan Nepaa vastaan kirvelevän menetyksen, kun oivassa vireessä jälleen kerran tällä kaudella ollut Ivo Dankov teloi koipensa ja on poissa kokoonpanosta tiettävästi kotvan aikaa. ”Iso D” on pitkälti ollut viime vuodet vastuussa forssalaisten maalinteosta, joten isot saappaat olisi jollekulle nyt hyökkäyspäässä tarjolla. Hyvä pelaaja tekee maalin kun siihen tarjotaan tai pedataan paikka, mutta erinomainen pelaaja, kuten Dankov, kykenee luomaan maalipaikkoja itsekin lähes tyhjästä. Yllätyksellisyys, raju nälkä ja halu maalintekoon sekä aktiivisuus yhdistettynä taitoon tekevät Dankovista näille leveysasteille ja näille sarjatasoille kerrassaan mainion pelurin, mutta nyt on forssalaisten opittava pärjäämään ilman bulgaaria. Kuka jatkossa tarvittavat maalit tekee ja kuka maalipaikat rakentaa?
 
FJK on toistaiseksi pelannut yhden ottelun ilman Dankovia ja tuossa ottelussa kärjessä kirmasi suurimman osan ajasta vikkeläkinttuinen Matias Mero, jolla oli parikin paikkaa laittaa pallo reppuun, mutta aivan mies ei siinä onnistunut. Eikä onnistunut kukaan mukaan kentällä ollut harmillista kyllä. Huolta siis forssalaisleirissä herättää varmasti maalinteko, mutta näin kokonaisuutta tarkastellen myös suurta huolta herättää maalipaikkojen vähäinen määrä sekä pallollinen pelaaminen yleisesti. Viime ottelussa FJK sai pelata ison osan ottelua yhden miehen ylivoimalla, mutta silti tilanteita maalintekoon ei saatu kovinkaan montaa luotua, tosin noillakin paikoilla olisi tehokkaalla viimeistelyllä ottelun voinut voittaa. Tuomisina olikin niukka maalin tappio Sääksjärveltä joista pistepotti ei kartu valitettavasti lainkaan. FJK ei ole onnistunut kahdessa viimeisessä pelaamassaan ottelussa tekemään yhtään maalia. Omiin kahden 90 minuuttisen aikana on tosin mennyt kahdessa pelissä vain kaksi maalia (Nepan toinen maali yliajalla) joten ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen neropatti vetäessään johtopäätöstä siitä mistä homma kiikastaa. Puolustuspelaaminen on enemmänkin asennepelaamista, mutta hyökkäyspeli vaatii paitsi taitoa myös hoksottimia. Joukkue on suurelta osin nuori, mutta palikat kyllä FJK:lla pitäisi olla ihan neloseen riittävät kunhan homma vain saadaan toimimaan. Nyt onkin oiva paikka miettiä porukalla sitä kuinka peli saadaan kulkemaan entistä paremmin.
 
Tiistai-illan vastustaja Kavo on pelannut tasaväkisiä pelejä sarjassa, mutta maalinteossa on myös Kangasalalaisilla ollut vaikeaa. Maaleja joukkue on onnistunut tekemään vain 24, kun FJK on kuitenkin tehnyt niitä 32. KaVo ei siis ole onnistunut tekemään maaleja kuin alle kahden maalin keskiarvolla mikä on alasarjoissa joissa puolustukset eivät ole kovinkaan organisoituja, puolustushalukkuus tapissaan ja tasoerot saattaa olla suuria yms. melko vähän. Löytyykö forssalaisista maalintekoon uusia vastuunkantajia tai miten joukkue ylipäänsä saa hyökkäyspäänsä organisoitua, sillä jo laadukkaitten pallojen ja hyökkäysten saattaminen on ajoittain tuottanut ongelmia?
 
Maalinteko ja pallollinen peli ovat olleet FJK:n kompastuskivi kuluvalla kaudella ja parempaanhan joukkue pystyy mitä toistaiseksi vielä on nähty sillä saralla. Siitä ei ole epäilystäkään. Kokeneilta konkareilta kaivataan tason nostoa kentällä tekojen muodossa, sillä toistaiseksi sillä omalla hyvällä tasollaan ei ole vielä esiintynyt monikaan kuin aivan välähdyksen omaisesti. Vankempaa panosta niin ikään odottaa varmasti myös moni nuorilta vielä juniori-ikäisiltä pelaajilta, sillä potentiaalia nuorissa miehissä löytyy vielä kuinka ja paljon kunhan se saadaan kaivettua esiin. Hieman malttia, huolellisuutta ja tehokkuutta niin oman pelin tekemiseen kuin maalintekoonkin niin varmasti lopputulokseen voivat kaikki olla tyytyväisiä. Pelaamalla omalla tasollaan taitojensa edellyttämällä tavalla on joukkueella kerrassaan oivat mahdollisuudet vieläpä aivan jopa lohkon kärkeen saakka. FJK:lle on ollut vaikeita viime vuosina pelit joissa sen pitäisi olla hallitsevampi osapuoli eli tehdä peliä ja joukkue onkin elänyt voimakkaasti vastahyökkäyksistä joissa pääarkkitehtina on kunnostautunut etenkin maaliseppo Dankov. Onnistuuko forssalaisryhmä pyyhkimään mielestään pari viimeaikaista niukkaa tappiota ja palaamaan voittojen tielle tiistaina? Vahva veikkaus on, että onnistuu, mutta paljon riippuu siitä millaisen kokoonpanon FJK saa jalkeille sekä siitä kummalla joukkueella on viime kädessä se kovempi halu voittaa.