TAPPIO YLÖJÄRVELLÄ TIPUTTI FJK:N SEITSEMÄNNEKSI
 

Keskiviikkona 8.8. kovasti kapealla rosterilla matkassa ollut ja avainpelaajien poissaoloista kärsinyt FJK jäi kotijoukkueen jalkoihin ja lopputulos 4-0 ei juuri jätä sijaa selittelyille. Harmillista, mutta tällaista palloilu varsinkin alasarjoissa on, kun pelaajien elämästä löytyy muutakin kuin jalkapallo. Tämä on se realiteetti jonka kanssa joudutaan harrastelijasarjoissa elämään. Tosin sama se on muillakin joukkueilla ja niinpä pitkässä sarjassa ei voidakaan kauteen lähtiessä tuijottaa liikaa vain avauskokoonpanoon ja sen kyvykkyyteen, vaan laatua tulee löytyä myös penkiltä.
 
Tappion myötä FJK tipahti kärjen tuntumasta seitsemänneksi ja mahdollinen nousupaikka näyttää lipuvan jo harmittavan kauaksi, tosin teoreettiset mahdollisuudet jopa nousuun tälläkin kaudella ovat vielä olemassa. Tasaisessa sarjassa useammallakin joukkueella on vielä oivat mahdollisuudet nousuunkin riippuen tosin suuresti siitä kuinka Satakunnan ja Hämeen kolmosen lohkossa pelataan. Joka tapauksessa nelosessa nähdään joskaan ei korkeatasoisin pelillisesti, mutta tasaisin ja mielenkiintoisin sarja aikoihin, jossa jännitettävää riittää pitkälti syksyyn vaikka sarjajumbo Kristallipalatsi näyttääkin jo heittäneen pyyhkeen kehään (joukkue sai 9.8. Nepalta nenukkiin 11-1).

 
FJK:LLA ON VIELÄ VARAA PARANTAA
 

Harmillista kyllä, mutta sarjassa menestyminen ja mahdollinen sarjanousu ei ole enää täysin FJK:n omissa käsissä, vaan vaatii jo hieman kompurointia ja ristiin pelaamista muitten joukkueiden osalta. Mutta mitä vielä voi tehdä, on pelata jäljellä olevat pelit joita vielä riittää kosolti mahdollisimman hyvin, ja kehittää omaa pelaamistaan. Joukkueen julki tuoma tavoite oli pyrkiä kauteen lähdettäessä hallitsemaan palloa ja pelaamaan lyhytsyöttöpeliä, mutta tuota tavoitetta joukkue ei ole aivan pystynyt toistaiseksi lunastamaan. Parannettavaa siis vielä sillä saralla piisaa.
 
Siltanen on 110%:sti vakuuttunut siitä, että jokainen pelaaja pystyy vielä parempaan suoritukseen kuin mitä tällä kaudella on nähty. Jonkin verran on soraääniä ja kommentteja tullut sekä yleisöltä, että paikallisilta jalkapalloihmisiltä pelaavuuden puuttumisesta ja aiheesta on myös tällä palstalla ollut tarinaa. Pyrkimys joukkueella on ollut lyhytsyöttöpeliin ja syy miksi siihen ei ole kyetty löytyy kentältä. Oman pelin rakentaminen on ollut heikkoa ja etenkin syöttöhasseja perussyötöissä tulee lähes jokaisessa pelissä auttamatta aivan liikaa. Moitteita on jonkin verran asiasta saanut etenkin pelin avaamisesta puolustus ja keskikenttä, mutta vika ei ole vain sillä osastolla, vaan kyllä syitä on etsittävä myös muualta. Myös hyökkäyksen on oltava entistä halukkaampi osallistumaan peliin ja etsittävä syöttövälejä aktiivisemmin ja tehtävä mahdollisesti tarvittaessa oikea-aikaisia juoksuja. Kentällä tarvitaan siis ihan jokaisen panosta.
 
Kentällä on oltava aktiivisempia, aloitteellisempia ja haluttava palloa. Parannettavaa tässä suhteessa on jokaisella. On vaadittava myös itseltä enemmän. On hakeuduttava pois syöttövarjosta ja tehtävä itsensä pelattavaksi. Tämä lienee kaikille päivän selvää käytännössä, mutta konkretia on ollut jotain ihan muuta. Kun syöttösuuntia on tarjolla, voidaan viedä eteenpäin helpolla tavalla maata pitkin. Tämä tekee pelaamisesta helppoa, vaivatonta ja viihdyttävää. Kontrolli pelaamiseen säilyy, pallo tekee työn ja suurin osa pelaajista voi olla mahdollisimman paljon ”pelin sisällä”. Pyrkiessä aktiiviseen pelaamiseen vaaditaan toki tekniikkaa, mutta myös oikeanlaista liikettä ja pelinlukutaitoa. On pystyttävä ymmärtämään mitä on tilan tekeminen ja pyrittävä tekemään nopeasti oikeita ratkaisuja siitä mitä tehdä pallon riiston tai menetyksen jälkeen ja tarvittaessa kyettävä rytmittämään hyökkäystä ja peliä. Ei ihan helppo nakki siis käytännössä, mutta varma tieto on, että halutessaan joukkue siihen pystyy tällä sarjatasolla. Nyt vain jokaisen on nostettava omaa vaatimustasoaan tekemisen suhteen ja vaadittava itseltään parempaa suoritusta.

 
SILTASEN CORNER, FORSSALAISEN PALLOILUN ASIALLA
 

Viime aikoina forssalaisesta jalkapalloilusta löytyy tietoa ja kirjoituksia valitettavan vähän. Syynä tähän on mm. Forssan Lehden periaatepäätös siitä ettei IV divarijalkapalloilusta juttuja tehdä. Tilanne harmillinen, sillä yleisessä tiedossa on, että paikallinen jalkapallo kyllä monia palloiluihmisiä kiinnostaa. Harmittavaa on myös se ettei FJK:n verkkosivuilla otteluista juurikaan ole raportteja ja tätä tyhjiötä pyrkii osaltaan Siltasen Corner osaltaan paikkaamaan. Siltasen Cornerissa pyritään realistisella ja objektiivisella tavalla lisäämään mielenkiintoa paikallista jalkapalloilua kohtaan, toki myönteisessä hengessä, mutta ei FJK:n sinisten silmälasien läpi, vaan mahdollisimman tasapuolisesti. Cornerissa myös ohuesti sivutaan perinteisistä otteluraporteista poiketen taktisia asioita, mutta kuitenkin niin ettei pintaraapaisua syvemmälle asioissa lähdetä pureutumaan.
 
Siltasen Corner ei suinkaan koostu yhden ihmisen käsityksistä, vaan valmis kirjoitus on monen näkökulman summa. Tämä tuo kaivattua perspektiiviä asioihin. Kun aihetta kehua, kehutaan ja kun on aihetta moittia annetaan moitteita. Välillä pyritään tarkoituksellisesti herättelemään, olemaan hieman kriittinen ja provokatiivinen sekä ottamaan kantaakin ja antamaan ajattelemisen aihetta itse kullekin. Meillä kaikillahan on jatkuvasti tarvetta kehittymiseen ja uuden oppimiseen, valmiiksi tullaan tuskin koskaan.

 
FJK:N RESERVI MITTAA PAREMMUUTENSA SUNNUNTAINA LAVEN RESERVIN KANSSA
 

Sunnuntaina 12.8. kohtaavat Lamminrannassa FJK/2 ja LaVe/2 joukkueiden edustusjoukkueethan kohtaavat sitten toisensa ensi viikon torstaina 16.8. FJK:n kakkosjoukkue on Marko ”Erkin poika” Tienhaaran komennossa ankkuroinut itsensä sarjan keskikastiin ja kuten VI divarin henkeen kuuluu ovat ottelut edenneet toistaiseksi vaihtelevaan sävyyn. Sunnuntaina klo 18 alkavassa ottelussa nähdään mikä on tekemisen meininki tällä kertaa.