Keskiviikkona 8.8. kohtaa FJK vieraissa viime aikoina alavireisesti pelanneen sarjakärjen, Ylöjärven Ryhdin. Viimeisessä kahdessa pelaamassaan ottelussa Ryhti on ottanut turpaan; ensin tappion katkeraa kalkkia juotti KaVo ja sitten hurjaan syysvireeseen äitynyt VaKP, joten takaisin voittokantaan Ryhti mielii kotikentällään varmasti hanakasti.
 
Keskiviikon otteluun sinivalkoinen forssalaisryhmä lähtee alla todellinen taisteluvoitto KaVosta, mutta Ylöjärvelle FJK matkaa kovin vajaamiehisenä, sillä poissaolijoita kamppailusta tullee olemaan valitettavan paljon. Kaiken lisäksi poissaolijat ovat sieltä kokeneemmasta ja pallollisesti taitavimmasta päästä. Poissa arki-illan ottelusta ovatkin varmuudella ainakin Dankov, Valtonen, Murtolahti, Kemppainen ja Mäkelä, joten helppoa ottelua forssalaisille tuskin siis uskaltanee povata. Poissa ottelusta on tiettävästi myös joukkueen vastuuvalmentaja, Jussi ”Ronttismäen Wenger” Kinnunen, joten peluutuksesta vastuun kantanee Joona ”Jonesi” Murtolahti.
 
Illan ottelu käydään Räikän urheilukentällä, kentällä, jolla on aikoinaan (1993) nähty todella legendaarisia pelaajia mm. Papin, Blanc, Petit, Cantona ja Deschamps. Tuolloinhan Suomi pelasi MM-karsintaottelun Ranskaa vastaan Ratinassa, Tampereella ja ”Gallian kukot” kävivät vetämässä muutamat peliin valmistavat treenit nimenomaan Ylöjärvellä, jossa kuvioita saattoi hioa hyvällä nurmella piilossa uteliaiden katseilta. Pelin tuolloin Ranska vei nimiinsä Blancin ja Petin maaleilla 0-2, mutta tuolloin muuten Suomen A-maajoukkueen FIFA-ranking oli kaikkien aikojen paras (sijalla 33) ja joukkue oli muutenkin varsin hyvä vaikkakin kisapaikka jäi tuolloinkin toki saavuttamatta.
 
Kotijoukkue Ryhti on pelillisesti eittämättä yksi sarjan parhaista joukkueista ja joukkueen riveistä löytyykin tukku taitavia yksilöitä, jotka kykenevät parhaillaan varsin näyttävään ja viihdyttävään lyhytsyöttöpeliin. Futsalinkin parista tutut Saukoniemi, Innanen, Nieminen ja Majamaa mm. ovat sellaisia velikultia, että pallo pysyy tossuissa siihen malliin ettei mihinkään junnumaiseen höntyilyyn kannata sortua tai noutaja tulee nopeaan. FJK ei ole kuin lyhyin väläyksin kyennyt kontrolloituun lyhytsyöttöpelin pelaamiseen ja etenkin hitaiden hyökkäyksien puuttuminen tyystin tekee paitsi pelitavasta kuluttavan, vähemmän viihdyttävän myös varsin yksipuolisen, mutta varsinkaan tänään ei liene tyylipisteiden kalasteluun mahdollisuuksia, vaan avain voittoon löytynee enemmänkin tiiviistä puolustuspelaamisesta ja vastahyökkäyksien hyödyntämisestä tehokkaalla tavalla. Hyvällä puolustuspelaamisella ja onnistuneella taktisella pelaamisella sarjapisteiden nappaaminen kuitenkin on täysin mahdollista vaikkei lähtökohdat mitkään parhaat mahdolliset olekaan. Nyt tarvitaankin peliin ”valoa enemmän kuin mitä ikkuna näyttää” eli saavuttaakseen hyvän tuloksen on lopputuleman oltava enemmän kuin osiensa summa.
 
SOMERON HURJAT
 
Etukäteisveikkailuissa SoVoa oltiin kiikuttamassa suoraa päätä kolmosdivarin lohkon kärkeen, mutta naapuriseura SoVo on FJK:n tavoin kiilannut itsensä sarjan keskikastiin. Kärkijoukkueet Turun piirin kolmosessa ovat kuitenkin repäisseet jo ratkaisevan oloisen kaulan somerolaisiin, joten sarjanousu jäänee ainakin vielä tällä kaudella saavuttamatta. Jonkin verran Somerolta on kantautunut viestejä löysästä asenteesta, mutta kyllä joukkueessa on kuitenkin osaamista sen verran että ”ammattiylpeyttäkin” pitäisi löytyä vaadittavassa määrin. Westön veljekset, Lind ja Halonen muun muassa ovat sen tason pelimiehiä, että ehkä menestys sarjassa on kuitenkin kaiken kaikkiaan pienehkö pettymys. Toivottavasti nyt kun mahdollisuudet sarjanousuun ovat periaatteessa vain teoreettiset nähdään kentällä myös aikaisempaa enemmän forssalaisväriä, sillä aivan sitä vastuuta mitä pelurit lähtivät hakemaan ei ole kyllä kaikille tullut. Olikohan maisevan vaihdos Forssasta Somerolle kaikkien osalta ihan kuitenkaan se paras ratkaisu? Näyttäisi siis vahvasti siltä ettei Someron eikä Forssan suunnalla nousujuhlia (vielä) tänä vuonna nähdä. Ohuen ohut mahdollisuus FJK:lla tosin vielä on sarjanousuunkin etenkin jos Ylöjärven Ryhti kaatuu keskiviikkona vieraskentällä.