Perjantaina 31.8. käväisi FJK:n edustusjoukkue Nokialla jossa vastaan asettui sarjan tyvipäähän jumittunut Kristallipalatsi. Nokian keskuskentän heikkotasoisella nurmella käytyyn otteluun lähti varsin selvänä ennakkosuosikkina vierailija FJK, olihan joukkue liikkeellä lähes parhaalla kokoonpanollaan. Poissa olivat rosterista periaatteessa avauskokoonpanossa esiintyneistä pelaajista vain jokin aika sitten koipensa luokannut Dankov, monissa liemissä keitetty kokenut Joona Murtolahti ja ajoittain lupaavia otteita hyökkäyspäässä esittänyt liukasliikkeinen, mutta vielä miesten sarjoissa hieman kokematon Samu Kujala.

Joukkueen piiskuri, Jussi Kinnunen, oli tällä kertaa poissa penkin päästä ja peliä johti kentän laidalla Joona Murtolahti, joka ennen peliä varsin viisaasti painotti asenteen merkitystä vastustajan ollessa "ennalta heikompi". FJK pyrki ottelussa aktiiviseen karvaukseen ja asenteen puutteesta joukkuetta ei voikaan moittia vaikkei pelisuunnitelma toteutunutkaan varmasti aivan niinkuin valmennusjohto oli asian kaavaillut ennen ottelua sujuvan. Rajusta yrityksestä huolimatta peli päättyi tummenevassa elokuun illassa maalittomiin tasalukemiin 0-0. Valitettavasti enempää ei vierasjoukkue tällä esityksellä ansainnutkaan, sillä niin tehotonta viimeistely pelitilanteiden hallinnasta huolimatta oli. Tasapeli Nokialta oli kieltämättä melkoinen pettymys.

*****

Ensimmäiset minuutit ottelussa Kristallipalatsi vs. FJK olivat hermostunutta pelailua puolin ja toisin, mutta mitä pitemmälle puoliaika ehti sen tukevamman otteen pallonhallinnasta otti FJK. Ajoittain pallo liikkui suorastaan ihailtavalla tavalla mieheltä miehelle vaikka lukuisat "helpohkot" pallon menetykset hankaloittivatkin suuresti jälleen kerran oman pelin rakentelua. Koska FJK hallitsi melko vahvasti palloa ei vierasjoukkue oikeastaan päässyt toteuttamaan juurikaan suunniteltua kovaa karvaansa ja pallon riistettyään Kristallipalatsi suorastaan kuin lähes vapaaehtoisesti luovutti pallon roiskaisemalla pitkän Eetu Heikkilän korjatessa pääpallot lähes 100 prosenttisesti. FJK oli joukkueista selvästi urheilullisempi ja painopiste siirtyi yhä enemmän Kristallipalatsin kenttäpäätyyn mitä pitemmälle ottelussa edettiin, mutta laihoin tuloksin, sillä munkkia verkkoon ei hyvistäkään paikoista huolimatta saatu.

Parhaat paikat ensimmäisellä 45 minuuttisella siunaantuivat Matias Merolle, jolla oli useampikin paikka laittaa pallo verkkoon. Jakson makoisimman paikan Merolle petasivat näyttävällä syöttökombinaatiolla Järvenpää, Kemppainen ja Valtonen, mutta tästäkään maailmanluokan kuvion rakentelusta nahkakuulaa ei onnistuttu saattelemaan verkon perille. Erinomainen maalipaikka niin ikään tarjoutui kapteeni Valtoselle, jonka Mäkelä vapautti läpisyöksyyn eikä hassumpi paikka ollut Mäkelällä itselläänkään kun Järvenpään oivallisen laitanousun jälkeen purkupallo eksyi miehen eteen kuin tarjottimelle noin kymmeneen metriin. Tilanne kuitenkin päättyi siihen, että palloa kaivettiin verkosta, mutta sivuverkosta. Paikkoja joista pallo olisi pitänyt maaliin saada onnistui FJK luomaan 3-4, mutta kun ei, niin ei.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasalukemista 0-0 ja tauolla Rantalan kadun Beckenbauer, Joona Murtolahti, ripitti tehottomasti pelannut joukkuettaan (varsin aiheesta) ja toiselle jaksolle kentälle astelikin entistä hanakammin voittoa hakeva FJK. Toinen jakso oli liikkuvamman FJK:n totaalista hallintaa ja vaikka paikkoja oli kuin hammaslääkärissä konsanaan tuntuivat kaikki taivaankappaleet olevan nokialaisten puolella. FJK harrasti ensimmäisellä jaksolla ehkä turhankin paljon pitkiä palloja kotijoukkueen toppareiden hoitaessa tilanteet taidolla ja tuurilla, mutta nyt maltettiin ratkaisua hakea pelaamalla maata pitkin mikä olikin oikea ratkaisu olihan kotijoukkueen liike jo kovin verkkaista. Maalipaikkoihin FJK pyrki ihailtavan monipuolisesti, sillä voittomaalia vierasjoukkue haki niin nopeilla kuin hitaillakin hyökkäyksillä, laidoista, keskeltä kuin kaukolaukauksinkin. Siltikin kuitenkin se tärkein eli maali jäi puuttumaan. Topparina pallollista vastuuta kantanut Jarno "Japi" Hankaniemi kunnostautui etenkin toisella jaksolla hyvien avaavien syöttöjen antajana ja erään sellaisen seurauksena syntyi myös jakson paras maalipaikka jota Valtonen harmittavaa kyllä ei onnistunut saattelemaan forssalaisten toivomaan lopputulokseen. Mainio paikka läpisyötön jälkeen tarjoutui niinikään Mäkelän tarjoilun jälkeen myös Johannes Rantinsalolle, mutta jälleen kerran jäi maali syntymättä hieman kovan kosketuksen seurauksena. FJK sai kerran pallon toimitettua maaliinkin asti kun erinomaisesti annetusta kulmasta pallon maaliin puski komeasti Matias Mero, mutta maali hylättiin (kaiketi paitsion takia) varsin kyseenalaisin perustein. Tuloksena oli siis todella harmittava, säälittävä ja jopa epäonninen tulos 0-0 tulevaa vitosdivarijoukkuetta vastaan. Tämä peli on syytä pyyhkiä pois mielistä mahdollisimman pian.