Paljon on vettä virrannut läpi Kuhalankosken siitä kun Siltanen viimeksi avasi kirjoituksien muodossa sanaista arkkuaan vai pitäisikö sanoa Pandoran lipastaan. Liian kauan on edellisestä kirjoituksesta toteaa joku, mutta liian vähän tuumii varmasti mielessään myöskin monet. Mutta, tässä sitä taas tulee, törinää tuutin täydeltä onhan aika tänään vuosikokouksen.

 
LITTIPEUKKUJA FJK:LLE
 

Siltanen jakoi (varmasti joittenkin mielestä turhankin ankaraa) kritiikkiä FJK:n seuratoiminnasta, mutta pointtihan ei suinkaan ollut moittia seuratyöntekijöitä tai viisastella asioilla, vaan koittaa puskea forssalaista jalkapallotoimintaa entistä kovempiin saavutuksiin. Valitettavasti täysin tyytyväinen tekemisiin kun ei saa koskaan olla, vaikka FJK:n toiminta onkin moneen muuhun (nelosdivari) seuraan verrattuna todella hyvällä tasolla, sillä tyytyväisyyden tunteeseen loppu kaikki kehitys. Oman, tosin aivan minimaalisen pienen kortensa kekoon, koitti viime kaudella tehdä myös Siltanen. Tekijöitä seuratoimintaan tarvitaankin lisää, nyt, ja tulevaisuudessa. Toivottavasti kynnys seuratoimintaan mukaan lähtemiseen tehdään mahdollisimman matalaksi ja uudet tekijät otetaan hyvin vastaan. Tässä uskoisin, että vielä on paljon opittavaa. Uskon, että jos jokainen ottaa pikkuriikkisen lisää vastuuta ja parantaa omaa tekemistään, sillä mennään jo pitkälle. Joka tapauksessa Siltsi antaa ehdottomasti Littipeukkuja seuralle; ”eteenpäin on menty”, sanoisi jo Muurisen Anttikin
 

(HITON) HYVIÄ UUTISIA
 

Sitten viime Siltasen kirjoituksen (jossa lyötiin pakettiin viime futiskausi) on tapahtunut seuratyössä edustuksen osalta paljon, ja ennen kaikkea hyviä asioita. Liekö sitten Siltasen ripityksillä vaikutusta asioiden kulkuun, mutta pääasia, että asioita on saatu vietyä joka tapauksessa parempaan suuntaan. Tarkoitus pyhittäköön keinot, vaikka jotkut ottivatkin vahvasti kärkevästä kirjoituksesta itseensä (mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa).

 
Viime kauden päätteeksi FJK:n joukkueenjohto keräsi pelaajien mielipiteitä asioista joihin kaivattaisiin jatkossa muutosta. Tämä on selvä signaali, että muutostarpeeseen on herätty ja varmasti nämä saadut palautteet antoivat myös seurajohdolle arvokasta viestiä siitä millaisia tarpeita tai toiveita pelaajilla on, vaikkei toki kaikkia toiveita voidakaan toteuttaa, ainakaan välittömästi. Näin asioiden pitää toimiakin. Palautetta tulee pelaajien saada ja antaa, rakentavassa hengessä ja avoimin kortein.

 
Positiivinen uutinen on myös ns. keinonurmihankkeen nytkähtäminen askeleen eteenpäin. FJK:n seura-aktiivit ovat ollessaan aktiivisia viedessään keinonurmihanketta eteenpäin ja sinnikkään toiminnan tuloksen kaupunginjohto onkin näyttämässä hankkeelle vihreätä valoa. Tosin vielä ei kaiketi ole selvää koska tekonurmi Forssaan saataisiin, mutta hienoa työtä seuraihmisten taholta joka tapauksessa. Hyvä asia on, että uuteen Forssan kaupungin hallitukseen saatiin myös muutama FJK:n seuratoiminnassa aktiivistakin aktiivisemmin mukana olevaa henkilöä, jotta sitäkin kautta pallistien ääntä kaiketi saadaan jatkossa päättävissä elimissä hivenen paremmin kuuluviin. Ja ainakin seurassa on nyt täsmätietoa siitä missä monen asian suhteen mennään.

 
Näiden valtavien hyvien uutisten lisäksi edustusjoukkueen taustoille on saatu kaivattua uutta verta mikä on kerrassaan hieno asia ja treenitkin saatu joukkueen osalta jo käyntiin. Ensimmäinen harjoitusottelukin lienee kaiketi lyöty jo lukkoon ja sellainen olisi määrä pelata 29.1.2013 ja vastaan tuolloin asettuu Uudenmaan piirissä Nelosta pelaava ja viime vuonna sarjassaan kolmanneksi yltänyt NUPS (josta aikoinaan mm. Forssaan saapui maalivahtikin jollekin kolmosen kaudelle, nimeä ei kyllä muista? Joku Kimmo? (Leku varmaan muistais?)).

 
Seuran internet-sivuja Siltanen on tainnut useampaankin otteeseen parjata ja nyt sivutkin alkavat näyttää siltä miltä niiden kuuluu näyttää ja nyt kun vielä päivitys toimii palvelevat sivut vierailijoita niin kuin niiden kuuluukin, hienoa. FJK:ssa (kuten monissa muissakin seuroissa) seurassa painiskellaan ankarasti sponsorirahojen perään, mutta ennen kuin niitä voidaan edes varteenotettavalla kerätä on oltava näyttää tuloksia tai vähintäänkin näyttöä siitä, että ollaan asian kanssa tosissaan. Nyt todellakin alkaa näyttää jo siltä eikä mitään estettä sille ettei kehitystyö entisestään olisi mahdollista ole olemassa. Kun on halua ja tahtoa on moni asia mahdollista!

 
FUTISKAUSI 2013
 

Mitä sitten ensi kaudelta on lupa odottaa? Ainakaan vielä uutisia seuran taholta ei ole tihkunut, toivottavasti tiedonkulku jatkossa paranee, kun nettisivut ovat ainakin saaneet uuden muotonsa. Mielenkiinnolla ainakin monet ovat asiaa (viime kauden jälkeen lähtijät/ lopettajat/ tulijat) Siltaselta tiedustelleet ja odottaneet.
 

Harjoitukset edustusjoukkue on tosiaan aloittanut jo viime vuoden puolella ja toivottavasti harjoituksissa keskitytään fyysisen harjoittelun lisäksi myös taktiseen puoleen, sillä ehkä eniten kuitenkin työsarkaa joukkueen tekemisessä on sillä saralla. Ainakaan vielä ihan viime kesänä lyhytsyöttöpelin perusprinsiipit eivät ole joukkueeseen iskostuneet. Mihin joukkue yltää ensi kesänä sen tietysti määrittelee kokoonpano, joka saadaan jalkeille, mutta kyllä se suurin ja isoin asia on tehdä tarkempi linjaus pelitavasta ja pelaajien roolituksesta sekä siitä mitä halutaan kentällä tehtävän. Niinsanotusti "paketti" ei ollut kovinkaan hyvin kasassa ja pelikuri löyhä.
 

On selvää, että talvikausi keskitytään jalkapallossa pitkälti juoksupainotteisiin harjoituksiin, mutta toivottavasti myös kollektiiviseen pelaamisen kehittämiseen löytyy riittävästi aikaa ja tietotaitoa, sillä suurimmat puutteet löytyvät nimenomaan joukkueen tiiviydessä ja yhdessä toimimisessa, ei niinkään fyysisellä puolella. Mutta, hyvissä käsissä forssalaisessa jalkapalloilussa ollaan, toivottavasti tällä kaudella se tulee konkretisoitumaan myös kenttätapahtumissa.

 
***************
 
PS. todella hienon kalenterin olivat Kokkisen Mikan valmentamat FJK:n tytöt kasanneet vuodelle 2013. Siltanen toivottaa tsemppiä joukkueelle ja Ruotsiin suuntautuvaan pelireissuun.