Onko muillakin sellainen fiilis, että Suomifutis rämpii entistäkin syvemmällä tänä vuonna? Europelit päin pyllyä, erotuomarin uhkailuja ja nyt vielä mediakin (Iltalehti) sähläsi otteluselostuksessa MIFK-TPS. Ja sitten vielä oma kotoinen Forssan Jalkapalloklubikin kyntää kenties historiansa syvimmässä ahdingossa. Onneksi Forssa on kunnostautunut edes jossain, nimittäin Forssassa rahapelejä pelataan Suomessa kolmanneksi eniten asukasmäärään nähden (n. 123 e/kk). Laiha lohtu se on tosin olla tuon tilaston kärkiryhmässä...

 

SUNNUNTAINA FJK vs. PP-70

 

Forssan jalkapalloklubin edustusnipun kokema ahdinko sai hieman lohtua viime viikolla kun kotikentällä kaatui hännänhuippu FC Teivo, mutta leijumiseen ei totta vie ole aihetta, kun joukkue majailee edelleen sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä. Peliä ei ole kuitenkaan täysin menetetty, sillä ainakin teoriassa mahdollisuudet sarjasäilymiseen ovat hyvin olemassa ja seuraavan kerran vallitsevaa tilannetta on mahdollista korjata sunnuntaina 4.8., kun Lamminrantaan saapuu vieraaksi PP-70.

 

Toivottavasti forssalaisjoukkueen pasmoja ei sekoita perjantain kokoomusvoimahahmo Zyskowiczin, Holja-artisti Robinin, Jonne Aaronin tai Laura Närhen torivierailu, vaan nälkää ja virtaa riittää vielä touhuta kentällä. Mielenkiintoa forssalaisittain otteluun toki tuo se nähdäänkö vastustajan riveissä FJK:n monivuotinen sotaratsu Ivo Dankov. Allekirjoittaneella on ollut kerran omakohtainen ”ilo” kokea miltä tuntuu astua vierasjoukkueen paidassa kotilaatikkoon (I div. salibandyottelu FoSu vs. Pirkkalan Pirkat) ja kieltämättä se ei ollut kaikilta osin kivaa. Tunteet olivat varsin ristiriitaiset ja varmasti samantyyppiset fiilikset on myös Ivolla. Toivottavasti vänkä tunne vatsanpohjassa ei pilaa niin Ivon kuin forssalaistenkaan pelihuumoria, vaan Lamminrannassa nähdään vauhdikas, rehti ja viihdyttävä ottelu.

 

AGREA KEHIIN!

 

Mitä kuitenkin kansa katsomossa ja Siltanen on jäänyt tälläkin kaudella kaipaamaan on agressiivisuus kentällä. Tunnetta ja asennetta pitää olla enemmän pelissä kuin mitä aiemmin on nähty. Pitää olla halua ja tahtoa, mutta lataus ei saa mennä yli. PP-ottelu olisi ehdottomasti hoidettava kotikentällä kunnialla kotiin mikäli säilymisasiaa aiotaan pitää elossa, edes teoriassa. Voitto sunnuntaina kärkikolmoselta on täysin mahdollista mikäli joukkue pelaa niin kuin se parhaimmillaan osaa. Nyt vaan kaikki peliin, eli ALL IN, niin kuin nykyään niin usein tavataan sanoa!