CHAMPIONS LEAGUE

 

Eilen taas pelattiin Mestarien liigaa eurokentillä ja Yleisradion varsin viihdyttävässä tv-matsissa iskivät yhteen PSV ja AC Milan. PSV on Siltaselle siinä mielessä tuttu, että vieläkin yli kymmenen vuoden takaisen Hollannin vierailun jälkeen jaksavat tytöt PSV:n toimistolta lähettää muutaman kerran vuodessa fanipostia Siltanen kun tuli tuolloin liittyneeksi (otteluun päästäkseen paremmille paikoille) PSV:n faniklubiin, jäsenyys lienee ikuinen ja sen sai lunastettua tuohon aikaan niinkin kuluttajaystävälliseen hintaan kuin hintaan 5 euroa.

 

Itse otteluhan Phillips-stadionilla päättyi tasalukemiin 1-1 ja kyllähän tulos tarkoittaa sitä, että PSV on seuraavassa osaottelussa todella tiukan paikan edessä San Siron hornankattilassa. Italialaispoliitikko Silvio Berlusconin omistama AC Milan on sen verran kokeneita ja rutinoituneina pelimanneja pullollaan, että on vaikea uskoa PSV:n mahdollisuuksiin. Mutta mitä ottelusta jäi käteen? Jälleen kerran vahvistui käsitys siitä, että italialaiset ovat mestareita ohjailemaan ja kontrolloimaan pelin kulkua. Oli italialaisjoukkueiden peräsimessä kuka tahansa paketti on tiiviisti kasassa ja tempoa pystytään aina muuttamaan kun se on tarpeellista ja tarvittaessa pyritään aina tarpeen mukaan muuttamaan taktiikkaa hyvinkin nopeasti. Siltanen on useasti aikaisemminkin hehkuttanut italialaisten taktista neroutta, mutta jälleen kerran italot osoittivat viheriöllä todeksi sen missä saapasmaassa ollaan maailman parhaita, taktisessa pelaamisessa. Meneekö Milan päätyyn saakka Mestarien liigassa sitä on vaikea ennakoida, mutta kyllähän sellaisten pelaajien kuin mm. Abate, Mexes, Boateng, De Jong, Montolivo, Balotelli ja El Shaarawy on peliä hieno rakentaa. Etenkin joukkueen kapteeni ja italian maajoukkueen keskikenttämies, Ricardo Montolivo, on taktisuudessaan ja monipuolisuudessaan sellainen futari ettei hänen pelaamistaan voi kuin ihailla, hieman tulee miehen otteista mieleen takavuosien Milan-legenda ja aikoinaan ”professoriksikin” tituleerattu Demetrio Albertini. Viekö punamustat (”i Rossoneri”) Mestarien liigan ja pääsevätkö fanit juhlimaan Piazza Uomolle, kuten viimeksi scudettoa vuonna 2011, jolloin Siltanenkin oli paikalla karkeloita todistamassa, selviää aikanaan, mutta monen eurooppalaisseuran huippuseuran huippuhankinnat ovat aikaansaaneet sen, että etenkin Mestarien liiga on kiinnostavampi kuin kenties koskaan aikaisemmin.

 

VORSSAN PUULAAKIJALKAPALLOTURNAUS

 

Forssassa pelataan puulaakifutista tulevana viikonloppuna (23.-24.8.) ja jos ei nurmella nähdä ihan Mestarien liigan tasoista peliä niin toivottavasti ja kuitenkin varmasti kosolti bodya, sportia ja tsemppistä. Hienoa, että Forssassa taas pelataan puulaakipallon herruudesta ja toivottavasti kentälle ja kentän laidalle sankoin joukoin väkeä ja turnauksen voitosta kehkeytyy kunnon väännöt.

 

FJK:N URAKKA JATKUU SUNNUNTAINA 25.8.

 

FJK:n urakka sarjapaikan puolesta jatkuu sunnuntaina kun vastaan asettuu vieraissa Lempäälän Kisa. Leki-futis on eittämättä niitä joukkueita, jotka pitäisi niistää jotta sarjapaikka myös ensi kaudeksi voitaisiin Nelosessa säilyttää. Jos viime pelissä FJK kärsi veren vähyydestä niin toivottavasti jokainen on tiedustanut viikon aikana mikä on kupletin juoni ja sitoutuminen on sitä luokkaa joukkueessa mitä sen soisi tässä tilanteessa olevan. Joukkueiden edessä kohtaamisessa pisteet tasattiin lukemilla 1-1, mutta nyt ei FJK on tilanteessa jossa oikeastaan ainoa vaihtoehto on voitto, eli tilanne on vähän sama kuin Tamilla Tanssii tähtien kanssa-ohjelmassa, eli ”high risk, low reward”. Saako FJK kuriin Lekin Tommi Lehtimäen, miehen joka on paukuttanut 17 nyyttiä, kun koko FJK on tehnyt kaappeja yhteensä 19? Joko muutkin joukkueen (kuin Janne Laine) vahvistukseksi hankitut pelaajat alkavat lunastaa niitä lupauksia joita heiltä on odotettu? Kapuaako FJK karsintaviivan yläpuolelle? Sunnuntain pelin jälkeen ollaan monessa suhteessa viisaampia.