Performanssitaiteilija Anssi Kelan uusi sinkku ”maitohapoilla” kuvasi Siltasen fiiliksiä eilisillassa kun vuorossa oli varsinainen tyhjennysharjoitus paikallisella urheilukentällä. Kovalla draivilla on vedetty kesä ja pikku hiljaa alkaa elintasokumpukin vyötäisiltä muistuttaa sitä mitä se jokunen vuosi sitten vielä oli. (Mitä helvettiä, tuoltako ne varpaat näyttää?!?) Siinä missä vararavinto kropassa on alkanut huveta on myös pelihommat taas alkaneet kiinnostaa isommassa määrin, jopa siinä määrin, että Siltanen on löytänyt tiensä takaisin salibandykentille. Vielä ei habitus ole kuin vinttikoiralla, mutta toivottavasti kuukauden päästä se alkaa pikku hiljaa sitä olla, kun päälle pitäisi pukea perinteikkään urheiluseuran punanuttu. Tällä iällä mikään ei ole kuitenkaan niin varmaa kuin epävarma, joten jännityksellä jäädään odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

SUPER MATCH JA SUOMI vs. SLOVENIA

 

Viime viikolla stadikalla kohtasivat Arsenal ja Manchester City kauteen valmistavan treenimatsin tiimoilta ja pikkuisen pelailun makuahan tuossa pallottelussa oli, mutta hieno tapahtuma oli kasaan saatu ja pääasia, että Harkimot taas saivat käärittyä spektaakkelista kelpo massit taskuun ja jengi viihtyi.

 

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään 14.8. Slovenian treenimatsissa ja onko nyt niin, että maajoukkueurallaan 29 nyyttiä viimeistellyt ”Miklu” Forssell on lopullisesti heivattu maajoukkueesta? Vähän siltä näyttää, että Forsselin taidot eivät taida riittää Veikkausliigaa pitemmälle. Niin tai näin, omaa pelaamista pyritään taas hiomaan ja hienoa nähdä mitä Huuhkajat saavat tänään Turkkusessa aikaiseksi.

 

 

FJK JA SOVO ISKUSSA
 

FJK ja SoVo ovat iskussa (ensi viikolla ehkä Askossa, heh heh). Forssan Jalkapalloklubi jatkaa taisteluaan tippumista vastaan ja viime viikolla otti joukkue askeleen lähemmäs tämän hetkistä tavoitettaan, kun Parvi kaatui vieraissa niukasti 0-1. Parvi on yksi FJK:n pahimmista kilpakumppaneista tällä hetkellä joten siinä mielessä voitto oli äärimmäisen arvokas ja hieno juttu. Voittomaalin tekijäksi merkittiin kokenut Janne Laine, joka on intoutunut viimeisissä otteluissa hurjaan maalivireeseen. Lisää hyviä uutisia FJK-leiriin saatiin viikolla kun ainakin huhupuheiden joukkueen vahvuuteen liittyy Mikko Matinaro, joka on ilman muuta kaivattu vahvistus forssalaisnippuun.

 

Someron Voima jatkaa edelleen Turun piirin kolmosen kärjessä ja kyllähän somerolaisille Kakkosen paikan soisi niin kovin ”Kini” ja kumppanit ovat joukkueeseen vuosien saatossa panostaneet. Kykeneekö joukkue pitämään piikkipaikan hallussaan? Taidoista homma ei ole kiinni, vaan nyt kaikki on ihan omissa käsissä ja kysymys lieneekin enää siitä kestääkö kupoli, jotta kausi voidaan viedä onnistuneesti päätökseen.

 

SUUNTA OIKEA, VAIKKA DUUNIA RIITTÄÄ

 

Joitakin kuukausia sitten Siltanen ennakoi kaudesta vaikeaa ja niin siitä on loppujen lopuksi tullut, mutta toivotaan, että homma uusien vahvistuksien ja piristyneiden otteiden myötä saadaan vietyä mahdollisimman tyydyttävään lopputulokseen. Pelillisiä edustusjoukkueen asioita pyritään kartoittamaan läpileikkauksenomaisesti heti kun siihen aikaa liikenee, mutta isossa kuvassa FJK:ssa on kuitenkin (vaikkei tulokset vielä sitä kerrokaan) mielestäni mennyt eteenpäin isoin askelin mitä tulee asennoitumiseen ja asioiden hoitamiseen. Asioiden hoitoon on saatu ”ammattimaisuutta” vaikkei ammattilaisuudesta voida toki puhuakaan. Tästä varmasti iso kiitos kuuluu seuran puheenjohtajalle, Riikka Kinnuselle, jonka työtaakka on kieltämättä yhdelle ihmiselle kohtuuttoman suuri. Lisävoimia ja tekeviä käsiä tarvitaan varmasti seurassa lisää, joten nyt vain kaikki kynnelle kykenevät ihmiset mukaan seuratoimintaan.

 

Mielestäni nyt seurassa on aidosti herätty muutostarpeeseen ja asioihin on aidosti lähdetty pohtimaan ratkaisua. Vielä hyvät ideat eivät ole konkretisoituneet tekoina, mutta täytyy ymmärtää ettei mikään muutos tapahdu hetkessä. On tajuttu, että asioista täytyy keskustella avoimesti, tehtäviä täytyy jakaa ja on järkevää tehdä yhteistyötä muiden seurojen kanssa. Edelleen uskon siihen, että kun on halua ja tahtoa on hyvin monen asian toteuttaminen mahdollista.

 

Asennepuolella ja suhtautumisella tekemiseen on siis saatu aikaan suuria, mutta vieläkin kannattaa laittaa viisaita päitä yhteen ja miettiä, että miksi FJK:n tulokset ovat sellaisia kuin ovat. Mitä muut tekevät toisin? Mitä he tekevät paremmin? Mitä me voisimme tehdä paremmin ja miten me voisimme kehittää omaa toimintaamme?

 

FJK sai kohtuullisen tukipaketin ja nyt jos koska se on hyvä suunnata seuran kehittämiseen. Tämä ei siis tarkoita, että rahat kannattaa hussata johonkin mahdollisimman nopeasti tai lähteä hommaamaan ukkoja bensa- tai pelipalkalla edustukseen, vaan nimenomaan toiminnan kehittämiseen. Nyt on se ”momentum” voisi lakonisesti todeta. Ensin on hoidettava asiat niin, että paikka Nelosessa säilytetään ja sitten lähdettävä pohtimaan kuinka rakennetaan toimiva organisaatio ja seura, sillä edellinen kolmen vuoden projekti, jossa nuorista miehistä oli määrä koulia pystyviä pelimiehiä neloseen ja kolmoseen meni suorastaan aivan päin persettä ja olihan tavoitteiden asettelu noilla palikoilla hieman ylimoitettua vaikkei kukaan asianosaisille torhinut tässä hyssyttely-keskustelukulttuurissa tohtinut ääneen sanoa.