Jalkapalloklubeilla pyyhkii tällä hetkellä komeasti. HJK kiilasi Veikkausliigan kärkeen kukistamalla vieraissa FF Jaron murskaavasti lukemin 5-1. Forssan jalkapalloklubi taasen nappasi kotonaan arvokkaan voiton Sastamalan Woimasta lukemin 2-0.

 

FJK PELAAMASSA ITSEÄÄN KUIVILLE
 

FJK:n heikkoa menestystä sarjassa on monasti perusteltu nuorehkolla pelaajaringillä ja tottahan tuo on, kovin kokemattomalla joukkueella FJK sarjaan lähti, mutta pelkkä nuori ikä on huono selitys heikkoihin suorituksiin, sillä 16-21-vuotias peluri ei suinkaan ole mikään mahdottomuus miesten sarjoissa. Pelaavathan monet tuon ikäiset jo maidensa pääsarjoissa tai toiseksi korkeimmilla sarjatasoilla kuten mm. huippusopimuksen vastikään Real Madridin tehnyt Gareth Bale, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa 16-vuotiaana Southamptonin edustusjoukkueessa. Tärkeä ei siis ole ikä, vaan kyvyt. Ei ole nuoria ja vanhoja pelaajia, on vain hyviä ja huonoja pelaajia. Sitä paitsi jos joukkueella on taitovajetta on se pyrittävä korvaamaan joillakin muilla keinoin eli rakennettava mahdollisuuksien mukaan pelaaminen vahvuuksien varaan.

 

Joitakin viikkoja sitten FJK sai kokoonpanoonsa vahvistusta ja onhan tuo näkynyt myös kiistatta tuloksissa. FJK on alkanut napata pisteitä tasaiseen tahtiin ja vaikkei peli aina niin silmiä hivelevää ole ollutkaan on FJK pelaamassa itseään pois putoajan paikalta ja uusimassa sarjapaikkaansa neloseen myös ensi kaudeksi. Vielä kuitenkaan sarjapaikka ei ole kirkossa kuulutettu joten jännitettävää riittää taasen aivan syksyn viimeisiin peleihin saakka.

 

Lauantaina kotikentällä FJK nappasi arvokkaan voiton ja vankisti näin asemiaan sarjataulukossa, mutta mikään läpihuutojuttu kotivoitto ei kuitenkaan ollut. Kapealla rosterilla liikkeellä ollut vierailija sai 0-0 tilanteessa rankkarin mikä ei kuitenkaan johtanut maaliin ja niinpä ottelun ainoat maalit nähtiin vasta aivan loppu minuuteilla. Molemmat maalit syntyivät Matias Meron lapikkaasta.

 

HISPAANIT STADIKALLA

 

Perjantaina 6.9. Huuhkajat kohtaavat stadikalla äärettömän taitavan Espanjan ja nähtäväksi jää saadaanko Olympiastadionilla juhlistaa ”Helsingin ihmettä”, Gijonissahan sellainen jo saatiin todistaa. Paatelainen julkisti joukkueen otteluun viime viikolla ja mitään suurempia yllätyksiä joukkue ei sisältänyt. Mielenkiintoista on nähdä millainen on Teemu Pukin pelivire perjantaina, onko uudella sopimuksella Celticin kanssa positiivinen vaikutus Teemun peliin, toivottavasti.

 

100 MILJOONAN MIES

 

Nyt se sitten varmistui, nimittäin ex-laitapuolustajan, nykyisen vikkeläkoipisen laitalinkin, Gareth Balen sopimus ”Los Blancosin” kanssa. Siirtosummaa Tottenhamista Real Madridiin ei ole vedenpitävästi vahvistettu julkisuudessa, mutta mitä suuremmalla todennäköisyydellä maksoi Real tästä 24-vuotiaasta walesilaisesta tuon maagisen summan, 100 miljoonaa euroa. Ennen Balen siirtoa suurimman korvauksen maksoi myöskin Real Madrid ostaessaan 4 vuotta sitten Cristiano Ronaldon 94 miljoonalla eurolla Manchester Unitedista.

 

Christiano Ronaldon tavoin Bale viihtyy parhaiten laitalinkin roolissa ja Ronaldon tavoin myös Bale tunnetaan vapaapotkuspesialistina joten nähtäväksi jää kuinka nämä kaksi kovasti samantyyppistä pelaajaa mahtuvat samaan joukkueeseen. Brittipelaajat eivät ole saarivaltakunnan ulkopuolella juurikaan yltäneet suuriin mainetekoihin ja kun vielä tiedossa on kuinka erilaista peli Espanjan liigassa on todellakin melkoisen suuri kysymysmerkki osoittaako Bale todella olevansa häneen sijoitettujen pelimerkkien arvoinen pelaaja. No, tämän näyttää aika.