FJK JA SOVO

Forssan jalkapalloklubi jatkaa hyvää syysvirettään ja joukkue on vakuuttavalla tavalla pelaamassa itseään "kuiville" eli putoamisviivan ylle. Viikkovieraspelissä FJK kävi raapimassa arvokkaan voiton Urjalasta taikayön maisemista lukemin 0-2. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta heikkoa pelaamista ja kuvasipa eräs paikallaollut pelin tasoa substantiivilla "ripulipaska", mitä sitten lie tarkoittanut, mutta toinen puoliaika oli FJK:n näytöstä. Voittomaalit syntyivät toisen puoliajan loppupuolella ja asialla olivat joukkueen vahvuuteen kesken kauden siirtyneet Ville Lintula ja Mikko Matinaro. Arvokas ja äärimmäisen tärkeä paikallisderdyvoitto siis Forssaan.

Forssan "naapuriseura" Sovo saalisti niinikään Turun piirissä arvokkaan voiton viikolla, sillä voiton myötä Voima käytännössä katsoen varmisti lohkovoiton. Jo tässä vaiheessa kun muutama kierros on kolmosessa jäljellä voidaan todeta, että erittäin hienon ja onnistuneen kauden Someron Voima on pelannut.

HUUHKAJAT HAASTOIVAT ESPANJAN

Perjantaina stadikalla saatiin todistaa kerrassaan komeata futisiltaan kun yhteen iskivät kotijoukkue Suomi ja Espanja. Asetelmat illan otteluun olivat hyvin samankaltaiset kuin Gijonissa maaliskuussa 2013 eli Espanja vie ja Suomi vikisee vaikka Espanjan luotsi Del Bosque koittikin psyykata suomalaisia ennakossa avaamaan peliään.

Ottelun Suomi aloittikin pirteästi, mutta pikku hiljaa alkoi tyhmemmällekin lajiniilolle selvitä kupletin juoni, eli Espanja tulisi jakamaan ottelussa sen reilut 1000 syöttöä kun Suomen olisi tyytyminen alle 300 syöttöön. Espanja jauhoi mankeliaan ja lopulta Fabregas sai kolmessa kympissä hieman liikaa tilaa ja nosti kauniin tsipin puolustuslinjan yli. Oikea-aikainen juoksu ja kerrassaan kylmä viimeistely Jordi Albalta ja Espanja kirvelevällä tavalla johtoon. Ring oli kieltämättä suurissa vaikeuksissa puolustuspelissä Alban kanssa koko ensimmäisen jakson vaikka muutoin tämä Kaiserslauternin mies pirteän pelin pelasikin. Ensimmäinen jakso siis Espanjalle 0-1 ja Suomen "unelma" oli sitä myöten pitkälti särjetty.

Toiselle jaksolle Paatelainen ei tehnyt pelaajavaihtoja, vaan ainoa muutos oli Eremenkon siirtäminen hieman ylemmäksi tukemaan kovin yksinäisenä kärkenä pelannutta Teemu Pukkia. Siltanen on usein kehunut Kari Arkivuota ja pakko on Häckenin miestä tappiosta huolimatta hehkuttaa tälläkin kertaa, sillä kyllä Arkivuo on sellainen pelimies että on suorastaan ihme, jos ei siirtoa ala pikkuhiljaa isompiin liigoihin kuulua. Erinomaista peliä stadikalla esitti niin ikään Turussa pelatussa Slovenia-pelissä onnistunut Rasmus Shuller (oli kerrassaan loistavaa että Paatelainen palkitsi hyvästä pelistä peliajalla, sillä tätä tapahtuu liian harvoin suomalaisessa futiksessa).

Toinen jakso oli hyvin erilainen kuin ensimmäinen, sillä kyllä Suomen oli kotikentällä käytännössä pakko avata peliään ja kyllähän Suomi paikkojakin saikin, kuten ensimmäisellä jaksollakin, mutta loppuviimeksi homma päättyi siihen, että Espanja rankaisi vastahyökkäyksestä ja Manchester Cityn Negredo kävi niittaamassa loppuluvuiksi 0-2.

Kyllähän tilanne oli se, että Suomella oli jopa maalipaikkojakin, mutta Espanja haki lopulta sen rutiinivoiton Helsingistä ja nousi näin karsintalohkon kärkeen. Kerrassaan mahtavaa oli, että YLE oli lopultakin saanut heivattua Rovaniemen Palloseuran kanssa tällä viikolla julkistaneen Malisen pois kisastudiosta ja kommentaattoreiksi oli saatu asiantuntevat Muurinen, Riihilahti ja Erkka V.Lehtola.