LEVERKUSEN HAASTAJANA MANUN KIMPPUUN

 

Mestarien liiga muistuttaa taas tänään meitä sohvien miehiä läsnäolollaan ja hurjien hankintojen myötä liiga on entistäkin mielenkiintoisempi. Napoli, PSG, Man. City, Chelsea, ManU ja Galatasaray ovat joukkueet jotka voivat hyvinkin iskeä kapuloita kestomenestyjien Barcelona, Real Madrid, Bayern, AC Milan ja Juventus rattaisiin. Vai yllättääkö Arsenal, Ajax tai Dortmund? Vai olisiko näiden joukkueiden menestys edes yllätys? Entä Venäjän valioliigan joukkueet Zenit tai CSKA? Joka tapauksessa entistäkin useammalla joukkueella on täydet realistiset mahdollisuudet kaapata pysti haltuunsa.

 

MOYES vs. HYYPIÄ

 

YLE näyttää tänään 17.9. tiistaina huippuottelun ManU vs. Leverkusen ja selvää on että huomattavasti kotijoukkuetta kokemattomampi Sami Hyypiän käskyttämä Leverkusen lähtee otteluun altavastaajana, mutta varmasti yllätysvoitto mielessään. Hyypiän joukoilta ei varmasti monikaan odota mitään Old Traffordilta joten tällä hetkellä Bundesliigan kolmantena porskuttava Leverkusen pääsee hakemaan yllätystä vieraskentältä suhteellisen paineettomassa tilassa. Kun katsoo nimiä pelaajien selässä voi tehdä nopeasti johtopäätöksen siitä kumman joukkueen puoleen vaakakuppi kääntyy, mutta onneksi urheilussa eivät lopputulosta aukottomasti ratkaise nimet miesten selässä ja sehän hommasta tekee mielenkiintoista. Molemmille valmentajille on ottelu päävalmentajauran ensimmäinen Mestarien liigassa, kumpi loppu viimeksi vie pitemmän korren?

 

Tiistain muut ottelut:

Real Sociedad - Shaktar Donetsk

Kobenhavn - Juventus

Plzen - Man. City

Olympiacos - PSG

Benfica - Anderlecht

Bayern - CSKA

Galatasaray - Real Madrid

 

 

KILPAVARUSTELU KULISSEISSA ENTISTÄ KIIVAAMPAA

 

Huippujalkapallojoukkueiden kilpavarustelu tulevaisuuden varalta on saamassa entistä rajumpia muotoja kun Suomestakin lähdetään jo nuorena ulkomaille tavoittelemaan futarin uraa. Viimeisin ja kohua etenkin Ruotsissa herättänyt tapaus on yhdeksän vuotiaan Zico jr Marecaldin tapaus. Barcelona on värvännyt nuoren Malmöstä kotoisin olevan nuorukaisen, tai pikkupoikahan tuossa on vielä kyseessä, riveihinsä ja ruotsalaisesta odotetaan tulevaisuudessa todellista komeettaa ja suurien pelien ratkaisijaa. Onko pikku-Zicosta Zlatanin manttelinperijäksi tulevaisuudessa ja onko ylipäänsä noin varhaisessa vaiheessa mahdollista kasata kovinkaan suuria paineita nuoren pelaajan harteille?

 

 

LIIGAKIEKKO KÄYNTIIN ”YLLÄTYKSIEN” SÄVYTTÄMÄNÄ

 

Siltanen ennakoi Bluesille vaikeuksia kiekkokaudella, mutta ainakin alkumetrit, eli kaksi ensimmäistä peliä, espoolaiset ovat pelanneet todella terävästi. Kovin suurta glooriaa Siltanen ei myöskään povannut vastikään NHL-veteraanin, Jeff Halpernin, hankinnan vahvistaneelle TPS:lle, Ilvekselle tai Pelicansille, mutta joukkueet ovat aloittaneet kauden ilahduttavan pirteästi. Heikosti kauden on aloittanut sitä vastoin perinteikkäät Tappara ja HIFK. Vielä kausi on kuitenkin alussa, joten kovinkaan suurien johtopäätösten aika ei tosin vielä ole.

 

HIFK:n piiskuri (piiskuri sanan täydessä merkityksessä) Raimo Summanen on yhdessä Tom Nybondaksen kanssa lähtenyt rakentamaan liikkuvaa tulevaisuuden IFK:ta, mutta ainakin harjoitusotteluiden ja parin ensimmäisen liigamatsin perusteella ”Rami” joukkueineen on menossa kohti katastrofia. ”Omat koirat” Hirschovits ja Karalahti ovat olleet kilpipaidoille kauden ensimmäisissä matseissa kohtalokkaita ja joukkue kaipaakin kipeästi IFK-ikonin, Ville Peltosen, presenssiä kokoonpanoon. Joukkueen puolustus ja etenkin sen hitaus on monelle IFK-fanille aikaansaanut harmaita hiuksia, mutta hyökkäyksen pitäisi olla sellaisilla ukoilla varustettu, että parempaan kuin mitä nyt on nähty pitäisi ilman muuta kyetä. Pohjanoteeraus nähtiin viikonloppuna kun Jokereiden Leland Irving nollasi IFK:n totaalisesti. Voipi olla, että ”Ramilla” oli paikallispelin jälkeen muutama sananen sanottavana. HIFK on tällä hetkellä ainoa nollakerholainen liigassa ja seuran perinteet velvoittaen on helppo sanoa, että jos ei tulosta ala pian tulla alkaa joitain muutoksia pelaajarintamalla tapahtua, vaikka sairastuvalla onkin kosolti miehiä. Paitsi että joukkue on lähtenyt tavoittelemaan uutta pelitapaa niin muutoksia on taustoilla muutenkin, esim. kapteenistoon Peltosen lisäksi on nimetty vain uuden polven miehiä (Kuparinen, Salmelainen, Puustinen, Birch) eikä esimerkiksi kokenutta liigajyrää, Toni Söderholmia, lainkaan. Muutoksentuulet todellakin siis puhaltavat IFK-leirissä.

 

Liiga jatkuu tänään tiistaina otteluilla:

HPK – Lukko

JYP – Ilves

Pelicans – Jokerit

Saipa – Blues

Tappara – Kalpa