CELTIC – TEEMU

 

Media on rakastunut etuliitteisiin, on BB-Nikoa, Sauna-Jormaa ja ties mitä, niinpä voidaan kai puhua Celtic-Teemusta kun puhutaan Teemu Pukista. Pukin Celtic kohtasi eilen kotonaan Ajaxin joka on tällä hetkellä kuin varjo entisistä loistonsa ajoista.

 

Celtic nappasi ansaitun 2-1 voiton kotonaan eilen illalla Celtic Parkilla, mutta mikä suomalaisittain tietysti ikävintä ei kentällä nähty suomalaisten, Pukin ja Moisanderin kohtaamista. Loukkaantumisesta toipunut Niklas Moisander puuttui kokoonpanosta, mutta kotkalaislähtöinen Pukki sitä vastoin pelasi lähes täyden pelin. Pukki otettiin vaihtoon lisäajalla. Suomalaisittain ei ottelusta juuri jäänyt mairittelevaa kerrottavaa sillä niin tehoton Pukki illan ottelussa oli. Jos ei tehoja ala jatkossa löytyä nähtyä enemmän ei skottikoutsi Neil Lennonille yksikertaisesti jää muuta vaihtoehtoa kuin penkittää Pukkia, sääli. Paitsi että eilen Pukki oli tehoton oli mies jatkuvasti pelin ulkopuolella eikä selvästikään keskikentän kanssa yhteispeli oli vielä löytänyt yhteistä säveltä. Pukilla riittää kosolti pelitavan sisäistämisessä vielä työsarkaa, tämä ei lupaa hyvää, kun puhutaan Suomen ”ykköshyökkääjästä”. Pukin jumittuminen penkille olisi paitsi ikävä asia Pukin itsensä kehittymiselle myös suomalaiselle jalkapalloilulle.

 

Itse ottelu ei mitään hiuksia nostattavaa viihdettä meille sohvien miehille tarjonnut, mutta mielenkiintoisinta oli Celtic-koutsi Neil Lennonin intohimo joka paistoi miehen ilmeistä ja eleistä. Toiseksi ei jäänyt Ajax-piiskurikaan. Intohimoon, paneutumiseen ja haluun tullaan paneutumaan lisää myös tarkemmin Siltasen palstan päätöskolumnissa ”Vorssalainen joutsenlaulu”, viikolla 45.

 

PROFEETAT TUOTTELIAINA
 

Sir Alex Fergusonilla ja Don Tamilla alkaa ikää olla mittarissa jo mukavasti, mutta kummallakaan vauhti ei tunnu laantuvan mitä tulee kirjamarkkinoihin. Molemmat valmennusvelhot ovat julkaisseet tällä viikolla uudet kirjat ja varmaa on että nasevia mielipiteitä ja jopa paljastuksia tullaan varmasti opuksien sivuilla näkemään.

 

KIEKKOLIIGA HYVÄSSÄ VAUHDISSA

 

Kiekkoliigassa ollaan päästy hyvään vauhtiin ja kausiennakossa Siltasen povaama Oulun Kärpät on ottanut oman paikkansa sarjan kärjestä alkuhapuilujen jälkeen. Liiga on käynnistynyt vahvasti yllätysten sävyttämänä ja sellaiseksi voidaan mainita ainakin Pelicansien, Ilveksen ja Saipan mainiot esitykset.

 

Suurimmat otsikot on kuitenkin tälläkin kertaa HIFK ja Jokerit sekä kaukaloväkivalta. Paikallismatsissa viime viikolla HIFK:n nyrkki”sankari” tinttasi Jarkko Ruutua tavalla joka ei jättänyt varmasti ketään kiekkofania kylmäksi. Pelikielto ja sanktio olivat ilman muuta paikalla, mutta että rikossyyte? Hei, haloo. Kai kohta joku valopää keksii alkaa vaatia korvauksia henkisistä kärsimyksistä kun joutuu kiekkokatsomossa todistamaan ”pahoinpitelyä” kaukalossa. Gillies tuskin kokeneena telaketjuosaston miehenä paskat nakkaa sanktioille, mutta kovin hiljaista on Petoklubilla viime aikoina ollut…