AJAX SAA MESTARIEN LIIGASSA VASTAANSA I ROSSONERIN

 

Niklas Moisanderin edustama Ajax saa vastaansa aina vaarallisen AC Milanin (I Rossoneri "punamustat") tänään tiistaina 1.10.2013 pelattavassa Mestarien liigaottelussa. Milan ei ole ehkä yhtä nimekäs joukkue kuin takavuosina, mutta kovia pelimiehiä joukkueesta löytyy silti kosolti. Etenkin mielenkiintoa illan otteluun suomalaisittain taistelupari Moisander – Balotelli. Pysyykö maajoukkuetoppari härkämäisen Balotellin vauhdissa mukana?

 

Toinen suomalaittain kiinnostava ottelupari on luonnollisesti Celtic vs. Barcelona, jossa Pukin edustama skottiseura haastaa kotikentällään ääritaitavan Barcelonan tähtisikermän, tosin ilman loukkaantunutta Messiä.

 

KIEKKOLIIGA KÄYNTIIN ”YLLÄTYSTEN” SÄVYTTÄMÄNÄ

 

Kotimainen kiekkoliiga on lähtenyt käyntiin yllätysten sävyttämänä ja sehän on pelkästään hyvä asia ainakin maksavan yleisön kannalta. Toivottavasti tämä kausi muistetaan pelillisistä ansioista eikä suurimpia otsikoita kerää kaukaloväkivalta viime kauden tapaan.

 

Kokeneen ”Aran” johdolla Lahden Pelicans on aloittanut kauden pirteästi ja pirteästi on kausi alkanut monesti aikaisemminkin Lahdessa, mutta sitten joukkue on sulanut ”tosipeleissä”. Kuinka kauan pelikaanien "lento" kestää tällä kaudella jää nähtäväksi, mutta toivottavasti pitkään. Lahti tunnetaan pitkälti puuteollisuudestaan (mm. Isku) ja talouden rakennemuutosten kourissa riutuva Lahti kaipasikin kipeästi piristysruisketta, toivottavasti siihen lohtua tuo Pelicans, vaikka ihan kärkisijoihin onkin vaikea loppujen lopuksi joukkueen uskoa venyvän. Kaikki on kuitenkin mahdollista, sillä kokeneena konnana ”Ara” osaa varmasti ottaa kaiken tehon irti joukkueesta.

 

Yllättäjien joukkoon lukeutuvat niinikään Saipa, Ilves ja HPK joita ennakkoon, moni allekirjoittanut mukaan lukien, veikkaili häntäpään joukkueisiin lukeutuviksi. Tällä hetkellä varsinkin pieni ja piskuinen Saipa pelaa erinomaista kiekkoa ja etenkin HIFK:ta vastaan kaukalossa nähtiin todella liikenopea ja viihdyttävää kiekkoa pelaava joukkue. Ennakko-odotuksiin nähden suorastaan surkeasti pelanneet sitä vastoin ovat pelanneet Kärpät ja HIFK.

 

FORSSAN RAITILLA KAIKKI LOPULTA HYVIN

 

Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue teki loppukaudella sen mitä sen pitikin tehdä eli pelasi syyskauden siinä määrin vahvasti, että joukkue onnistui säilyttämään sarjapaikkansa lopulta selvällä marginaalilla. Hieno suoritus joukkueelta, tosin vastaavanlaiseen tilanteeseen ei olisi tilannetta edes koskaan saanut päästää. Olennaista onkin nyt pohtia miten joukkue joka taisteli vielä jokunen kausi sitten Kakkosdivarin porteilla joutuu nyt tekemään täyden päivätyön säilyäkseen nelosdivarissa? Varmasti paljon on tapahtunut sitten noiden vuosien ja tehtyjä asioita ei saa tekemättömäksi, mutta nyt on syytä ottaa mahdollisista virheistä opikseen ja lähteä rakentamaan tulevaa ja ennenkaikkea tehdä tulevaisuuden kannalta viisaita linjauksia ja päätöksiä.

 

HJK KÄYTÄNNÖSSÄ SUOMEN MESTARI TAAS KERRAN

 

HJK on viime vuodet ollut suomifutiksen ehdoton lippulaiva, mutta mikään menestystarina tämä kausi ei helsinkiläisessä futiksessa ole ollut. HJK nyhjäsi viime kierroksella 1-1 tasapelin Vaasassa. Piste-ero Honkaan sekä hyvä maalisuhde taannee sen, että HJK vie mestaruuden Töölöön jälleen kerran.

 

Markkinoinnissa ennen kauden alkua HJK liputti kovasti vanhojen tähtien (Tainio, Forssell, Väyrynen) nimeen, mutta kaikesta huolimatta kaudesta jäi enemmänkin mieliin HJK:n alkukauden hapuilevat otteet kentällä ja heikko menestys eurokentillä. Pitkästä aikaa myös HJK:n talouspuoli kaudesta oli miinusmerkkinen ja se tuokin haasteita ensi vuotta ajatellen. Mikä on strategia ensi vuoden osalta, sillä Suomen mestaruuksia voi haalia säästöbudjetillakin, mutta ulkomailla menestymiseen se ei riitä. Entä mikä on Boströmin asema joukkueessa, sillä kesä-heinäkuussa miehen pesti oli jo todella likellä kariutua? Periaatteessa ainoat valopilkut tällä kaudella olivat Joel Pohjanpalon kauppa Saksaan, Rasmus Schullerin nousu liigankärkipelaajien kastiin ja maajoukkueeseen ja Robin Lodin pirteät peliesitykset loppukaudella.