OSA 1

 

Paikallistelevision taustapiru ja mediamoguli päätti hyödyntää vallitsevaa tosi-tv buumia ja jalkauttaa kansainvälisen formaatin paikallistasolle sekä tehdä kotikutoisen version otsikolla TEMPTATION ISLAND (SPECIAL EDITION VORSSA). Mikä olisikaan oivallisempi tapa tehdä viihdettä edullisin tuotantokustannuksin ja hankkia suuret katsojaluvut pienellä varioinnilla alkuperäiseen? Ohjelman juontajaksi tämä mediamaailman kultasormi kiinnitti aikoinaan lähinnä Tammerkosken sillan alla- ohjelmasta koko kansalle tunnetuksi tulleen sanasepon ja paikallisen kolumnistin, Purkka Salin.

Livahtaako kettu koloon? Millaisia järkijättöisiä juonenkäänteitä Lounais-hämäläisissä maisemissa tullaan näkemään tässä urbaanissa pariutumisohjelmassa? Suomen keskikesän kuumankosteat päivät ja villit yöt allasbileineen sekä unelmatreffit sinkkujen kanssa panevat parisuhteet koetukselle. Onko liha heikko? Kuinka moni pareista palaa sopuisasti morsmaikkunsa kainaloon tai kenelle kielletty hedelmä on liian houkutteleva?

Runsaasta hakijajoukosta tarunhohtoiseen erään hotelliketjun tyhjäksi jääneeseen paratiisihotelliin Lamminrannan uimapaikan välittömään läheisyyteen oli valikoitunut sekalainen seurakunta eri lähtökohdista olevia vieraita casting couchin ja koekuvausten kautta.

SINKKUNAISET:

Baarissa työskentelevä Jenni sekoittaa paitsi drinkit myös miesten päät. Tämä virolaisen kirurgin veitseen useaan otteeseen turvautunut seireeni on omien sanojensa mukaan ikuinen romantikko, joka ei ole vielä löytänyt unelmien prinssiään. Harrastuksekseen tämä 24-kesäinen uljas ilmestys mainitsee hotjoogan ja tietokirjallisuuden. Naisen suurin haave on päästä rikkaisiin naimisiin.

Klassisen kaunis oljenvaalea Elovena-tyttö Juulia (22v.) on kotoisin Pohjanmaalta, mutta asuu nykyään Somerniemellä. Alkoholin suhteen kaikkiruokaiseksi tunnustautuva Juulia rakastaa hemmottelua ja ABC:n kolmioleipiä. Ammatiltaan Juulia on maatalouslomittaja.

Etnistä taustaa omaava parturi-kampaaja Camilla (28v.) kertoo motokseen ”When You get black, You won’t go back.” Komeakutrinen sanavalmis kaunotar ei usko stereotypioihin, hänen mukaansa kauniskin voi olla fiksu ja filmaattinen. Camilla mainitsee esikuvakseen Miss Suomi Sara Chafakin.

Jokioislainen Lotta (19v.) on seikkailunhaluinen pirskahteleva nuorikko, luonnonlapsi ja ilopilleri joka on nauttinut sinkkuelämästä lähes koko elämänsä. Eläimelliset miehet saavat merkonomiksi opiskelevan Lotan pään pyörälle ja flirttailu onkin seurustelua enemmän Lotan juttu. Ystävät ja bileet kuuluvat olennaisena osana moottoripyöräilyä harrastavan vauhtimimmin elämään.

Forssassa Kaikulan kaupunginosassa alivuokralaisena asuvan ja tatuointeja rakastavan Sannan (41v.) mukaan sinkkuelämässä parasta on vapaus tehdä mitä haluaa. Sannan motto on että kännissä saa tehdä mitä haluaa. Räväkkä punapää rakastaa karaokea, konemusiikkia ja onnellisia loppuja (mitä se sitten tarkoittaakin). Sannan motto on. ”Kiltit tytöt pääsee taivaaseen, punapäät mihin vaan.” Itseään neito kuvailee itseään suustaan sukkelaksi ja käsistään käteväksi.

Nanna (22v.) on kuumaakin kuumempi sinkkukissa johon koskeminen on silkkaa itsemurhaa ilman asbestihanskoja. Tämän kuvauksellisen kauniin hevostytön saa omakseen mies joka omaa Benjamin Peltosen kasvot ja Antti Holman kropan sekä Nalle Walhroosin pankkitilin.

SINKKUMIEHET:

Rehevistä Maisa Torpan muodoista innoituksen yöllisiin harrastuksiinsa saava konetekniikan opiskelija Matti (23v.) arvostaa naisessa määrätietoisuutta, älyä ja huumorintajua. Harrastuksikseen Matti mainitsee erilaiset käsityöt, X-boxilla pelaamisen ja larppauksen. Viime aikoina Matti on innostunut myös Geokätköilystä. Tyttöystävän Matti toivoo muistuttavan ulkoisesti chat-juontajaa.

Salibandyä harrastava Kari (38v.) on työtön filosofian maisteri joka kertoo elämänsä aikana kuulleensa satoja viisauksia, mutta vain kahden mukaan hän kertoo eläneensä. Karin kummisetäni kehoitti aikoinaan pitämään hauskaa puulaatikkoon asti ja äiti taas karttamaan persereikiä. Molemmissa hän kertoo onnistuneensa ihan kohtuullisesti. Karin naismaku on perin suomalainen, vaaleat hiukset, pieni peppu ja isot tajunnanräjäyttävät daisarit.

Idyllisessä rintamamiestalossa vapaamuurari periaatteella asuva, auton rassausta rakastava ja puutarhatöiden merkeissä aikansa viettävä Tosi-tv veteraani Jomppeli (45v.) harrastaa bodausta käsipainoilla, saunomista, suihkussa käymistä, autoilua Toyotalla, kalastusta, retkeilyä ja pyöräilyä. Lapseton Jomppeli kertoo diggailevansa Antti Tuiskun musiikista ja somettamisesta. Jomppelin salainen intohimo on seurata vanhoja Palloseuran divarimatseja matseja VHS:ltä. Viinaksia Jomppeli kertoo nauttivansa joskus lääkkeeksi. Naisen ulkonäöllä ei ole väliä kunhan on hyvännäköinen ja kroppa tikissä. Naimisissa impulsiivinen Jomppeli on ollut 11 kertaa ja miehen motto onkin: Rakkaus ei kuole, kohde vain vaihtuu.

Ylivieskasta Forssaan Rytyntielle kotiutunut rakennusmies Aleksi (31v.) (koulutukseltaan CNC-sorvari eli sorvinomi) harrastaa kuntosalia ja nukkumista, mikä onkin hyvä, sillä vuoden kestänyt sinkkuelämä on Aleksilla välillä melkoista juhlimista. Parhaiksi ystävikseen hyväntuulista leukailua harrastava, ja entisestä viinahuuruisesta menneisyydestään niukkasanainen, Aleksi nimeää Johnnie Walkerin, Jim Beamin ja Captain Morganin. Naisessa Aleksi arvostaa urheilullisuutta ja rempseää jätkämäistä asennetta.

Vieremän herra ja hidalgo, todellinen Mäkilammin Macho Fantastico, Risto (36v.) on herkkä runopoika joka ansaitsee leipänsä vaihetyöntekijänä paikallisella teurastamolla. Paljasjalkaisen forssalaisen elämää rikastuttavat kaksi edellisestä parisuhteesta syntynyttä tyttölasta. Riston päivät täyttyvät lasten kanssa vietetyn ajan lisäksi nettipokerin pelaamisesta ja Valioliiga-joukkue Aston Villan taaperruksen seuraamisesta. Tinkimättömäksi omantiensä kulkijaksi tunnustautuva Risto peräänkuuluttaa naiselta rehellisyyttä ja sisäistä kauneutta.

Helsingin Kruunuhaasta joitakin vuosia sitten kelohonkamökistä itselleen kodin tehnyt IT-guru, Stigu (28v.), harrastaa lumilautailua ja suppausta Tammelan pyhäjärvellä. Bile-Danin itsevarmuudella varustettu Stigu rakastaa letkeää chillailua hetkiä kauniissa seurassa hyvän latte macchiaton merkeissä. Autourheilua, Crossfittiä, golfia, kalastusta ja matkustamista harrastavalla pelimiehellä on Instagramissa yli 20 000 seuraajaa. Kriteerit naisen suhteen koiranpennun silmät omaavalla symppiksellä ovat tiukat eikä mies ole omien sanojensa mukaan koskaan ollut rakastunut.

PARIT:

Paimiolainen kirjastovirkailija Inga (41v.) ja filateliaa harrastava hieman viinaan menevä ja eläkkeellä oleva urkuri Usko (45v.). Yhteistä taivalta avioliiton pariskunnalla on takana kuta kuin neljännesvuosisata. Pariskunnan täysi-ikäiset lapset ovat jo muuttaneet pois kotoaan. He eivät ole riidelleet koskaan.

Lopelta kotoisin oleva strippari Sani (22v.) ja Mark (34v.) rakastavat hurttia huumoria ja kosteita bileitä. Tämä netissä muutama vuotta sitten tavannut pariskunta haaveilee yhteisestä lomamatkasta johonkin eksoottiseen lomakohteeseen. Omien sanojensa mukaan he ovat kokeneet ensi tapaamisestaan asti vahvaa sielunkumppanuutta. Pariskunnan välillä vallitsee vapaa suhde. Seesteisen alun jälkeen suhde on ollut melkoista vuoristorataa, ja pariskunta on ehtinyt erota ja palata yhteen monta kertaa. Temptation Island on parin mielestä viimeinen mahdollisuus selvittää haluavatko he olla yhdessä vai eivät.

Muutama viikko sitten talvilomareissulla Levillä toisiinsa kuuden promilleen humalassa tutustuneet ja lusikat saman tien yhteen lyönyt oinaspariskunta, Repe (24v.) ja Lissu (21v.), ovat saapuneet Temptation Islandille selvittämään jatkaako matkaa yhdessä vai erikseen. Yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin kuuluu frisbeegolf ja kaljoittelu. Sanavalmiin pariskunnan suhteeseen kuuluu runsas tunteiden näyttäminen eikä siihen kuulu sanansäilän säästely.

Heikankehältä kotoisin oleva absolutisti Jere (34v.)on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja Sari lähihoitaja(31v.). Pariskunta nauttii rauhallisista kynttiläillallista ja Salkkareiden seuraamisesta yhteisen peiton alla villasukat jalassa. Pari on varma suhteensa tilasta ja kihlaparin suunnitelmissa siintääkin kesähäät vuonna 2017.