OSA 2

 

Pariskunnat odottivat kuumeisesti Linikkalanlammin uimarannan hyppytornien tuntumassa sinkkukönsikkäiden ja sinkkudaamien saapumista. Sinkkujen oli määrä saapua paikalle hetkenä minä hyvänsä.

Pian toiselta puolelta lätäkköä kohti uimarantaa lipuikin hiljalleen trukkilavoista koottu lautta jonka rahti muistutti enemmän venepakolaisjoukkion ja Nooan arkin keinahtelua kuin unelmien prinssien uljaalla purrella rantaan saapumista. Rannalla silmämunat soikeana tuijottavien pariskuntien olo oli kuin intiaaneilla Kolumbuksen aikoinaan saapuessa Santa Marialla Amerikkaan. Jännitys oli käsin kosketeltavissa ja ilmassa leijuikin Kiimassuon suoltaman paskan käryn lisäksi suurta urheilujuhlan huumaa. Etäisesti suuren norjalaisen biologin Kon-tiki lauttaa muistuttavasta lautakyhäelmästä hiekkarannalle laskeutui liuta testosteronia tirskuvia könsikkäitä ja koko joukko veret seisauttavia vamppeja. Rannalla pariskuntien välillä oli yhtäkkiä yhtä hiljaista kuin aikoinaan paikallisen keittiökalusteita valmistavan yrityksen YT-neuvottelujen alkamisen ilmoitustilaisuudessa.

Huumorimiehenä ja sinkkujoukon ikänestorina Jomppeli leiskautti pariskunnille välittömästi maankamaran tossujen tavoittaessa lupsakan, mutta huonoa makua edustavan, natsitervehdyksen. Muut sinkut nielaisivat, sillä he tiesivät että vulgaari ele tultaisiin taatusti myöhemmin näyttämään jälkinauhoituksena tuotettua spektaakkelia töllöstä seuraavalle yleisölle median toimesta. Jomppeli taas vähät välitti, sillä mies oli niin monissa liemissä keitetty tosi-tv-veteraani ettei paikallislehden provosoivat lööpit tulisi hänen elämäänsä liikuttamaan suuntaan eikä toiseen. Kalja maistui kattoterassilla jatkossakin kirjoittivat lehdet mitä hyvänsä ja sitä paitsi Jomppelin mielestä Teuvo Hakkarainen oli helvetin kova jätkä.

Tuskin Jomppeli oli ehtinyt saada jalkaansa kuivalle maalle kun ohjelman juontaja komensi Jomppelin takataskussa nököttävän taskumatin itselleen. Käsky oli tylyn lyhyt kuin paikallisen numerobaarin ovimiehen teesi ovella, ei omia viinoja! Jomppeli päivitteli aikansa takavarikointia, sillä olihan se merkillistä jos suomalaisen miehen piti olla lomareissulla ilman viinaa, eihän se ollut reissu eikä mikään! Istua nököttää nyt toisten seurassa ikenet kuivana. No, ei auttanut muu kuin nöyrtyä topakan juontajan toiveeseen mikäli mieli jatkaa tätä eriskummallista nyky-yhteiskuntamme vakavaa korkeakulttuurin alennustilaa peilaavaa 2000-luvun Napakymppiä. Lautalta rannalle ensimmäisenä Jomppelin lisäksi astelivat seireeniäkin seksikkäämpi Camilla, räväkkä rokkimimmi Sanna, Hykkilän heimopäällikökseen itseään kutsuva Stigu ja joukon kuopus heppatyttö Lotta. Muut sinkut seurasivat perässä.

Ohjelman juontaja, Purkka Sali, oli työskennellyt seurakunnan kesäleirien ohjaajana monena kesänä Klemelän leirikeskuksessa ja tottunein ottein hän ottikin sinkkujoukon pihteihinsä. Juontaja komensi naaraskinkut, tai siis sinkut, omaan riviinsä ja uroot omaansa. Vuorossa oli lyhyt esittely ja formaatin mukainen treffikieltoon asettaminen. Ideana oli, että pariskuntien miehet saattoivat julistaa treffikieltoon ”vaarallisimman” miessinkun ja naiset samaten.

Sinkut seisoivat rannalla suorassa rivissä preussilaisessa ryhdissä kuin portsarit Statuksen ovella konsanaan. Vuorollaan jokainen suoritti itsestään lyhyen esittelyn jonka jälkeen pariskunnat saivat asettaa yhden sinkkunaisen ja sinkkumiehen treffikieltoon. Miehet asettivat treffikieltoon Matin, jonka he kokivat rehellisenä ja perin tavallisena sällinä uhkaksi, etenkin Sanin puoliso Mark oli kovin huolissaan asemastaan, sillä Matti edusti harrastuksineen ulkoisen habituksen lisäksi täsmälleen Sanin ihannemiehen prototyyppiä.

Seuraavaksi henkilökohtaiset esittelyt suorittivat sinkkunaiset jossa uhkaavimmaksi daamiksi naiset äänestivät jumalaisen sorjan vartalon omaavan Juulian. Somerniemellä asustelevan nuorikon kohtaloksi koitui todella kaunis ulkonäkö jota naiset pitivät huolestuttavana, ehkä jopa pelottavana. Naiset arvelivat, että Juulia oli niin kuvankaunis vartaloa nuolevissa Freddy-peppuhousuissaan etteivät miehet kykenisi vastustamaan häntä ja saattaisivat vaikkapa lopulta langeta kiusaukseen. Treffikieltoon joutuivat siis välittömästi Matti ja Juulia.

Kuten ohjelmaformaatin juonen kaareen kuului oli seuraavana vuorossa majoittuminen hotelliin ja sen jälkeen oli vuorossa illalla ensimmäiset allasbileet hurjine ohjelmanumeroineen. Koko revohka lähtikin juontajan käskystä laahustamaan rannalta kohti viereisiä puuportaita joiden päässä heitä odotti seuraavan kahdeksan viikon majapaikka, paratiisihotelli.

Jomppeli oli hyvin tietoinen, että kuivin suin ei bileissä tarvinnut olla ja juomapuoli tulisi kyllä pelaamaan, mutta koska vanhaa konnaa ei taskulämpimän kaljan kittaus ja siiderin lipittäminen koko iltaa kiinnostanut oli hän varautunut reissuun omin eväin piilottamalla kiljusammion muutama päivä ennen kuvauksien alkua tv-kameroiden tavoittamattomiin läheiseen metsään. Hämärän laskeutuessa Jomppeli yhdessä Aleksin ja Riston kanssa kävi noutamassa kiljusaavin oman huoneensa vaatekaappiin josta he sitten saattoivat tarvittaessa jossain kohtaa käydä lirauttamassa hieman terästystä juomaan. Jomppelin velikultamainen ja kepposteleva luonne yhdistettynä julmetun kovaan libidoon sekä äärimmäisen kovaan manipulointitaitoon ja psykologiseen silmään oli näissä fasiliteeteissa suorastaan viheliäinen yhdistelmä jonka vielä kovin vihreät muut kisailijat saivat myöhemmin kokea.

Ylivieskasta Lounais-Hämeeseen ja maltaan suloiseen makuun kovin mieltynyttä Aleksia ei juuri tarvinnut Jomppelin juoniin suostutella ja miesten välille muodostuikin saman tien syvä kaveruus olihan miesten mielissä pettätön taktiikka simasuisten daamien viettelemiseksi, mikä itse asiassa oli sekopäisen tosi-tv-seikkailun perimmäinen tarkoitus, eli punnita parisuhteen lujuutta.

Ennen illan pippaloita Jomppeli joukon jonkinlaisena henkisenä johtajana kutsui sinkkumiehet kanssaan saunaan eräänlaiseen neuvonpitoon jossa oli määrä solmia illan sotasuunnitelma naisten päänmenoksi. Suunnitelman laatimisen ohessa Jomppeli tarjosi miehille kiululliset sahtia sekä kiukaalla valmistamaansa espanjalaistyyppistä maalaismunakasta.

Hotellin toisessa päässä sinkkunaisilla oli mielessään hieman samanlaiset metkut, sillä pariskuntien miesten viettelemiseksi naiset pohtivat yhdessä koko joukon erilaisia, hieman pikkutuhmia, juomaleikkejä, joiden myötävaikutuksella heidän oli tarkoitus aiheuttaa säröjä pariskuntien välille. Neuvonpidon johtajana ja ideanikkarina toimi Sanna, jonka huumoritaju oli Kaikulalaisille hyvin tyypillisesti erittäin kieroutunut ja täysin vailla minkäänlaisia rajoja.