Kärsimättömät sormet naputtivat ikäkulun Fiat Ritmon rattia. Hotelli Exelsior Vittorian lobbyssa ei näkynyt yhtään kunnon turistia, ja tällä taksinkuljettaja tarkoitti lähinnä suomalaisia ja norjalaisia. Heillä oli rahaa kosolti, eivätkä he sitä tulleet tänne säästelemään.

 

Nahkatakin natistessa, mies tumppasi jo kolmannen Marlboronsa, kunnes alkoi vihdoin tapahtua. Aulasta asteli kookas mies lämpimään iltaan. Ajanpatinaa huokuvassa T- paidassa luki JOKAPAIKANHÖYLÄ. Suomalainen, päätteli taksisuhari, sammutti savukkeensa ja heitti syrjään miestenlehden jonka kannessa uhkea saksatar levitti ulkosynnyttimiään.

 

- Terve, terve, taxi?

Kookas mies hymähti ja kysyi ontuvalla rallienglannilla.

- How much cost to the Dance Restaurant?

120 batis, sönkötti kuski.

-Too much, I walk.

 

Taksikuskin ja suomalaismiehen välinen dialogi ei ehkä noudattanut englanninkielen hienoimpia nyansseja, mutta sanoma kuitenkin välittyi keskustelijoiden välillä. Kuski hurautti Fiatin käyntiin ja pakoputkesta pöllähti ilmoille sininen pilvi. Jo pari vuotta sitten oli takimmainen vaimentaja sanonut itsensä irti työvelvollisuudesta ja runsas pakokaasu ilmoitteli niin ikään katalysaattorin vetelevän viimeisiään, mutta auto kuitenkin nytkähti liikkeelle painovoimaa uhmaten.

 

Metallisen korahtava ääni käänsi pitkän miehen katseen takaisin autoon. Suhari painoi sähköikkunan alas, joka oli ainoita sähköisiä toimivia asioita autossa.

- May be now?

Kolossi seisahti hetken paikalleen.

- Why not? ja laski raskaan ruhonsa sivupenkille.

- To party place?, kysyi suhari.

 

Vaalea mies tuijotti hetken tummuvaan iltaan ja kaivoi sortsiensa sivutaskusta mustan Parabellumin, saksalaisen itselataavan pistoolin. Sen verran raukealta hän vaikutti, ettei viitsinyt nostaa asetta kuljettajan ohimolle, vaan suuntasi sen taksarin palleihin.

- Now, to the Dance restaurant.

 

Kuljettaja oli monissa liemissä keitetty, mutta nyt hän tunsi kuinka hänen sulkijalihaksensa yhtäkkiä höltyi. Vaalea mies painoi sähköikkunaa puoleltaan, onneksi se sentään toimi, ajatteli mies ratissa. Auto käänsi keulansa kohti lähimpää tanssiravintolaa.

 

Respassa unelias baarimikko katsoi kuinka tumman vihreän Fiatin valot hävisivät pimeään... Mutta taksisafööri tunsi sen jopa helteiseksi. Suuret hikikarpalot valuivat pulisongeista paksulle kaulalle.

 

- Why are you doing things like that to me?

- Why? Don’t worry my friend, You will see…

 

*****

 

Jatkuu, mutta milloin ja miten?