Nettikolumnien Hemingwayn ja sukkelien sivallusten kruunaamattoman mestarin herra Siltasen oma ja kauan kaivattu blogi on vihdoin nähnyt päivän valon. Blogissaan vekkuli verbaalivirtuoosi ja kultivoitunut aristokraatti herra Siltanen lataa tiukkaa faktaa palloilulajeista analyysien, haastattelujen ja otteluselostusten muodossa. Viime vuoden tapaan tiukimmassa tarkastelussa on salibandy, mutta jatkossa repertuaariin kuuluvat niin ikään myös jalkapallo ja jääkiekko.

Kriittisimmät linjaukset tullaan jatkossakin jo käsitteeksi salibandypiireissä muodostuneessa Siltasen Cornerissa kokemaan forssalaisen urheilun saralla joten suurennuslasin alla tarkastelussa ovat salibandyssa FoSu ja Forssan Alku sekä jalkapallon osalta forssalaisen vihreän veran taitajat eli FJK. Kiekkoilun puolella suurin mielenkiinto kohdistuu Forssa Flamesiin ja Forssan Palloseuraan. Luonnollisesti osansa saavat myös lajien pääsarjat.

Talvisarjoissa on arvatenkin näin kesäaikaan hiljaisempaa ja näissä lajeissa pääpaino onkin fyysisessä harjoittelussa niinpä varmasti niin kiekkoilijoille kuin salibändäreillekin tulevat tutuksi näinä päivinä kaunis Lounais-Hämäläinen maasto jaloimmillaan (Kaikulan pururata ja "Tahdon portaat" Linikkalan lammilla sekä punttisali). Alasarjoissa pelaavat pelimannit sitä vastoin keskittyvät pääasiassa mentaalipuolen harjoituksiin ja nesteytykseen. Hyviä nesteytyspaikkoja kesäisin kun Forssastakin (vaikka pieni kyläpahanen onkin) löytyy useita (mm. kattoterassi, Setteri, Rosso, Sweethouse, Bulldog, Piipputerassi, Jannu...).

Kesän ehdoton päälaji Siltasen papereissa on ilman muuta kuningasjalkapallo ja mielenkiinto kohdistuukin näin Suomen auvoisassa suvessa forssalaisen jalkapalloilun lippulaivaan eli Forssan Jalkapalloklubin otteisiin. Klubi on ankkuroinut itsensä kuluvalla kaudella tukevasti kolmosdivarin keskikastiin mikä on tietysti viime vuonna kakkosdivaria tahkonneelle ryhmälle varmasti pienoinen pettymys. Kauteen lähdettäessä tilanne kuitenkin niin pelaajapuolella kuin taustoissakin oli melkoisen vaikea joten siihen nähden tilanne sarjataulukossa on varsin kohtuullinen.

Jussi "Arsenal" Kinnusen ja Joona "Turhapuro" Murtolahden luotsaama forssalaissikermä on esiintynyt nuorelle ja melko kokemattomalle pelaajamateriaalille ominaisesti varsin vaihtelevasti; välillä FJK on dominoinut isännän ottein kentällä kun taas välillä joukkue on seilannut syvällä varjojen mailla kaukana parhaastaan. Kuluvalla kaudella joukkue on joutunut painiskelemaan ankarasti kokoonpano ongelmien kanssa viime kauden tavoin ja valitettavasti se on näkynyt myös katsomoon saakka. Suurin kompastuskivi on kuitenkin ollut maalinteko, sillä joukkueen viimeistely makaa aivan liikaa Ivo "Bulgarian tuuli" Dankovin varassa. Väkeviä otteita alkukaudesta ovat Dankovin lisäksi esittäneet maalitolppien välissä suhaava Mika Filppu sekä lähes yksin pallollisesta pelistä vastaava joukkueen kippari E-P Jaakkola sekä puolustuksen profiilipelaaja Mikko Matinaro.

Tulevana viikonloppuna FJK joutuu todelliseen tulikasteeseen kun vastaan asettuu piinkova lohkon kärkijoukkue Valkeakosken Koskenpojat. Ottelu alkaa 25.7.2009 klo 14.00 ja ottelupaikkana toimii forssalaisen jalkapalloilun mekka eli Lamminrannan stadikka. Toivottavasti FJK löytää lääkkeet mm. ex-forssalaisen Erno Rosenbergin pysäyttämiseen.