Siltasen Corner: Summa Summarum - 10.03.2009
 
 
Järkähtämätön ja analyyseissään lähes erehtymätön henkisen alan sekatyömies ja nettikolumnien Hemingway herra Siltanen lyö pakettiin kuluneen länsilohkon divarikauden olkoonkin että jotkut joukkueet vielä jatkavat karsintojen merkeissä kauttaan.
 
Suuppareilla varsin onnistunut kausi
 
Fosun osalta divarikausi 2008-2009 oli varsin menestyksekäs ja kun asioita lähdetään summaamaan varmasti positiivisia asioita on enemmän kuin negatiivisia. Ensiksi täytyy tietysti mainita hyvä sarjasijoitus ja lopulta liigakarsintapaikka jäi suorastaan harmittavan lähelle. Niinpä valmennuskaksikko Leikkilä ja Suomi saavatkin kaudesta ilman muuta hyvän arvosanan. Ilman alkukauden hapuiluja Suupparit olisivat varmasti tapelleet tosissaan karsijan paikasta ja saattaa olla niinkin että FoSu voisi kotonaan olla todella vaikea pala voitettavaksi myös liigajoukkueille.
 
Toisena isona plussana täytyy nostaa nuoren kaartin väkevä esiinmarssi. Lähes salibandymailan paksuinen Jusa Lindströmkin esitti sellaisia otteita kulmaväännöissä että mitä luultavammin Siltanenkin olisi moisen lihaskimpun kanssa ollut pöksyt täynnä vetelää. Mutta jos oli Lindströmin otteissa havaittavissa miehistymisen merkkejä niin väkeviä otteita esittivät myös muut junnarit, vaikka enpä tiedä voidaanko enää mistään junnuista puhua onhan kyseessä jo aikamiehet. Taitaapa joillakin kasvaa poskipäillä jo ihka oikeaa parranhaiventakin! Kolmas positiivinen seikka jonka Siltanen nostaa esille on eräänkin Junnun pistepörssin kakkossija. Kuluneella kaudella Juha keskittyi pelaamiseen ja senhän mies osaa vai mitä sanotte tehoista; 20 ottelua joista 27+33=60. Positiivisia värinöitä (huom. ei eroottisia sellaisia) nostatti myös entisen telaketjumiehen Jani Paavilaisen pirteät otteet.
 
Negatiiviseksi Siltasen täytyy mainita oman pään pelaamisen. Omissa soi luvattoman paljon ja ilman oman pään torkahduksia Fosu mitä luultavammin jatkaisikin kauttaan liigakarsintojen merkeissä.
 
Tasainen ja viihdyttävä sarja
 
Kausi 2008-09 oli yllättävyydessään todella mielenkiintoinen ja tasainen. Etenkin USB:n esitykset olivat Siltaselle melkoinen yllätys. Aivan kärkeen ei Siltanen myöskään ennakkospekulaatioissa kaavaillut Rangersia. Indians sitä vastoin tiedettiin kovaksi ja Espoon punanahat myös vastasivat odotuksiin. Alisuorittajia mietittäessä ensimmäiseksi mieleen tulee eittämättä HIFK ja SBS Pori joita varmasti moni kaavaili kärkinelikkoon. Pienoinen pettymys oli myös Pirkkalan Pirkat joka tipahti muutamassa vuodessa liigasta aina II divariin saakka. Muut joukkueet kutakuinkin pelasivat sillä tasolla kuin niiden odotettiinkin pelaavan.
 
Ensi kaudesta on varmasti tulossa myös mielenkiintoinen kunhan ensin saadaan ratkottua mitkä joukkueet palloilevat milläkin sarjaportaalla. Fosun edustusjoukkueessa ollaan kokemassa jonkinlaista sukupolven vaihdosta ja aika näyttää mihin homma sitä myöten muotoutuu. Muutoksen tuulet siis puhaltavat Forssassa ja nähtäväksi jää pelataanko ensi kaudella uudella "kummuttomalla" matolla vai kenties jopa uudessa hallissa...
 
Siltanen kiittää ja kumartaa salibandyväelle ja toivottaa kaikille antoisaa tulevaa kesää mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Auf Wiedersehen!