Lauantaina 8.9. kohtasivat kerrassaan vaihtelevissa syysolosuhteissa (välillä paistoi aurinko, välillä tuuli hurjasti, välillä tuli taivaalta rakeita ja välillä vettä satoi vettä) Forssan Lamminrannan urheilukentällä FJK ja Toijalan Pallo. Pelissä kummallakaan joukkueella ei ollut juurikaan panosta ja se näkyi valitettavasti myös pelissä. Tempo ottelussa oli kuin suoraan kutosdivarissa pelaavan FJK:n kakkosjoukkueen pelistä ja otteet niin lepsuja puolin ja toisin ettei pelistä kerta kaikkiaan jäänyt mitään positiivista kerrottavaa jälkipolville.

Poissaoloja oli toki jonkin verran ja pelipaikatkin olivat osalle vieraita, mutta hyvä ja pelaava nippu jokatapauksessa oli saatu liikkeelle, joten ei tässä auta heikon lopputuloksen jälkeen katsoa kuin peiliin. Ainoa pelistä puhtaat paperit saava lienee ensimmäisen jakson poikkeuksellisesti hyökkäyksessä pelannut FJK:n maalivahti Mika Filppu, joka hyödynsi tehokkaalla tavalla toijalalaispuolustuksen harhasyötön ja kävi niittamassa pallon häkkiin.

FJK MENETTI YLIAJALLA JOHDON

Ensimmäinen jakso ei jalkapalloilullisia hienouksia Lamminrantaan saapuneelle yleisölle tarjonnut ja pallo tuntui polttavan pelaajien jaloissa suorastaan käsittämättömän paljon (Pieni puolustus on, että ongelmia pallollisessa pelissä oli molemmilla joukkueilla niin vaativat olosuhteet räntäsateen jälkeen märällä ja tuulisella kentällä olivat). FJK oli joukkueista taasen se urheilullisempi osapuoli, mutta hyvää liikettä ei oikein osattu hyödyntää ja palettia vielä sekoittivat taasen jälleen kerran runsaat keskialueen pallon menetykset. Pelin edetessä pallonhallinta siirtyi yhä enemmän kotijoukkueelle, mutta vaikka kentällä olisi ollut tilaa jopa öljytankkerin kääntymiseen ei tyhjää tilaa ja vastustajan halutonta asennetta oikein osattu hyödyntää ja pallonhallinta tapahtuikin pääasiassa liian kaukana maalista, niin, että itseasiassa FJK ei ollut oikeastaan pallon kanssa yhtään vaarallinen missään vaiheessa.

Jotakin hyvääkin otteissa tosin oli vaikka parhaalla asenteella ei ainakaan kaikki pelaajat mukana pelissä olleetkaan, sillä kaikesta huolimatta maalinteko-ongelmista kärsinyt FJK sai viimeisteltyä kaksi maalia ja välähdyksenomaisesti pallo kulki mukavasti yhdellä ja kahdella kosketuksella seinäsyötöin. FJK pyrkikin pitämään palloa maassa, rakentamaan peliä keskikentän kautta ja kaikki eväät siihen olisi kaikenjärjen mukaan pitänyt ollakin olemassa, sillä niin heikosti liikkuva vastustaja oli. Jollain lailla nopeampaan peliin FJK:n kuitenkin tulisi lyhytsyöttöpelilläkin pyrkiä, sillä karmaisevan paljon tulee tilanteita, että palloa lähdetään kuskaamaan tai hautomaan jaloissa, vaikka tuki pallolliselle olisi kyllä vieressä olemassa. Olisiko kuitenkin järkevämpi pelata helpomman kautta ja jättää kikkailut sinne puulaakipeleihin ja niille joilta se kynäily luontevasti onnistuu tällöinkin pitää aina muistaa kenttätasapainon säilyttäminen. Välillä palloa lääpitään samalla varovaisuudella kuin lainatessa homolta huulirasvaa ja vastustajan kimppuun mennään kuin kipeän pillu päälle ajamatta runkoon ja omia lasinilkkoja säästellen.

FJK:n ensimmäisen jakson maalinteosta vastasivat maalinsuulla kauden aikaisemmissa peleissä nähty Mika Filppu ja toiseen maaliin ei kaiketi tekijää saatu, kun Mika Järvenpään matalan keskityksen maaliin ohjasi Toijalan oma pelaaja. Toijalan maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun maalissa pelannut Enckelman nyrkkeili pallon harmittavasti suoraan toijalalaispelaajalle, jolla oli varsin helppo työ takatolpalta lanata pallo maaliin. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa 2-1.

Jos ensimmäinen jakso oli laiskaa pelaamista niin vähintään yhtä laiskaa oli pelaaminen myös toisella jaksolla. Haluttomuus ja huono pelihuumori valitettavasti paistoi otteista ja kenttä alkoi venyä entistä enemmän. Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa lisämaaleihin ja kun FJK:lle tuomittiin rangaistuspotku näytti vahvasti siltä, että FJK tulisi viemään pisteet ottelusta. FJK ei kuitenkaan onnistunut rangaistuspotkusta ja kun lähes tyhjään maaliakaan ei palloa onnistuttu toimittamaan alkoi varmasti turhautuminenkin jo astua kuvaan. Myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa ja loppuun saakka yrittäminen saikin palkintonsa kun yliajalla puolustuksen melkoisen toheloinnin jälkeen vieraat pääsivät tasoittamaan lukemiksi 2-2. Helvetin huono peli ja huonoakin huonompi päätös peliin.

Nyt enää puuttuisi se, että FJK joutuisi tosissaan taistelemaan jäljellä olevissa peleissä sarjapaikkansa puolesta...