Tiistaina 21.6. ”Estadio de Lamminrantaan” saapui vieraisille ”Lemminkäisen työasuihin sonnustautunut” sarjakolmonen Sääksjärven Loiske. Viimeaikaiset sääolot huomioon ottaen kamppailu päästiin pelaamaan verraten hyvissä olosuhteissa ja yleisökin oli löytänyt tiensä puolittain remontoituun katsomoon suorastaan ihailtavan runsaslukuisana. Pienestä tuulen pyörteestä huolimatta sateelta siis tiistaina vältyttiin pientä muutaman minuutin tihkua lukuun ottamatta ja yleisölle tarjottiinkin kesäpäivänseisauksen kunniaksi jos ei nyt aivan kaunein, niin ainakin toistaiseksi tämän kauden viihdyttävin kotiottelu, jossa sarjapisteet lopulta tasattiin loppulukemin 1-1.
 
*****
 
Itse ottelu oli kokonaisuudessaan varsin viihdyttävä. Aivan kauneinta jalkapalloilua tiistainen ottelu ei tarjonnut, mutta tilanteita riitti yleisön riemuksi mukavanlaisesti molemmissa päissä. Päällimmäisenä mieleen ottelusta kuitenkin jäi yleinen sekavuus, runsas syöttövirheiden määrä ja ns. coast-to-coast pelaaminen päästä päähän. Kumpikaan joukkue ei juuri kyennyt kontrolloituihin hyökkäyksiin tai organisoituun peliin ja niinpä maalit tehtiinkin molempiin päihin lähinnä enemmän henkilökohtaisten virheiden seurauksena kuin systemaattisesti rakenneltujen sommitelmien päätteeksi. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa ja paremmalla viimeistelyllä kumpikin joukkue olisi kevyesti voinut viimeistellä 2-3 nyyttiä niinpä kumpi tahansa olisi voinut voittaa ottelun. Kenttätapahtumiin nähden lopputuloksen voidaan siis todeta olevan varsin oikeutettu.
 
Suhteellisen verkkaisella temmolla käydyn kamppailun kulminaatiopiste ja myös oivallinen taktinen veto valmentaja Kinnuselta oli toisella jaksolla topparin tontilla häärineen Erkka Pönnin siirto hyökkäykseen, sillä paitsi että Erkka viimeisteli FJK:n ainokaisen, toi Erkka säpinää hyökkäykseen aiheuttaen monia vaaratilanteita Loiskeen puolustukselle. Toinen mainitsemisen arvoinen positiivinen asia Pönnin pirteän peliesityksen lisäksi oli ”Junnu” Tuomisen muutamat oivalliset laitanousut linkin kaventaessa keskelle toisella jaksolla. Taustanousuja puolustuksesta olisi toki suonut näkevänsä enemmänkin ja mikäli keskitykset olisivat olleet hivenen laadukkaampia olisi oikea-aikaisista nousuista ollut varmasti aineksia aivan tuhannen laatan paikkoihin saakka. Joka tapauksessa hyökkäyssuuntaan pirteätä ja ennakkoluulotonta pelaamista nuorelta mieheltä pelin kannalta juuri kriittisimmillä hetkillä.
 
*****
 
Forssan Lehti teki vuoden vaihteessa karun paikallista palloilua koskettavan ratkaisun ja ilmoitti ettei otteluselostuksia Sovon tai FJK:n otteluista tehdä alhaisista sarjatasoista johtuen, joten Forssassa ollaan saatu olla kuluneen kevään ja alkukesän melkoisessa uutispimennossa.
 
Netti kuitenkin jollain lailla täällä Jumalan hylkäämässä Pohjolassa luojan kiitos vielä toimii ja vilkaisu sarjataulukkoon kertoo lahjomattomalla tavalla sen, että FJK:n peli ei ole tällä kaudella kulkenut aivan odotetulla tavalla ja niinpä ryhtiliike olisi tässä kohtaa enemmän kuin paikallaan tai pian ensi vuonna saadaan nauttia vitosdivaripalloilusta. Kauteen lähtiessä tavoite ei missään nimessä joukkueella ollut sarjanousu takaisin kolmoseen ja sen kaikki jalkapallosta jotakin ymmärtävät toki oivalsivatkin rosterin nähdessään, mutta varmasti kymmenen sarjapistettä kymmenestä ottelusta on pienehkö pettymys myös joukkueelle itselleenkin.  
 
Paitsi heikohko sarjasijoitus, pientä huolenaihetta katsomossa on herättänyt väistämättä se tosi seikka, että pelaamisesta on puuttunut tietty pelaavuus ja pelityylinä forssalaisessa edustusjalkapalloilussa aikoinaan ollut FJK:n tavaramerkiksikin noussut pallonhallintaan perustuva lyhytsyöttöpeli on jäänyt taka-alalle pitkien pystypallojen kustannuksella. Vallitseva trendi on sääli, sillä etenkin nuoria pelaajia kehitettäessä pelaavuus koetaan yleensä tärkeäksi pelaajia kehittäväksi arvoksi, toki käytössä oleva materiaali sanelee myös omat määreensä. Katsomoon on kuitenkin ajoittain välittynyt tunne, että ihan joka solulla ei tekemisessä olla mukana ja aina ei se pelaamisen punainen lankakaan ole kristallinkirkkaana pelimiesten mielissä.
 
Sarjatilanne on tällä hetkellä hieman synkkä, mutta syytä kuoreen käpertymiseen ei kuitenkaan ole ja vallitsevasta tilanteestahan ei ole kuin yksi tie, ylöspäin. Tiettävästi joukkueeseen oli kesän myötä tarkoitus liittyä härkämäinen Taneli Kaleva, mutta ilmeisesti miehen koivet ovat sellaisessa formussa ettei pelaamisesta ainakaan tällä kaudella tule yksinkertaisesti mitään. Pientä lohtua kokoonpanoon kuitenkin huhupuheiden mukaan tuonee SoVon vahvuudesta toistaiseksi FJK:n vahvuuteen liittyvät kaksi pelaajaa joiden panos mitä luultavammin tulee heinäkuun aikana olemaan merkittävä. Toivoa ei ole siis syytä menettää, vaikka tilanne tällä hetkellä näyttääkin kaikkea muuta kuin mairittelevalta.
 
*****
"Huolet ovat kuin vauvat, ne kasvavat vain ruokkimalla." - Tuntematon
*****