Naisten jalkapallon EM-kisat käydään ajalla 23.8.-10.9.2009 Suomessa ja Suomen naismaajoukkeen osalta kisat saivat lentävän lähdön kun avausottelussa sunnuntaina 23.8 kaatui 16 000 silmäparin edessä kivikova futismaa Tanska. Keskiviikkona Suomen naiset kohtaavat Hollannin joten Girl Poweria kaivataan myös 26.8. Mikäli ottelua ei pääse paikanpäälle seuraamaan, voi sorjia kentällä kirmaavia nymfejä ihailla kotisohvalla, sillä Yle televisioi ottelun. Ottelulähetys alkaa TV2:lla klo 19.50.

 

Sunnuntainen voitto Tanskasta oli naismaajoukkueelle erittäin makoisa, sillä ”Danish Dynamite” sijaitsee maailmanlistalla sijalla 6 ja samassa lohkossa Suomen kanssa pelaava Hollanti sijalla 17 ja Ukraina sijalla 16. Suomi on rankattu vastaavasti sijalle 18. Maajoukkueluotsi Mikael Käldin mukaan Hollanti pelaa hyvin hollantilaistyyppistä futista; puolustus on tiivis ja liikkuva ja joukkue on täynnä taitavia yksilöitä. Hollannin syömähammas numero yksi on vahva ja nopea Malmön hyökkääjä Manon Melis, joka vei viime vuonna Ruotsin liigan maalikuninkuuden.

 

Parhaimmillaan mimmifutis on erittäin viihdyttävää ja löytyypä kentiltä joitakin ihan katseen kestäviä ilmestyksiäkin. Naisten päävalmentaja suomea murtaen puhuva Mikael Käld on saanut nuorten leidien pohkeisiin lentopetroolia ja naisfutis onkin tällä hetkellä melkoisessa nosteessa. Naiset ovat teknisesti erittäin taitavia ja peli on taktisesti varsin kypsää. Luonnollisesti ero miehiin muodostuukin pitkälti fyysisyydessä tästä sai Siltanenkin aikoinaan maistiaisia, kun 90-luvun puolivälissä Eerikkilässä leireillyt silloin Jutta Rautiaisen komennossa taistellut naisten maajoukkue otti mittaa silloisesta Forssan edustusjalkapallosta (A-Futis). Kentällä nähtiin tuolloin allekirjoittaneen lisäksi keskikentällä kenties kaksi Forssan menestyneintä jalkapalloilijaa; Risto ”Rimbo” Rosenberg ja Jani ”Siido” Sipilä, hienoja miehiä molemmat. Kentällä nähtiin niin ikään naismaajoukkueen kokoonpanoon edelleen kuuluvat Laura Kalmari-Österberg ja Anne Mäkinen.