Henkisen alan sekatyömies ja johtaja herra Siltanen oli viime viikolla vuodepotilaana ja selässä oli sellainenkin noidannuoli että oksat pois. Vanhuus ei tule yksin. Siinä siis syy miksi viime viikolla otteluraporttia ISB-ottelusta ei Fosun sivuilla ole Siltasen kynästä nähty, vaikka sitä jo jotkut tahot kovasti ovat kaivanneetkin. Nyt kuitenkin Siltanenkin on palannut ruotuun ja pääsipä Siltanen reilun viikon lepäilyn jälkeen itsekin tällä viikolla piipahtamaan rautaliigajoukkueen treenien tiimoilta kaukalossa tiistaina. Pieni luova tauko pelailuista on takana, mutta moni asia oli täysin samalla lailla kuin ennenkin; laukaus oli kuin mansikin lempeä henkäys eli ei lähtenyt mihinkään, muut olivat kentällä nopeampia, ja monissa harjoituksissa oli pihalla kuin lumiukko. Lisäksi Siltasen mailan hovikäyristäjä "Leo Eläin" oli säätänyt uuteen lapaan sellaisen peilin että on edes turha kuvitella saavansa aikaan mitään muikkuverkkoa matalampaa laukausta. Jo alkulämmittelyn jälkeen happojen määrä oli lähes kolossaalinen. Ihan kuin olisi ollut ensimmäisissä treeneissä, ikinä.

Mutta se Siltasen hapokkaista pohkeista ja asiaan. Forssalaisen salibandyn lippulaiva eli Forssan Suupparien edustusjoukkue käväisi 30.1. Pohjanmaalla ISB:n vieraana ja maalintekotalkoot päättyivät lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Suuppareiden 10-14 voittoon. Laitila ja Kauppi olivat elementissään Ilmajoella ja miehet kirjauttivatkin runsasmaalisessa ottelussa itselleen komeat henkilökohtaiset tehot. Samanlaista maalien ilotulitusta tuskin tullaan näkemään lauantaina 13.2. Fosun viimeisessä vierasottelussa, kun vastaan asettuu täysin eri luokkaa kuin Ilmajoen karpaasit oleva Blue Fox.

Blue Fox on erityisesti kotonaan osoittautunut Fosulle todella hankalaksi vastukseksi ja helppoa ei tule olemaan varmasti lauantainakaan. Omat haasteensa otteluun tuo tietysti pitkä bussissa istuminen sekä yleensä varsin runsaslukuinen ja fanaattinen kotiyleisö. Siltanen teki kunnon journalistin tavoin hieman taustatyötä ennakkoa varten ja käväisi Blue Foxin sivuilla, mutta koska ruotsinkielen taito rajoittuu lähinnä muutamaan alatyylin ilmaisuun ei sieltäkään juuri apua tullut. Sen verran Siltanen kuitenkin sai selvää, että ennakossa hehkutettiin kovasti Fosun otteluiden olevan varsin runsasmaalisia ja että Juha Laitilan nimi on ymmärretty laittaa muistiin myös Uusikaarlepyyssä. Ennakossa Laitilan lisäksi mainitaan Fosu-legenda Petri Mäkeläinen, Tammelan korskea ori Kari Kauppi ja Aaltosen veljeksistä nuorempi eli Tomi Aaltonen. Blue Foxin puolelta mainitaan sellaiset pelimannit kuin Johnny Ojala, Jori Isomäki, Kim Nyström ja Mikael Enlund. Lauantain ottelu käynnistyy komeissa puitteissa Uusikaarlepyyn tähtihallissa klo 16.00.