Forssan Jalkapalloklubi aloitti kautensa kolmosdivisioonassa tappiolla, sillä Tampereen Kaukajärvellä 18.4. pelatussa ottelussa Peli-Toverit oli lopulta parempi lukemin 4-3. FJK johti peliä toisella puoliajalla jo kahdella maalilla, mutta joutui lopulta taipumaan kotijoukkueelle aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä. Voittomaalin sarjanousija TP-T viimeisteli klubin verkkoon 88. minuutilla.

Sää ottelupäivänä oli siinä määrin viheliäinen että hyytävä viima kentän laidalla iski luihin ja ytimiin yhtä kipeästi kuin HIFK:n tippuminen HPK:lle jääkiekon pleijareissa muutama viikko sitten. Ottelun lopputulokseen FJK:n valmentaja Joona Murtolahti ei varmastikaan ollut pelin jälkeen tyytyväinen, sillä klubi ei kyllä ollut sunnuntaina parhaimmillaan, niin sekaista, ponnetonta ja mielikuvitusköyhää peli ajoittain oli. Tampereen Peli-Toverit kuuluu ilman muuta siihen kastiin jolta pisteet olisi otettava mukaan.

Ottelun alussa FJK:n liike ei ollut sillä tasolla mitä sen olisi olettanut olevan kolmosdivaritasolla ja niinpä kotijoukkue menikin aluksi ottelussa johtoon. Maalin jälkeen kuitenkin forssalaislegioona sai juonesta kiinni. FJK tasoitti ottelun lukemiin 1-1 ja maalin viimeisteli päällä, ei ehkä kentän kookkain, mutta varmasti yksi sähäkimmistä pelaajista, Pekka ”Pirlo” Karjalainen melkoisen härdellin päätteeksi. Toisen jakson alussa jatkoi FJK siitä mihin ensimmäisen lopetti ja peli kulki kohtalaisen mallikkaasti. Onnettaren ja Peli-Toverien maalivahdinkin avustamana klubi siirtyi 1-2 johtoon, kun pallo kimposi Ivo Dankovista verkon perukoille. Muutama minuutti myöhemmin FJK siirsi lukemiksi jo 1-3 rangaistusalueen reunalta alanurkkaan suuntautuneella laukauksella. Maalin viimeisteli pääkaupunkiseudulla vähäiselle peliajalle jäänyt Auror Zadrina, joka pyyhkinee viiksiään makoisan pommin jälkeen vielä pitkään. Tämän jälkeen kentällä ei ollutkaan enää kuin yksi joukkue. FJK oli täydellisesti purjeissa ja liike ja järki tuntui kadonneen kuin tuhka tuuleen. Peli-Toverit pyöritti peliään keskikentällä mielin määriin ja niinpä kotijoukkue onnistuikin tekemään peräti kolme maalia korjaten lopulta runsasmaalisessa ottelussa pisteet mukaansa. Kylläpä oli murheelliset 20 minuuttia!

Allekirjoittanut oli pakotettu hyisessä viimassa seuraamaan ottelua autosta käsin, mutta eniten ”autoraati” jäi kaipaamaan pallollista kontrollia tai oikeastaan sitä ettei sitä ollut. FJK:n peli menee usein etenkin vastustajan luodessa painetta räiskimiseksi ja pallon päämäärättömäksi purkamiseksi. Oman pelin hajoaminen ja ”sekoaminen” näkyy sitten lopulta tulostaululta päästettyinä maaleina. Neljä päästettyä maalia on ehdottomasti liikaa jalkapallossa. Lisäksi viikonloppuna hämmästystä herätti Mika Filpun haparointi korkeissa palloissa. Yleensä Filppu on varsin varma näissä tilanteissa, mutta liekö kova tuuli sitten tehnyt tempposet… Asennetta pelaamisessa ja etenkin kaksinkamppailuissa jäi myöskin ainakin allekirjoittanut kaipaamaan ja seuraavassa ottelussa onkin asenteen syytä olla, ja varmasti onkin täysin eri tasolla, kun vastaan asettuu lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Valkeakosken Koskenpojat.