Eilen 2.6. Forssan Jalkapalloklubi käväisi pyhäpäivän ratoksi Parolassa ja hienossa säässä käydyssä kamppailussa kotijoukkue ParVi oli tyly isäntä vieden ottelun nimiinsä lukemin 4-2.

Parolan pallokentältä kantautuneiden viestien perusteella FJK oli hyvin mukana avauspuolikkaan, mutta toisella jaksolla FJK:n piiputtaessa kenttätapahtumista komennon otti kotijoukkue. Toisella puoliajalla FJK oli pahasti köysissä niinpä Parvi veikin puoliajan nimiinsä 1-3. Ottelutapahtumiin nähden varsin oikeutetusti sarjapisteet siis Parolaan.

HUUHKAJAT MIXUN KOMENNOSSA SAN MARINON KIMPPUUN

Huuhkajat saavat vastaansa tänään perjantaina 3.6 heikkokuntoisella Serravallen Stadio Olimpicon nurmella jalkapallon lilliputtimaihin kuuluvan San Marinon. Ottelu alkaa klo 21.30 ja ottelun televisioi suorana Yleisradio.

Jälleen kerran Suomen A-maajoukkueella olisi edessä ”pakkovoitto” jalkapallon lilliputtimaalta, mutta useastipa Suomelle ovat vaikeuksia tuottaneet nämä ns. jalkapalloilun pikkumaatkin. Illan ottelussa keskeiseksi nousee miten Mixu Paatelaisen miehistö onnistuu murtamaan San Marinon sumppupuolustuksen. Baxterin alaisuudessa Suomi pelasi Hodgsonin viitoittamalla tiellä puolustusvoittoisesti pääsääntöisesti ryhmityksillä 4-2-3-1 tai 4-4-1-1. Paatelainen on kuitenkin päättänyt lähteä muuttamaan taktiikkaa pelaavampaan suuntaan ja käytännössä tämä tarkoittaa rohkeampia nousuja puolustuspään pelaajilta.

On toki kunnioitettavaa Paatelaiselta pyrkiä pelaavampaan pelitapaan, mutta siinä piilee toki myös riskinsä. Mitä luultavammin Suomi tulee pitkälti pelaamaan (ainakin Kilmarnockissa MiXu käytti paljon ryhmitystä 4-3-2-1) ns. joulukuusi-ryhmityksellä. Entä löytyykö Suomelta riittävän tasokkaita kansainväliseen tempoon kykeneviä pelaajia, jotta kyseisellä ryhmityksellä voidaan pyrkiä pelaamaan? Kyseinen taktiikkahan vaatii nousevilta laitapuolustajilta paitsi kovaa juoksukuntoa myös taitoa. Tällaiset ominaisuudet täyttää maajoukkueesta laitapuolustajien osastosta vain Moisander ja ehkä Lampi, mutta ajoittain laitapuolustajan tonttiakin hoidellut kapteeni Petri Pasanen esimerkiksi tuskin kyseiseen rooliin kykenee. Mielenkiintoista onkin nähdä kenet Paatelainen nimeää aloituskokoonpanoon puolustuslinjaan ja kuka nähdään keskikentällä. Keskikentältä tänään ovat poissa ainakin juoksuvoimainen Porokara, kokenut Litmanen ja erinomaisen pelikäsityksen omaava Roman Eremenko, joten Eremenko juniorilta, Heikkiseltä, Väyryseltä ja kumppaneilta vaaditaan puolustuspelin lisäksi nyt vahvaa pallollista roolia.