Torstaina 10.9. vuonna 1913 (ns. Vanha Alku jo vuonna 1902) perustettu Forssan Alku jatkaa harjoitusotteluiden sarjaa ja vastaan asettuu Rehti-Areenan loisteputkilamppujen kelmeään loisteeseen YSÄ, Ypäjältä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran harjoitusottelun merkeissä maanantaina 7.9. ja ottelun perusteella voimasuhteet joukkueiden välillä tulivat kohtalaisen selviksi. Maalintekoharjoitus Ypäjällä päättyi murskalukemiin 1-8.

Maanantaina "alppikylä" Vieremän oma Erkki Metsola, Joonas Rautanen, oli Ypäjän "bingohallissa" hirmuisassa lyönnissä ja isoa tonttia Rautzille on tarjolla varmasti myös tänään. Kovan työmoraalin omaava Mikko Kostiainen oli Rautasen tavoin oivallisella pelihuumorilla liikkeellä Ypäjän "kylpyammeessa" ja kun Mikko "Richie" Helinkin sai maalitilinsä auki jo tässä vaiheessa kautta on selvää että ratkaisijoita tulee tällä kaudella löytymään laajalla rintamalla. Oivallisella pelipäällä edellä mainittujen lisäksi hevospitäjän salibandyestraadilla olivat Pattayalla rautaisen peruskunnon hankkinut Timo Huusela, Kaukjärven kurko Marko Jakonen, Alun oma Al MacInnis Jarkko Mäkelä ja tryoutilla Alussa oleva Janne "Koukku" Korpela.

Vaikka Alku olikin maanantaina tuloksellisesti selvästi niskanpäällä sai YSÄ luotua runsaasti vaarallisia tilanteita Alun maalille eikä lopputulos sinänsä anna oikeutta YSÄlle. Etenkin ypäjäläisremmin ykkösvitja on alati vaarallinen ja niinpä Alun ei suinkaan pidä lähteä illan otteluun puolilla valoilla, vaikka etukäteissuosikin viittaa kantaakin.

Torstain peli pelataan isolla kentällä Rehti-Areenalla ja niinpä ottelu on täysin eri peli kuin Ypäjällä. Lisämielenkiintoa illan otteluun tuo Ypäjältä saapuva hevostyttökannustusjoukko (Huuselan faniryhmä) ja se tosi seikka että osa Alun joukkueesta on yhä tryoutilla ja mm. Jani Keinäselle illan kamppailu on debyyttiottelu Alun paidassa.