Siltasen Juttutupa sisältää tarinoita ennen julkaisemattomista novellikokoelmista. Tarinoita ei ole viimeistelty, joten niissä saattaa esiintyä kirjoitusvirheitä. Nettitussilla väritetyissä tarinoissa liikutaan välillä hyvän maun tuolla puolen joten ohjeistukseksi lukijoille voikin vain sanoa, ”Älä ota sitä vakavasti.” Jos pidit Juoppohullun päiväkirjoista todennäköisesti pidät tästäkin. Kopiointi on ehdottomasti kielletty.

 

RIEMULOMA PATTAYALLA

 

OSA 2/5 : KYLMÄSTÄ LÄMPIMÄÄN

 

Abba ja Mika olivat sopineet saapuvansa omia teitään Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kentällä heidän oli määrä tavata irkkupubi Oak Barrelissa, paikassa, jossa jokaisen suomalaisten junttituristuristin tuli ottaa yhden kaljatuopposen ääressä se pakollinen Facebook-matkapäivityskuva. Abba koki pientä lentopelkoa ja lääkkeeksi tähän oli serkkupoika, Juha ”Jylppy” Törnqvist, ehdottanut napakkaa känniä. Abba olikin odotellessaan Mikaa tehnyt työtä käskettyä ja olikin kiskonut mukia helttaan jo tovin kun Mika saapui Tikkurilassa asuvan isäpuolensa luota lentokentälle. Tikkurilassa ilmeisesti sijaitsi jokin salaperäinen aikakone, sillä Mika oli lukinnut itsensä tukevasti 80-luvulle leikkauttamalla siilitukan. Jätkähän näytti ihan kynsiharjan ja Dolph Lungrenin risteytykseltä! Miten ja miksi, heräsi kysymys, mutta Abba jätti kysymykset kysymättä ja keskittyi oluen kumoamiseen.

 

Sama tahti bissen juonnin suhteen jatkui Abballa lentokoneen puolella ja välillä Mika sekä lentoemännät joutuivat jo tuupputtelemaan miehen keskikaljalla läträämistä. Lopulta Mikakin innostui nauttimaan muutaman ohrapirtelön ja pian olikin matkustamossa jo ilo ylimmillään eikä Abbaakaan jännittänyt turbulenssin kourissa vaappuvassa koneessa tippaakaan. Abba ja Mika olivat kiskoneet märkää onttoon jalkaan kutakuinkin kymmenisen tuntia kun lentokone lopulta lentokone laskeutui Suvarnabhumin kansainväliselle lentokentälle.

 

Mika ei ollut aikaisemmin koskaan käynyt ulkomailla joten vanhempiensa kanssa Ruotsin aluevesillä höyrylaiva Ukko-Pekan kanssa nuoruudessaan piipahtanut Abba oli kaksikosta se enemmän maailmaa nähnyt ja siten hänen osakseen lankesi tietyllä tapaa matkanjohtajan rooli. Niinpä "tärkeimmät" päätökset liikkumisen yms. suhteen teki Abba. Abban, tämän kuuluisan globetrotterin, mielestä turvallisinta oli turvautua tässä kohtaa taksiin ja niinpä Abba vinkkasikin taksisuharin luokseen.

 

Matka Chonburin provinssissa sijaitsevaan Pattayan kaupunkiin kesti lentokentältä liki kaksi tuntia ja maksoi 1000 bahtia. Matkalla taksikuski alkoi jossain kohtaa kysellä kiinnostaisiko turisteja pum-pum… johon Mika vastasi samantien etteivät häntä ja hänen kaveriaan ammuskeluhommat kiinnostaneet, vaan että hän olivat tulleet Pattayalle pelkästään lomalle ja pitämään hauskaa. Abba ja Mika olivat yhtä mieltä siitä, että Isis ja Al Qaida saisivat hoitaa ne paukuttelut.

 

Taksissa oli hiostavan kuuma, joten Pattayan kaupunkiin saavuttua Abba pyysi auttavalla englanninkielellään kuljettajaa pysäyttämään erään mukavannäköisen kuppilan viereen. Abba tilasi pojille Singha-merkkiset oluset ja ennen kuin Abba oli ehtinyt ottaa siemaustakaan pullosta istuutui poikien kanssa samaan pöytään kaksi erittäin viehättävän näköistä thai-tyttöä pienen pienissä minihameissa, jotka muistuttivat ehkä enemmän vyötä kuin hametta. Olipas kerrassaan ulkoilutettavan näköisiä yksilöitä tuumivat pojat. Turhaa ei erilaisissa matkailulehdissä oltu hehkutettu paikallisten naisten koreata ulkomuotoa, saati vieraanvaraisuutta.

 

Thaimaassa todella osattiin ottaa turistit kauniilla tavalla vastaan. Tytöt eivät olleet kovinkaan vanhoja, mutta koska he notkuivat baarissa arvelivat pojat tyttöjen olevan täysi-ikäisiä, mitä se sitten Thaimaassa tarkoittikin. Tytöt osasivat todella tehdä Abban ja Mikan olon tervetulleeksi, sillä kuin oli ehditty vaihtaa montaakaan sanaa alkoivat tytöt mukavalla tavalla hieroa reisien sisäpintaa ja hartioita. Kylläpä pitkän ja raskaan lennon jälkeen pieni hieronta tekikin terää.

 

Poikien juotua juomat ja aikansa hinkattuaan poikien nivusia kertoivat tytöt, että he työskentelivät ravintolassa tarjoilijoina. Tytöt pyysivät pientä rahasummaa jotta voisi toimia Abban ja Mikan oppaina ja esitellä kaupunkia. Poikien mielestä ajatus oli kerrassaan mainio. Vielä tässä kohtaa oli epäselvää oliko hemaisevien tyttöjen määrä toimia oppaana ihmisvartalon syvimpiin sopukoihin vai oppaana kaupungin esittelyä silmällä pitäen, mutta yhtäkaikki kättä lyötiin päälle ja matkaan. Abba nappasi tukun taskusta löytyneitä seteleitä enempiä sen laskematta pöydälle josta toinen tyttö kiikutti rahat baarin pitäjälle. Tällä verrattain länsimaisesti ajateltuna pienehköllä rahasummalla tytöt saattoivat pitää töistään vapaata aina seuraavaan päivään saakka.

 

Seurueelle majoitustarkoituksiin passeli hotelli löytyi sopivasti aivan lähistöltä ja sen enempää miettimättä päätettiin yhdessä tuumin varata yhteinen huone, sillä olihan matkalaukut saatava johonkin säilöön. Ennen kuin Abba ja Mika olivat ehtineet riisua kenkiä jaloistaan olivat tytöt jo ilkosillaan ja menossa suihkun puolelle. Abba ja Mika ajattelivat, että kaiketi kyseessä oli thaimaalainen tapa.

 

Abba ja Mika alkoivat purkaa matkalaukkujaan. Hetken kuluttua tytöt tulivat suihkusta pyyhkeisiin kietoutuneina. Tytöt kehottivat Abbaa ja Mikaa myös käymään suihkussa. Thaimaalaiset olivat todella ystävällisiä ja huolehtivat jopa turistien hygieniasta hykertelivät mielessään pojat.

 

Kimppasuihku yhdessä tuntui jotenkin homomaiselta poikien mielestä, mutta maassa maan tavalla tuumivat Abba ja Mika. Poikien palattua suihkusta tytöt olivat molemmat sängyllä peiton alla ja kikattelivat kuin pikku tytöt konsanaan. Tytöt pyysivät Abbaa ja Mikaa sänkyyn viereensä mikä tuntui kyllä kummalliselta olihan kyseessä päivä ja vaikka takana olikin pitkä lentomatka ei poikia juuri väsyttänyt. Abba oli eräästä matkaoppaasta lukenut, että thaimaalaisessa kulttuurissa arvostettiin suuresti Nuru-hierontaa. Oliko tämä kenties jokin osa itämaista hierontatraditiota?

 

Pian Abban vieressä kiehnäävä tyttö kuiskasi Abban korvaan taas tuon mystisen pum-pumin. Abba koitti selittää ettei ollut mikään terroristi, vaan ihan tavallinen turisti, joka oli Thaimaassa ainoastaan työkkärin lomalla. Tyttö hiveli hellästi hieman jo keskikaljan pöhöttänyttä alavatsaa ja pian Abban alakerta alkoi osoittaa elon merkkejä.

 

Abban äiti oli aikoinaan sukupuolivalistusta antaessa maininnut ettei kanssakäymiseen ollut soveliasta ryhtyä ensitreffeillä, mutta tyttö oli todella kaunis ja Abban oli vaikea, lähes mahdoton vastustaa kiusausta. Yläpää käski lopettaa, mutta alapää oli toista mieltä. Abban pyhämäila oli pärähtänyt täyteen juhlakuntoon erogeenisten alueiden stimuloinnista johtuen.

 

Tytön tarjoama kevyt hively tuntui lähes yhtä hyvältä kuin jäätelön syöminen kuumana kesäpäivänä. Ennen kuin Abba oli ehtinyt sanoa sanaakaan olivat tytön huulet jo kietoutuneet nahkanuijan ympärille. Abba tuumi olisiko syytä pukea ylle kuminen varmuusväline, mutta eiväthän herrasmiehetkään kättele hanskat kädessä, oli joskus vaari vainaa todennut aikoinaan. Tätä varsin vastuutonta slogania päätti Abba tällä kertaa noudattaa, niin kova polte palleissa tällä haavaa oli.

 

Maa järisi, mutta ei tällä kertaa Tsunamin johdosta Abban ja Mikan nautiskellessa tyttöjen sorjista vartaloista. Härmän jätkät, Abba ja Mika laukoivat, sotilastermiä lainaten, lippaat tyhjiksi alta aikayksikön ja vieläpä useampaan otteeseen. Parin tunnin nakuttelun jälkeen kämppä muistuttikin enemmän tippukiviluolalta kuin thaimaalaisen hotellihuoneelta.

 

Pienen ”päiväjumpan” jälkeen Abba ja Mika päättivät hieman torkahtaa, mutta poikien herätessä olivat tytöt kadonneet kuin pieru saharaan. Samassa oli kadonnut myös sievoisat summat poikien lompakoista. Hetken aikaa pojat raapivat päitään, mutta totesivat lopulta, että ainahan sitä sanotaan matkailun avartavan...myös lompakoita.

 

**********

Viisiosaisen novellin jatko-osat ilmestyvät nettiin joskus...tai sitten eivät...

 

OSA 3: PATTAYA, AIKUISTEN PUUHAMAA

OSA 4: : IKUISEN VAPUN AUKIO

OSA 5: RAKKAUDEN TYÖKALU