Keskiviikkona 22.9. Rehti-Areenan kirkkaiden valojen alla kohtasivat harjoitusottelun (3*20 min) merkeissä Fosu II ja Forssan Alku ja lopulta ottelussa päädyttiin värikkäiden vaiheiden jälkeen ratkaisemattomaan tasapeliin. Tasoitusmaalin Alku viimeisteli Mikko ”Izmir” Vihreäsaaren toimesta pelikellon näyttäessä aikaa 59.27.

Ennakkoasetelmat otteluun lähdettäessä olivat sen suuntaiset, että teknisesti taitavampi  Fosu tulisi hallitsemaan palloa ja Alku tulisi panostamaan vastahyökkäyksiin ja pitkälti käsikirjoituksen mukaan ottelu lopulta myös eteni. Molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja myös lisämaaleihin, mutta osin taidon ja onnettarenkin avittamana maalivahdit pystyivät pitämään loppunumerot taululla varsin maltillisina.

***

Forssan Alku oli sekoittanut jälleen kerran illan otteluun totaalisesti ketjukoostumuksiaan ja vaikka moni pelimies olikin täysin vieraalla paikalla ei lopputulos ottelussa ollut lainkaan hassumpi. Paikalla olivat lähes kaikki ukot ja poissa rosterista olivatkin ainoastaan Äijälä, Kostiainen, Vesala ja Moisander.

Ottelun ensimmäinen erä nytkähti käyntiin hyvällä temmolla ja ensimmäistä erää hallitsi kotijoukkueen statuksella illan ottelussa operoinut Fosu. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiinkin Suupparien johdossa 2-1. Toisessa erässä peliä dominoi entistä väkevämmin Fosu ja ajoittain näytti siltä, että Alku olisi lähtenyt Ferrarien sekaan moottoritielle Ladalla, mutta kuin ihmeen kaupalla ja osin Alun maalissa erinomaisesti urakoineen Marko Jakosen myötävaikutuksella lähdettiin kolmanteen ja ratkaisevaan erään lukemista 5-3. Kolmannessa erässä Alun puolustus jaksoi kerta toisensa jälkeen edelleen uhrautua joukkueen eteen ja peli alkoikin kääntyä sinnikkäästi ja taitotasoon nähden varsin viisaasti pelanneelle Alulle kotijoukkueen pelaajien tossujen alkaessa painaa. Kolmannessa erässä Alku yllätti varmasti kaikki paikallaolijat pirteällä pelillään ja ajoittain näytti jopa siltä että FoSun mailavirtuoosit olivat hätää kärsimässä. Viimeisen erän Alku veikin nimiinsä 1-3 ja niinpä loppuluvut kirjattiin aikakirjoihin varsin ansaitusti suhteellisen epämääräisestä erotuomaroinnista huolimatta tasalukemiin 6-6.

***

Kun ottelun antia lyödään pakettiin voidaan Alun esiintyneen varsin positiivisesti olihan vastassa tähän astisista harjoitusvastustajista huomattavasti nimekkäin ryhmä. Äärimmäisen kokenut Fosu on täynnä entisiä edustusjoukkueen pelaajia (mm. Henttinen, Into, Paavilainen, Kauppi, Kinnunen, Engman, Orelma, Paju, Kutilainen, Hyytiäinen…) joilta löytyy rutkasti liiga-, divaripeli- ja kakkosdivarikokemusta kun taas Alun riveistä taasen divarikokemusta löytyy ainoastaan yhdeltä pelaajalta (Mäkelä) ja kakkosdivaritasolta seitsemältä (Lumme, Vihreäsaari, Mäkelä, Lehtonen, Helin, Nieminen, Jakonen). Kelpo suoritus siis Alulta, vaikka ajoittain Alku olikin melkoisessa pyörityksessä.