Läntisen pallonpuoliskon jäätävin blogi “Alkuräjähdys” lanseeraa maaliskuun alussa eli tänään 1.3.2010 uuden otsikon nimellä ”Paavolan Pyöveli”. Paavolan Pyöveli avaa sanaisen arkkunsa jatkossa pari kertaa kuussa ja silloin suurennuslasin alla ovat niin salibandyn, jääkiekon kuin jalkapallonkin uutiset ja ilmiöt. Paavolan Pyövelin lisäksi ”Alkuräjähdyksessä” jatkavat tuttuun tapaan ”Siltasen Corner”, jossa keskitytään Fosun salibandyuutisointiin sekä ”Alkunews”, joka kertoo Forssan mediaseksikkäimmän seuran eli Forssan Alun kuumimmat salibandyuutiset ja ”FPS Plaza” sekä ”FJK Online”.
 
BRONZE YOU WIN, SILVER YOU LOSE
 
Suomen kiekkoleijonat eivät onnistuneet kaatamaan Jenkkejä ja niinpä Suomen oli tyytyminen Vancouverissa pronssiotteluun. Yhdysvaltoja vastaan ensimmäinen erä oli jotain mitä ei ehkä kukaan odottaisi näkevänsä tällä tasolla. USA vei ja Suomi vikisi. Koko leijonamiehistö oli tyrmäävän alun jälkeen niin horroksessa ettei koko otteluun sinivalkoinen legioona onnistunut löytämään enää kunnon rytmiä. Yhdysvaltoja vastaan ottelun ainokaisen viimeisteli koko turnauksen ajan kohtalaisen pimennossa ollut Antti Miettinen.
 
Pronssiotteluun leijonat onnistuivat onneksi kokoamaan itsensä ja niinpä Suomi lopulta saalisti Olli ”Päällikkö” Jokisen kahden maalin avittama pronssimitalit. Ottelusta Yhdysvaltoja vastaan ei liene juurikaan analysoitavaa, sillä alun shokki oli siinä määrin lamaannuttava. Onneksi kuitenkin Slovakia-ottelu oli jotain ihan muuta. Ensimmäisessä erässä Suomi pelasi hyvin kunnes taas toisessa erässä alkoi ihmeellinen sekoilu. Viimeinen erä taasen oli parasta Suomea Vancouverin kisoissa, lukuun ottamatta viimeisten minuuttien Slovakkien armotonta myllytystä.
 
Loppuviimeksi kiekkoleijonien tulos oli suorastaan loistava. Suomi ylsi parhaana eurooppalaisena mitaleille jääkiekossa niin miesten kuin naistenkin puolella. Suomi jatkoi erinomaista mitalisarjaansa ja jätti taakseen mm. rakkaan länsinaapurinsa Tre Kronorin ja suuren ja mahtavan itänaapurinsa Venäjän. Mutta miksi esitykset turnauksen ja jopa ottelun sisällä ovat yhtä vuoristorataa? Ja mitä ihmettä joukkueessa tekevät sellaiset herrat kuin Kukkonen ja Pitkänen? Kukkonen oli koko turnauksen pihalla kuin lumiukko niin kiekollisessa kuin kiekottomassakin pelissä eikä Pitkänen juurikaan laittanut paremmaksi. Tosin Pitkänen teki tärkeän maalin Tsekki-ottelussa ja antoi todella tärkeän avaavan syötön Jokisen toiseen maaliin Slovakiaa vastaan. Nämä kaksi välähdystä ei kuitenkaan saa Pyöveliltä anteeksi sitä tosi seikkaa, että Pitkänen oli usein tilanteissa pahasti hukassa ja veti usein vielä sekoiluun mukaansa myös kokeneen Toni Lydmanin.
 
Suomi viimeisteli Slovakia-ottelun viimeisessä erässä 4 maalia, kun kolmessa edellisessä ottelussa (ottelut kunnon kiekkomaita vastaan (Ruotsi, Tsekki, USA)) se oli onnistunut tekemään maaleja vain kolme. Tätä taustaa vasten Suomen viimeinen erä oli siis suorastaan häkellyttävä (tosin syynä Suomen hurjaan rynnistykseen oli Slovakian valmennuksen typerä peluutus, sillä Slovakia peluutti lähes koko ottelun kahta kentällistä ja arvatenkin tuossa temmossa jopa huippupelaajat väsyivät).
 
FINNISH FLASH
 
Vancouverin pronssiotteluun päättyy yhden suuren suomalaisen kiekkotaiturin ura leijonissa. Kyllähän Jari Kurrin saavutukset suomalaisen kiekkoilun ”pioneerinä” NHL:ssä ovat kiistämättömät, mutta kyllä modernin jääkiekkoilun kirkkain suomalaistähti ainakin Pyövelin papereissa on joka naisen unelmavävy Teemu Selänne. Selänteen saavutukset suomalaiskiekkoilussa hakevat vertaistaan niin seuratasolla kuin maajoukkueessakin, vaikka Teemu ei olekaan kaikissa mahdollisissa karkeloissa ollutkaan maajoukkueen mukana, esim. Ville Peltosen tavoin. Pyöveli kiittää ja kumartaa. All heil the King!