Forssan Alku aloitti torstaina 3.9. harjoitusotteluiden sarjan ja kauden ensimmäisessä "virallisessa" ottelussa "sosialistisista aatteista" voimaa ammentava Alku sai vastaansa Urjalan. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Urjalalle 4-5.

Ketjuviisikot oli Kölli jälleen kerran laatinut saunassa Puistometsän uumenissa eikä hassumpia vitjoja ollut Kölli tällä kertaa laatinutkaan. Hyökkäysketjut olivat Valtanen - P.Mäkelä -Nieminen, Rautanen - Kostiainen - Leino, Huusela - Malmström - Holstikko. Puolustuspäässä pakkiparit olivat Pa.Lehtonen - Takala ja Pe.Lehtonen. - J.Mäkelä.

Ottelu lähtiin käyntiin räväkästi ja jo ensimmäisessä vaihdossa Hill Street Blues fetissin omaava Pasi Lehtonen tarjoili mainion poikkarin Niemiselle joka sivalsi suupin sivurautoihin. Alku hallitsi suvereenisti ottelua ja maalinteon aloittikin Alku, kun oivallisen karvauksen jatkumona pallo päätyi Valtaselle joka rankaisi entistä seuraansa niittaamalla 1-0 maalin etukulmasta. Toisessa maalissa kaukalossa oli sama kentällinen, tällä kertaa syöttäjänä toimi P.Mäkelä ja maalin viimeisteli komealla takanurkkaan suuntautuneella laukauksella konkari Nieminen. Sitten tapahtuikin taas jotain perin ihmeellistä. Peli oli täysin Alun hallussa, mutta jostakin syystä Urjala päästettiin mukaan peliin ja näytti siltä että Alun hyökkääjien into laskea puolustajien avuksi vaikutti olevan todella olematonta. Ja kun tossu alkoi selvästikin hyökkääjillä painaa ja ote pelaamiseen oli muutenkin lepsu niin epäloogisuuden kruunuksi alkoivat myös vaihdot venyä turhan pitkiksi (toisen erän alussa mm. pelikello näytti pelatuksi kahdeksan minuuttia, kun kaikki kolme vitjaa olivat käyneet kentällä kerran). Liekö sitten syynä yli pelaaminen vai väsyminen, mutta nopeassa tahdissa Urjala naputti muutaman komean maalin vastahyökkäyksistä joille maalissa urakoinut Moisander ei voinut kerrassaan mitään niin kuutamolle forssalaispuolustus oli jo pelattu.

Seuraavassa forssalaismaalissa nähtiinkin sitten väkevä puolustustajan nousu joka oli kuin flash back Tapparaikoni Timo Jutilan pelivuosista. Keskialueella P. Mäkelä nappasi reikäpallon ja siirsi sen nopeasti Valtaselle joka levitti hienosti laitaan missä nähtiin hyökkäykseen noussut J. Mäkelä. Jarkko Mäkelä teki mitä tuossa tilanteessa pitääkin eli laukoi pallon verkon perukoille. Komea maali, mutta mitä ihmettä puolustaja J. Mäkelä teki lähes hyökkäyksen kärkenä? No, nämä ovat niitä elämän suuria ratkaisemattomia ja ikuisiksi arvoituksiksi jääviä mysteerejä. Tämän jälkeen Urjala näytti olevan niukasti niskan päällä ja tulostaululla komeilivat lukemat 3-4, kun kentällä nähtiin jälleen jotain täysin odottamatonta. Hyökkäyspään kulmalyönti munittiin oikein urakalla Alun kolmosvitjan toimesta ja Urjala pääsi 3-1 vastahyökkäykseen jonka joukkue hyödynsi taitavasti. Alku ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa ja niinpä 4-5 kavennus syntyi Mikko Kostiaisen toimesta muutama minuutti ennen ottelun loppua. Forssalaiset hakivat vimmatusti tasoitusta vielä loppuhetkillä ja tasoitusmaali jo aivan roikkui ilmassa. Lähimpänä tasoitusmaalia olivat Toni Nieminen ja P. Mäkelä. Sinnikkäästä "kommunistijoukkueen" pyörityksestä huolimatta ottelunpäätöslukemiksi kirjattiin Urjalalle 4-5.

Balsamia haavoihin Alku sai rankkarikisassa jonka forssalaisjoukkue voitti 3-1. Maalit rankkareista tekivät Rautanen, Nieminen ja Pa.Lehtonen. Epäonnisia Alun joukkueesta olivat P.Mäkelä ja Valtanen.