Forssan Jalkapalloklubi kohtaa Toijalan vieraskentällä lauantaina 16.6. ja perinteikkään Valkeakosken Koskenpojat kotonaan tiistaina 19.6. Molemmat FJK:n vastustajat kuuluvat forssalaisten tavoin sarjan keskikastiin, joten ennakkoon voitaneen odottaa suhteellisen tasaväkisiä vääntöjä. Tosin mitä tahansa voi tapahtua, sen on tämäkin kausi osoittanut, kuten viimeaikaiset ottelutulokset PP-70 vs. YlöR (2-7) ja Jags vs. NePa (2-1) antavat ymmärtää. Sarjatilanteen kannalta eletään varsin tärkeitä aikoja, sillä kahdella voitolla FJK vankistaisi asemiaan kummasti, mutta tappiot tarkoittaisivat käytännössä sitä, että sarjan kärki alkaa karata vähän turhan kauas, vaikka sarjaa onkin kosolti jäljellä.
 
TOIJALAN KILTIT POJAT
 
Mitään kovinkaan kummoisia tuntemuksia allekirjoittaneelle suhteellisen tuttu TP-49 ei herätä, mutta Pajulan Vesa on tällä tasolla sen verran liukas pelimies, että miehen liikkeet on forssalaispuolustuksen syytä seurata mediaaninippailijaa tarkemmin. Toijala on pelannut kuluvalla kaudella siistiä peliä ja niinpä joukkue onkin saanut sarjassa toistaiseksi vähiten varoituksia. Varoituksia joukkue on ottanut yhteensä vain kolme, mutta mitään pyhäkoulupoikia FJK tuskin kuitenkaan vastaansa saa. Kotona Toijala tuskin tulee taistelutta pisteitä kenellekään luovuttamaan eihän ravitsemusliike Kruunan ja Klaavan baaritiskille ole menemistä jos pisteet viedään mukaan munattoman esityksen jälkeen. Erikoinen piirre TP-49:n tilastopuolella on, että joukkue on tehnyt yhteensä 14 maalia, mutta niistä vain yhden kotonaan. Omalla pelillään, nojatuen omiin vahvuuksiinsa FJK:lla on kuitenkin mainiot edellytykset napata Toijalasta pisteet kotiin tuomisiksi.
 
KOSSUT KOTONA
 
Tiistaina 19.6. Lamminrannan hornankattilaan, suorastaan samettisen pehmeälle nurmelle, saapuu FJK:n vieraaksi VaKP. Sarjataulukosta forssalaiset ja valkeakoskelaiset löytyvät lähes tasapistein, joten tasaista ottelua voinee povata tästäkin ”rautaliigan” matsista. Kuudessa pelaamassaan pelissä VaKP on kerännyt pisteitä 10, tehnyt maaleja vain kymmenkunta (joista 4 vieraissa). Nuorista miehistä koostuva nippu on napsinut pisteitä suhteellisen tasaiseen tahtiin, mutta totaalisen romahduksen joukkue koki kesäkuun alussa, kun vieraskentällä Loiske nuiji taululle karut lukemat, 9-0. Joko rökäletappio on joukkueessa nollattu?
 
Kotijoukkue FJK on taasen esittänyt piristymisen merkkejä viime aikoina ja takana on kolmen tappiottoman ottelun putki (tosin niistä kaksi tasapeliä). Pikku hiljaa kauden edetessä joukkue on löytämässä omaa peliään ja kun tiedossa on, että joukkue omaa suuren pelaajaringin, tulee se varmasti näkymään sarjan edetessä, loukkaantumisten, poissaolojen kuin korttitilien täyttymistenkin astuessa kuvaan. Menestyksen avaimet ovat siis joukkueella itsellään, mutta kuinka hyvin FJK ne käyttää?