Lamminrantaan saapuu perjantaina 16.7. FJK:n vieraaksi Mansesta Tampereen Peli-Toverit, joka tunnetaan Tampereella nimellä ”Amurin Arsenaali”. Forssalaisjoukkueen pelatessa helteisessä säässä taitojensa edellyttämällä tavalla ei voittajasta pitäisi olla illan kamppailussa epäselvyyttä, mutta tällä hetkellä kotijoukkueen luottamus omaan tekemiseen useista tappioista johtuen on siinä määrin alhaisella tasolla, että Klubi saa tehdä töitä saalistaakseen sarjapisteet plakkariin. Illan kamppailussa pahin vastustaja FJK:lle on siis FJK itse, sillä Tampereen Peli-Toverit eivät ole materiaaliltaan kovinkaan kummoinen joukkue, vaikkakin voitti kotonaan huhtikuun sarja-avauksessa yllättäen forssalaisryhmän lukemin 4-3.
 
FJK on ollut viime aikoina melkoisessa pelillisessä ahdingossa ja etenkin kokeneen Laineen poissaolo takalinjoilta on näkynyt oman pelin organisoinnissa. Puolustuslinjaan FJK kaipaa kipeästi liideriä vaikkakin topparina urakoinut Jarno Hankaniemi onkin hoitanut avaavan topparin tonttia varsin mallikkaasti. Niinikään pallollista dominoijaa, kentän tasapainottajaa ja pelin rytmittäjää kaipaa FJK myös keskikentälle. Keskikentällä on suurinta roolia toistaiseksi kantanut Pekka Karjalainen joka on raatanut viheriöllä esimerkillisesti jääden kuitenkin varsin usein yksin ja vailla tukea. FJK:n ongelma ei ole niinkään puolustaminen, vaan oman pelin rakentaminen ja ongelmat pelin rytmittämisessä sekä aluepelin lainalaisuuksien sisäistämisessä. Keskikentän laitapeliin oivan vaihtoehdon tuo sairastuvalta kuntoutunut Ville Lintula, joka kunnossa ollessaan on linkkinä esittänyt varsin pirteitä otteita. Kärjessä Ivo Dankovin poissaolo illan kamppailusta tulee luonnollisesti olemaan kysymysmerkki, sillä Ivon poissaolo tulee muuttamaan jonkun verran, tai ainakin pitäisi muuttaa, joukkueen pelitapaa. Nyt niitä isoja saappaita olisi taas tarjolla. Löytääkö Klubi eväät nousuun kolmosdivarin hänniltä? Saadaanko oma pää tilkittyä ja helpotettua näin maalinsuulla Mika Filpun pelaamista? Avaako nuori Mika Järvenpää maalitilinsä? Jättääkö Vesa-Pekka Valtonen liikkeellään tamperelaiset kannoiltaan? Nouseeko hurja ilmatilanhallitsija Jarno Kemppainen omiin korkeuksiin muitten tavoittamattomiin? Entä millainen on aina juonikkaan ja kokeneen Kari Vuorisen pelihuumori perjantaina? MIllaisia kuteja lähtee muulinpotkun omaavan Janne Eerikäisen lapikkaasta? Mitkä ovat valmennuskaksikon Murtolahti ja Kinnunen lääkkeet tamperelaisten kaatoon?
 
 
JALKAPALLON MM-KISAT HUIPENTUIVAT ESPANJAN VOITTOON
 
Jalkapallon MM-kisat saivat lopulta arvoisensa päätöksen, kun voittajaksi ylsi varsin oikeutetusti hallitseva Euroopan mestari Espanja, joka kieltämättä pelaa tällä hetkellä erinomaista futista. Hopealle jäi jo kolmannen kerran MM-kisojen historiassa Hollanti ja pronssin nappasi Saksa. Neljänneksi kisoissa kipusi hivenen yllättäen Uruquay, jonka riveistä löytyi myös kisojen paras pelaaja Diego Forlan, jonka otteet turnauksessa olivat suorastaan maagisia. Onnistujia Forlanin lisäksi henkilökohtaisella tasolla olivat mm. Wesley Sneijder, Miroslav Klose, Kevin-Prince Boateng, Thomas Muller, David Villa, Andre Ayew, Maicon , Justo Villar, Andres Iniesta ja Glen Johnson. Totaalisesti jäässä sen sijaan olivat Rooney, Messi, Kaka, Torres ja kenties maapallon suurin itkupilli ja kaunis poika, Christiano Ronaldo.
 
Etelä-Afrikan MM-kisat jäävät ihmisten mieliin hermoja raastavista vuvuzeloista ja heikosta tuomaroinnista. (neljän vuoden päästä on mitä luultavammin mukana myös videotarkistukset?). Kisat jäävät mieleen myös kollektiivisen pelaamisen riemuvoittona. Kentällä eivät juhlineet yksilöt, vaan joukkueet. Kisoissa parhaiten menestyivät vahvaa joukkuetaktiikkaa noudattavat joukkueet ja esimerkkinä tiiviistä ja pitkälle organisoidusta pelaamisesta voi mainita mm. kaikki neljä kärkijoukkuetta. Menestyksen resepti kävi nopeasti selväksi. Tehokas hyökkäys, jota tukee tiivis ja yhtenäisesti liikkuva keskikenttä ja tarkasti roolitettu puolustus. Modernissa jalkapallossa lähes poikkeuksetta (ellei tilanne aiheudu selvästä henkilökohtaisesta virheestä) voittaja on se joukkue jolla on parempi keskikenttä. Tämä kirjoittamaton totuus piti kisoissa enemmän kuin hyvin kutinsa.
 
Hämmästystä kisoissa herätti moni seikka ja sellaiseksi voidaan mainita mm. Argentiinan ja Englannin suhteellisen heikko menestys. Kumpaakin maata veikkailtiin ennakkoon jopa aivan kärkeen, mutta toisin kävi. Argentiinalla oli heittää kisoihin sellainen materiaali ettei paremmasta väliä, mutta ”El Diegolla” ei kyllä ollut pelikirja aivan kansainvälisen tason edellyttämällä tasolla ja samaa voi sanoa Englannin piiskurista, Fabio Capellosta. Maradonalla kisat meni uutta harjoitellessa, mutta Capello on kokenut valmentaja ja Etelä-Afrikassa tiukassa paikassa mies romahti jopa yllättävällä tavalla. Myös Capellon harjoittama pelitaktiikka, pelaajavalinnat ja pelitapa kummaksuttavat kovasti, jos ei muita niin ainakin allekirjoittanutta.
 
MM-Turnaus lähti käyntiin varovaisesti, mutta kisojen edetessä tarjottiin jo katsojillekin draamaa ja dramatiikkaa. Osaltaan penkkiurheilijalle elämyksiä lisäsi uusi Jabulani-kisapallo, joka on ominaisuuksiltaan vähintäänkin hämmentävä. Siltanenkin pääsi heinäkuun alkupuolella Tampereella ”koeajamaan” pallon ominaisuuksia eikä ihmettele yhtään, että kyseinen ”nahkakuula” on saanut osakseen niin paljon kritiikkiä. Jos asioista puhutaan suoraan niiden oikeilla nimillä niin pallohan on suoraan sanottuna täysin paska! Jokainen voi testata pallon itse niin tietää miksi.
 
Etelä-Afrikan MM-kisoista odotettiin Afrikan läpimurtoa kansainväliselle huipulle, mutta sellaista ei vieläkään nähty. Mutta ensi kisoissa Brasiliassa 2014 kaikki voi olla toisin, etenkin kun Kamerun vahvisti uudeksi päävalmentajakseen entisen huippupelaajan Lothar Matthauksen. Vuoden 2014 kisoissa voidaan nähdä mihin saksalainen järjestelmällisyys ja Kamerunlainen luovuus ja leikinomaisuus voivat yhdistettynä yltää.
 
 
SUVIHEINÄ-TURNAUKSESSA KOKEMUS OLI VALTTIA
 
Heinäkuun 9.-10. oli Someron Urheilukentällä jälleen jaossa kultaa ja kunniaa ja kokemus oli lopulta ”höntsäturnauksessa” valttia. Miesten sarjan voiton turnauksessa korjasi nimiinsä somerolais- ja forssalaispelureista koottu FC Africa ja toiseksi ylsi Kaurakedon Kyljys. Kolmas turnauksessa oli AC Steel.
 
 
FORSSALAISIA HELSINKI CUPISSA
 
Helsingissä pyörähti viikonloppuna käyntiin yhteensä 15 000 tyttö- ja poikapelaajaa kokoava Helsinki Cup. Forssan Lehtikin oli noteerannut ”Hesa Cupin” alkamisen ja kyseisessä aviisissa oli mainittu 1997-syntyneiden poikien osallistumisesta turnaukseen. Kyseessähän ei suinkaan ole ensimmäinen forssalaisjoukkue turnauksessa, kuten lehdessä annettiin asia ymmärtää, vaan kyseessä lienee ensimmäinen FJK-nimen alla turnaukseen osallistuva joukkue. Turnaukseen on kyllä Forssasta osallistunut muitakin, mm. 80-luvulla Arvo Mönttisen johdolla ja myöhemmin 77-syntyneet pojat Tapio Virtasen johdolla ja 1983-syntyneet pojat jopa useaan otteeseen eri valmentajien johtamana. Parhaimpaan forssalaissaavutukseen ovat kyseisessä turnauksessa yltäneet 77-syntyneet pojat, jotka aikoinaan pudotuspelivaiheessa tippuivat viime hetken maalilla niukasti Lahden Kuusysille 1-0. Lahtelaisten voittomaalin viimeisteli myöhemmin Suomen Futsal-maajoukkueessa ja Veikkausliigassa Mypan ja FC Lahden paidassakin esiintynyt Niki Helenius.