Tällä viikolla varmasti suurimpia kiinnostuksen aiheita mediassa ovat olleet Forssan Alun treenimatsit sekä se ketä BB-Benkku ”haaremissaan” duunaa. Kaikkia meitä tietysti kiinnostaa se saako tältä Vantaan simasuulta nahkanuijaa kuluvan viikon aikana Liana, Netta, Kaisa vai Veera? Vai kenties kaikki? Enää odotetaankin vain sitä koska Lothar värvää tämän koko kansan puppelipojan pornotalliinsa. Joo, mutta sitten tärkeämpiin asioihin, eli Alun peliraporttiin.

*****

STAGA OLI ASKELEEN EDELLÄ

Eilen tiistaina 13.9. Alku aloitteli kauttaan harjoituspelien muodossa ja vastaansa tämä kommunistista manifestia yhtenä toiminnan kulmakivenään pitävä Forssan Alku sai toisen forssalaisjoukkueen, eli Stagan. Sitten viime vuoden Staga on vahvistunut merkittävästi ja niinpä treenimatsin voitto kirjattiinkin itse asiassa varsin oikeutetusti valkopaidoille. Voitto illan ottelusta heltisi lopulta värikkäiden ”tanssahteluiden” jälkeen Stagalle jalkapallotuloksella 0-1.

*****

Kauden ensimmäiseen treenimatsiin Alku oli saanut jalkeille lähes kolme kentällistä kenttäpelaajia ja myös Staga oli liikkeellä lähes koko materiaalin voimin. Staga on kesän aikana saanut riveihinsä oivallisia vahvistuksia Kanta-Hämeen Akatemian pelaajista ja niinpä joukkue olikin päättänyt pitää vauhtia ja karvata ylhäältä heti alusta saakka kahdella miehellä. Kova karva on ollut aikaisemminkin Alun rotevalle, mutta ei niin liikkuvalle puolustukselle myrkkyä, ja niin tälläkin kertaa. Etenkin avauspelissä kova karvaus tuotti hyökkäykseen lähdöissä suuria ongelmia. Ottelun ensimmäisessä erässä Alku oli enemmän kuin nesteessä ja oikeastaan vain Marko ”Jaco” Jakosen loistavat torjunnat pitivät ”kommunistijoukkueen” mukana pelissä.

Stagan hallinta jatkui myös toisessa erässä vaikkakin erän loppua kohden myös Alku alkoi saada kiinni juonesta. Aivan erän lopulla Alulle oli jopa tarjolla tasoituksen paikka rankkarin muodossa, mutta parrunpätkäksikin ajoittain kutsuttu Mäkelä ei onnistunut ohittamaan erinomaisesti maalinsuulla pelannutta Riku Ylösmäkeä. Myöskään rankkarin jälkeisellä ylivoimalla ei Alku onnistunut rikkomaan kuparista.

Viimeiseen erään mentäessä vanhojen alkupelaajien jalatkin olivat lopulta lämminneet ja päätöserä olikin alkulaisittain tarkasteltuna pelin parasta antia, vaikkakaan systemaattisia hyökkäyksiä puutteellisesta kenttätasapainosta johtuen Alku ei onnistunutkaan luomaan. Viimeisessä erässä mentiin rajusti päästä päähän ja Alun vanha perisynti eli pallon yletön kuskaus alkoi taas muistuttaa olemassaolostaan. Pitkät kuljetukset ja keskialueen kohtalokkaat pallon menetykset ovat niitä asioita, jotka saavat varmasti jokaisen penkinpäässä olevan koutsin ohimoille vähintäänkin nuuskapallon kokoisia hikikarpaloita ja pallon liikuttelun tärkeydestä muistutti varsin aiheellisesti pelin jälkeen joukkuetta myös joukkueen piiskuri Petri ”Kölli” Lehtonen. Forssan Alun terhakkaasta loppuminuuttien painostuksesta huolimatta loppulukemat siis Stagalle 0-1.

*****

TÄSTÄ EI OLE KUIN YKSI TIE, YLÖSPÄIN

Itse ottelusta ei juurikaan jäänyt kerrottavaa jälkipolville, peli oli juurikin sen näköistä mitä ensimmäisessä harjoitusottelussa saattoi sen kuvitella olevankin. Yhtenäinen karvaus, viisikkopeli, pallollinen peli ylipäänsä ja maalinteko olivat jälleen kerran niitä osa-alueita joissa jäätiin liikkeen lisäksi eilen vastustajasta jälkeen. Vauhtia ottelussa kyllä riitti ja mikäs varsinkin Stagan sitä oli pitäessä, kun rosteriin oli liittynyt puolenkymmentä vikkeläjalkaista junnua, jotka ovat treenanneet kesän Fosun edustusjoukkueen kanssa, jolla pelitempo on Kannoston vaatimustason tuntien hurja. Kun junnuihin vielä lisätään muu Stagan pelaajanippu sekä tolppien välissä urakoiva kelpo kassari Riku Ylösmäki voidaan todeta, että Stagalla on koossa tälle kaudelle ihan aikuisten oikeasti käytössä hyvä pelaajamateriaali.

Forssan Alku oli ottelussa kokonaisuutena vaisu ja peli etenkin ensimmäisessä erässä Stagan pelaajien oivallisesti vaihdellessa paikkaa, oli tahmeaa mutta kyllä Alullakin oli omat paikkansa vaikkei ihan laatupaikoille punanutut päässeetkään. Paremmalla viimeistelyllä Alku olisi kuitenkin hyvinkin voinut käydä kihauttamassa pari-kolme nyyttiä. Hienouksia peli ei Eerikkilään saapuneelle vähälukuisalle yleisölle tarjonnut, mutta nähtiin ottelussa kuitenkin jokunen lupauksia herättävä valonpilkahduskin; Tero Suvanto teki töitä tuttuun tapaan isolla sydämellä ja Mikko ”Darra” Syrjälä näytti kaikille mistä aito alkumies on tehty ja otti Puolukkatien hidalgon, ex-kiekkoiljan, Joni Virtasen karhumaiseen syleilyyn maalineduskahakassa niin että siinä saivat maalipuutkin kyytiä. Liekö sitten isoveli Jussi tai Lepolan veljekset aikoinaan hiekkalaatikolla Kaikulassa opettaneet moisia otteita, mutta selvää oli ettei ”Darra” ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä eikä ”tanssiin kutsuun” tarvinnut kahdesti käskeä. Joka tapauksessa Syrjälästä saa Alku oivan pelotteen Jari ”Olmi” Lehden lisäksi fyysiseen peliin. Ja jottei peliraportti olisi lähes pelkkää synkistelyä niin nähtiinpä pelissä muutama maukas kuviokin ja näissä pääarkkitehtina toimi Lounais-Suomen intohimoisimpiin kalamiehiin lukeutuva KP Lumme, joka muutenkin kunnostautui pelissä etenkin ennakkoluulottomana karvaajana ryöstäen pelivälineen muutamaan otteeseen hienolla tavalla Stagan puolustuksessa muilta osin pallovarmasti esiintyneeltä Jarkko ”Jake” Tuomolalta. Positiivia näyttöjä edellä mainittujen lisäksi kentällä tarjosi myös väkivahva Jarkko ”Mäksä” Mäkelä, joka esitteli ottelun viimeisessä erässä sellaisen takalistotaklauksen, josta itse Jarmo ”Maukka” Kuusistokin olisi kateellinen. Vieläkin taitaa Mäksän taklauksen kohteena ollut nuori Stagapeluri miettiä, että mikä ihmeen juna tai rekka lonkkaan osui???