Lauantaina 21.5. FJK:n vieraaksi Forssan Urheilukentälle saapui yksi sarjan hännänhuipuista, Leki. Sarjataulukon hännillä majaileville joukkueille, sekä Lekille että FJK:lle,  iltapäivän kohtaaminen oli sarjatilanteen huomioiden äärimmäisen tärkeä ja vaikka FJK:n kokoonpanosta tiedettiinkin puuttuvan usea avauskokoonpanonpelaaja oli luottamus siihen, että pisteet jäisivät Forssaan kova.

*****

Ensimmäinen puoliaika kauniissa joskin varsin tuulisessa säässä pelatussa ottelussa ei juuri visuaalisesti sykähdyttäviä hetkiä suhteellisen harvalukuisalle yleisölle tarjonnut. Kumpikaan joukkueista ei saanut oikein otetta pelistä ja niinpä puoliaikaa leimasivatkin lukuisat harhasyötöt puolin ja toisin. Tauolle lähdettiinkin ottelutapahtumiin nähden oikeudenmukaisista lukemista 0-0.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue Leki tuli väkevästi ja niinpä jakson ensimmäiset kymmenisen minuuttia vietettiin pääasiassa FJK:n kenttäpuoliskolla. Leki vyörytti useita vaarallisia tilanteita kohti veteraanimaalivahti Pasi ”Leku” Lehtosen vartioimaa maalia, mutta useiden pelivuosien ja hiusmuotoilutuotteiden kyllästämä Lehtonen onnistui kuin onnistukin pitämään maalinsa painostuksen alla neitseellisenä.

Leki onnistui kovan painostusjakson aikana luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja ja kerran vierailijat onnistuivat laittamaan nahkakuulan jo maaliinkin, mutta maali hylättiin oikeutetusti, sillä peliväline kävi kulmapotkussa päätyviivan väärällä puolella. Ylärimaa lähemmäksi lempääläläiset eivät kuitenkaan päässeet ja pikku hiljaa FJK:kin alkoi saada otetta pelistä saaden luotua muutaman ihan kelpo maalintekopaikan. Se tärkein eli maali jäi kuitenkin puuttumaan.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen jakson tavoin pääasiassa tasaista pelailua keskikentällä ja ainakin useimmat katsojat alkoivat jo uumoilla viimeisten peliminuuttien lähestyessä, että nähdäänkö ottelussa maaleja ensinkään, mutta yhtäkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta tuomittiin melkoisen mitään sanomattomasta tilanteesta Lekille rankkari (mikäli allekirjoittanut näki oikein taisi jotain pientä kontaktia olla maalinedustalla Joona Murtolahden toimesta). Pelikello näytti pelatuksi ajaksi tuolloin n. 88 minuuttia ja hyviä otteita maalipuiden välissä esittänyt Lehtonen joutui antautumaan. Viimeiset minuutit FJK koitti vimmatusti lyödä painetta Lekin päätyyn, mutta kun sitä painetta ei oltu saatu sinne kunnolla 90 minuutin aikana niin ei siihen kyetty enää todenteolla viimeisillä minuuteillakaan. Harmittavasti pisteet viime hetken rankkarilla siis vieraille 0-1.

*****

Kotijoukkueelta puuttui ottelusta useampikin profiilipelaaja, mutta vaikka joku saattaakin tästä pahastua on FJK:n peli tällä hetkellä pahasti umpikujassa. Oikeastaan yksi harvoista ottelun valopilkuista nähtiin kun toista jaksoa oli pelattu noin 20 minuuttia, kun rähinäremmiä kädessään kantanut ja yritteliäästi pelannut Jarno Kemppainen otti olkapää olkapäätä vasten pallon sekä miehen tilanteesta pois ja vieläpä täysin oikein. Tuollaisia kaksinkamppailujen voittoja olisi suonut näkevänsä ottelussa enemmänkin.

FJK on kolmessa viimeisessä ottelussaan kohdannut IV divarin ennakkoon heikoimmiksi kaavaillut joukkueet; KaVon, Laven ja Lekin ja tuloksena on yksi voitto ja kaksi tappiota. Nyt kaivataan isoja tekoja, jotta homma saadaan kuosiin ja suunta käännettyä. Toivoa ja uskoa on siis löydyttävä jatkossa, ja paljon.