Palloilusarjojen siirtyessä joulutauolle lienee paikallaan luoda pikainen katsaus menneeseen ja tulevaan. Markkinatalousvoimien kyllästämässä maailmassa on elämä pirstottu vuosineljänneksiin, mutta Siltanen on siinä mielessä vanhan liiton mies ja uusiin hömpötyksiin tympääntynyt vanha gubbe, että kvartaalitaloudelle Siltanen näyttää tylysti middle fingeriä ja lyö läpi leikkausta kauteen vasta perinteisesti näin joulun korvilla.
***
Kulunut kausi ei ole Suupparien osalta varmastikaan edennyt aivan ennakkosuunnitelmien mukaisesti , sillä divarin kärkiryhmään edellisenä kausina lukeutunut forssalaisen salibandyn lippulaiva FoSun edustusjoukkue majailee tällä hetkellä divarin länsilohkossa toiseksi viimeisenä.
Viime viikolla MM-tauon jälkeen Fosulla oli kaksi mahdollisuutta kaapia pisteplakkariin lisäpisteitä, mutta kotijoukkueet Erä Akatemia ja OLS olivat siinä määrin tylyjä isäntiä, että tuloksena oli kaksi tappiota (Erä Akatemia vs. FoSu 6-4, OLS vs. FoSu 9-3) eikä pistetili otteluista karttunut lainkaan. Tammikuussa 5.1. Fosu kohtaa kotonaan hurjassa iskussa olevat Keravan Kollit eli SC Kaneetin, mutta seuraavista otteluista pisteet olisi otettava vaikka nilkkaan purren. Vastaan tuolloin asettuvat itälohkon peränpitäjät eli FCV ja SBandy ja mikäli noista otteluista ei FoSu onnistu pisteitä nappaamaan alkaa tilanne sarjapaikan uusimisen suhteen olla todella kovan työn takana.
FoSun kone on yskinyt tällä kaudella ja nuorentuneen ryhmän pelien takkuaminen näkyy myös selkeästi statistiikassa. Aikaisempina kausina pelien kulkiessa pistepörssin kahdenkymmenen pelaajan sakkiin on kuulunut jopa kolmesta neljään pelaajaa, kun tehotilastojen kärjessä ovat porskuttaneet Laitila, Kauppi, Mäkeläinen ja Aaltonen, mutta tällä kertaa kahdenkympin sakista löytyy forssalaisia vain yksi.  Pistepörssistä TOP 20:stä, sijalta 16, löytyy ainoastaan vanha konkari Petri ”Paavolan Pommittaja” Mäkeläinen tehoin 18+9.
Fosu on pelannut tällä kaudella 16 ottelua joista sarjapisteitä joukkue on onnistunut keräämään 10, joten valitettavasti silmäys sarjataulukkoon ei juurikaan forssalaisia imartele. Joulutauolle FoSu lähtee lohkonsa toiseksi viimeisenä, mutta kirvestä kaivoon ei toki suinkaan ole syytä heittää, sillä lähes kaikki joukkueet ovat vielä aivan tavoitettavissa, kahta kärkijoukkuetta Blue Foxia ja M-Teamia, lukuun ottamatta. Viimeistelyssä Fosu on onnistunut kohtalaisen hyvin  pelaamissaan otteluissa ja maaleja tyykikyläläiset ovatkin nakuttaneet noin 6 maalin keskiarvolla, mutta omiin on ropissut aivan liikaa eli reilun 7 maalin verran/ ottelu. Enemmän maaleja omiin länsilohkossa ovatkin päästäneet vain SB Vantaa ja sarjajumbo USB. Tehtyjen maalien ja päästettyjen maalien kontrasti paljastuu myös Siltasen suuresti arvostamassa plus-miinustilastossa ja kyseisestä tilastosta löytyykin paras forssalainen, Markus Lintula, vasta sijalta 67 ollen plussalla 9 maalin verran. Maaleja on läiskitty vastustajien toimesta forssalaisten maaliin sellaisella tahdilla, että kovinkaan kummoisiin lukemiin eivät nouse tästä johtuen myöskään maalivahtien tilastot ja Tomi Aaltosen torjuntaprosentti 79,55 ei varmasti kerrokaan täysin totuutta miehen kyvyistä. Jos ongelmia pelaamisessa on ollut joukkueella tasakentällisin niin hurraa huutoja ei kerää myöskään erikoistilannepelaaminen, sillä niin ylivoima kuin alivoimapelaaminenkin on tökkinyt kuluvan kauden aikana pahemman kerran.
Statistiikka näyttää kieltämättä näin forssalaisittain tarkasteltuna  hieman lohduttomalta, mutta toki on peleissä ollut jotakin hyvääkin. Ajoittain peli on kulkenut varsin mallikkaasti ja paikka paikoin on jo jopa näyttänyt siltä, että viisikkopelikin olisi loksahtamassa uomiinsa. Harmillisen usein on kuitenkin käytännössä käynyt niin, että hyvää suoritusta on seurannut jokin kaamea henkilökohtainen virhe, josta vastustaja on surutta rokottanut. Toivottavasti joukkue löytää joulutauon aikana uuden vaihteen peliinsä ja pelirohkeus sekä tekeminen on taas ensi vuoden puolella sillä tasolla että joukkue palaa voittojen tielle.
***
Keväälle forssalaisyleisölle jää kosolti jännitettävää ja kun joukkueella ja  joukkueenjohdolla usko ja into tekemiseen on kova ei estettä kurssin kääntämisellekään ole, etenkin kun tiedossa on joukkueessa piilevä potentiaali. Maalipaikkoja nuori ja nälkäinen joukkue on onnistunut jo luomaan mukavanlaisesti eli nyt on vain ongelmana se kuinka onnistutaan muuttamaan tilanteet maaleiksi ja onnistuttava voittamaan pelejä. Nyt jos koskaan on siis yleisön tuki tärkeää.
 
***
Joulun kunniaksi Siltanen julkaisee kotisivuilla ensimmäisen osan jatkokertomuksesta, "Säbämies Siltasen ihmeelliset seikkailut" (OSA1: Puuhelmiä ja ovaalinmuotoisia unelmia).