Kaikenlaisia lökäpöksykolleja sitä pyöriikin nurkissa. Ruokakuntaan kuuluu kolme tyttölasta, joten välillä alkaa kämpän edessä kaikenlaiset kaartelijat sapettaa. Liimasin viikko sitten portin pieleen passikuvani ja kyltin, ”Täällä vartioin minä”, mutta sekään ei ole pelottanut Clearasilin tuoksuisia älypuhelimia naputtelevia pojankloppeja matkoihinsa.

 

Telkkarista tulee nykyään pelkkiä uusintoja ja tosi-tv sekoilua ja kun suoratoistopalvelutkin on täynnä mielikuvituksetonta vällyjen välissä vehtaamista, murhia ja nallipyssyillä paukuttelua, niin ajattelin josko elämään saisi hieman hupia hupparipaitaisten lemmenjättiläisten kustannuksella. Muinaisissa kulttuureissa sulhasen piti tehdä jos jonkinlaisia urotekoja saadakseen daamin omakseen, joten ajattelin, että pieni ”testi” voisi olla meidänkin etupihalla kieppuville sulhoille paikallaan. Renkaitten vaihto olisi hyvä miehuuskoe, mutta harmittavaa kyllä sellainen ei ollut vielä ajankohtaista. Mutta sitten keksin vävykokelaalle sopivan testin; Ikean kaapin kokoaminen! Nykymiehelle mikään taito ei ole tätä arvokkaampi, sillä yhteiskunnallinen status määritetään pitkälti sillä kuinka nopeasti kuusiokoloavain nytkähtelee hyppysissä. Veitsenterällä on siis miehisyys tänä päivänä, oletko Ihmemies Markun kaltainen korskea alfauros vai säälittävä vätystelevä tissiposki…

 

Jotta tehtävänantoon saataisiin hieman vaativuutta, asettelin itseni viereiseen nojatuoliin tekemään muistiinpanoja ja ikään kuin tarkkailemaan suoritusta, sekä ehkä ”hieman” antamaan joitain ohjeita. Pieni ”vittuilu” kuului tehtävään olennaisena osana, sillä tulevaisuudessa todennäköisesti tyttöystävä/ vaimo tulisi myös antamaan ohjeita kokoamisen ohessa. Tässä testataan erinomaisella tavalla psyykkistä kanttia. Kyseessä oli puhtaasti tieteellinen koe, jossa simuloitiin mahdollisimman tarkasti todellista tilannetta. Itse testi ei hupparipojulla mennyt kovinkaan kummoisesti, sillä vartin psyykkaamisen ja kuumottamisen jälkeen jätkä romahti täysin ja heitti kirjaimellisesti hanskat tiskiin. Eihän Selviytyjiä tapittavalla nykynuorisolla vain ole liian löysät vellit? Mihin kadonnut talvisodan henki? Entä se kuuluisa suomalainen sisu?