Torstaina 17.12. Alku otti treenimatsissa mittaa URPS:sta ja höntsäilypelissä ottelun lopputulos kirjattiin lopulta Alun hyväksi 10-8. Molemmat joukkueet olivat siinä mielessä joulumielellä liikkeellä, että aivan kovin puristus oli jätetty pois otteista, varsinkin mitä tulee puolustuspelaamiseen. Maaleja pelissä tehtiin paljon joista osa meni kenttäpelaajien taituruuden piikkiin ja osa maalivahtien piikkiin.
 
Maaleja ottelussa läiskittiin kohtalaisen tasaiseen tahtiin ja myös tehopisteet Alun joukkueen sisällä jakautuivat usealle eri pelaajalle. (Tarkempaa tilastofaktaa Alun kotisivuilla) Erityisen tehokkaana torstaina kaukalossa urakoivat veteraanipelaajat Mikko Holstikko ja Timo Huusela jonka Janeckymainen millimetrin tarkka lätty takatolpalle muistetaan varmasti joukkueen sisällä vielä pitkään.
 
Urjalan joukkue on siinä mielessä mukava vastustaja, että se on pelaava joukkue eikä syyllisty ylimääräisiin sikailuihin ja niinpä ottelussa ei nähtykään yhtään jäähyä, vaikka tosin lukuisista mailanlyönneistä niihin olisi aihetta ollutkin.
 
Seuraavan kerran Alku on tositoimissa ottelujen muodossa 9.1.2010 Hämeenlinnan Punaportissa.